Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 15:29, 14 kwi 2018

A co do klona to mój pierwszy sezon, w przyszłym potraktuje go jak cisy-promanalem
Przekonamy się za chwil parę czy te mszyce narobily szkód czy nie zdążyły
malgol 15:32, 14 kwi 2018

Właśnie Iza, też nie wiem jak to inni robią że te evergoldy takie piękne. U mnie z nimi różnie choć wydawały mi się idealne w wiele cienistych miejsc

Właśnie wróciłam z obchodu ogrodu ( nic dziś nie robie bo ciągle pada) I zauważyłam że zawilce dziwnie wygladaja... wylazly takie wlochate, szare paczki a teraz gdy je ruszylam palcem to wylaza z ziemi jakby zgnile były albo co? Wyglądają jak mokre, szare futerko królika Może zmarzly? Odbija znowu czy to to jakaś choroba? takie piękne miały byc...
Toszka 15:48, 14 kwi 2018

Za mokro miały zimą. Pleśń je żre. Opryskaj topsinem i odgarnij to co na nich zalega. Muszą się przewietrzyć.

Trzy i dwa lata temu moje evergoldy wyglądały super. W tym roku musiałam obciąć, bo czworołapy miały pomiędzy nimi szlak galopad. W zeszłym roku cięłam nisko i dzieliłam bo wyglądały nienajlepiej.
W tym roku masa ślimaczków i biedronek w nich zimowała.
Wiolka5_7 17:22, 14 kwi 2018

UrsaMaior napisał(a)
Ja z evergoldami tak walczyłam w zeszłym roku. Straaaasznie długo się zbierały, a jak zaczęły wyglądać, to się zimno zrobiło. W tym roku je wywaliłam.

A ja w zeszłym roku
Za długo się zbierały, nie to co hakone Aureola, już jest duża i piękna
malgol 18:26, 14 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

A ja w zeszłym roku
Za długo się zbierały, nie to co hakone Aureola, już jest duża i piękna

Jak aureola już duża I piękna?? Moja dopiero z ziemi wylazi. Dzisiaj przez lupę dojrzalam!
malgol 18:30, 14 kwi 2018

Toszka napisał(a)
Za mokro miały zimą. Pleśń je żre. Opryskaj topsinem i odgarnij to co na nich zalega. Muszą się przewietrzyć.

Dzięki Toszko! A jak mimochodem o tym wspomniałam nie przeczuwajac w sumie nic zlego jutro popryskam. Odbija?
Wiolka5_7 20:20, 14 kwi 2018

malgol napisał(a)

Jak aureola już duża I piękna?? Moja dopiero z ziemi wylazi. Dzisiaj przez lupę dojrzalam!

No, w tym cieple idzie jak burza
Zana 21:41, 14 kwi 2018

Te małe czarne cholery na moim Jordanie jesienią siedziały. Muszę go wziąć teraz pod szczególną obserwację i zaopatrzyć się w stosowny środek morderczy. Ten decis działa? A moje zawilce jeszcze wcale nie wyłażą.
malgol 10:55, 15 kwi 2018

Decis na mszyce zadzialal wszystkie martwe, juupii

Zana 14:58, 15 kwi 2018

No to kupuję, będzie od razu dla przydła leśnego, bo mi go w zeszłym roku jakiś robale zeżarły wszystkie liście, do zera normalnie.