Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

mrokasia 23:18, 10 cze 2018

I jak się mają Twoje cisy po cięciu?
malgol 08:58, 11 cze 2018

Zana napisał(a)
Gosia, ale co Ty chcesz od tej naparstnicy, ma piękny niespotykany kolor. Rozjaśniający. Zadziwia mnie Twoja All Gold, taka zielona. U mnie prawie cały dzień w cieniu a jednak żółta.

Anula, ta hakone jakos tak zielono wyszła na fotce ,ale jest bardziej żółta w rzeczywistości. Mój telefon ma problem z oddawaniem żółci , oszukuje po prostu
A naparstnica wzięła się za siebie i zakwitła na pozostałych gałązkach i teraz nawet jej kolor mi nie przeszkadzataka tłuściutka się zrobiła:0
malgol 09:01, 11 cze 2018

mrokasia napisał(a)
I jak się mają Twoje cisy po cięciu?

Mrokasiu, dzięki za zainteresowanie zdrówkiem cisów No żyją ! jakby się nic nie stało...chyba, bo w srodku troszkę gubią igły ,ale to się już działo zanim przystąpiłam do strzyżenia.Może się aklimatyzują

Zywopłot cisowy tez już pora ciąć ? ma straaasznie długie przyrosty i aż faluja na wietrze
Makusia 09:28, 11 cze 2018

Falujące poczochrańce są piękne Wiem, że nie o to chodzi, żeby były poczochrońcami, ale cis jest zawsze piękny.

Czytam o tych IH i problemach u Asi, Izy i u Ciebie. Kurde nie napawa to optymizmem...
malgol 10:00, 11 cze 2018

Marta, ja mam 7 sztuk w miejscu bardziej nasłonecznionycm( choć nie az tak bardzo) i rosna pięknie.Gęste, zwarte, ładnie wybarwione. Tylko te 3 sztuki w tym miejscu jakies dziwne...może za mocno wiosna przycięłam , przyrosty duże dostały i nie maja siły utrzymać w pionie? w każdym razie tak wyglądaja Nie zrażaj się
Toszka 10:41, 11 cze 2018

Tnij żywopłot teraz, bo jesli zdrewnieją przyrosty, to będziesz mieć patyki sterczące, a tak uzyskasz ładną ścianę.

A czy przypadkiem wiosną nie nawoziłaś IH?
malgol 08:24, 12 cze 2018

Toszka napisał(a)
Tnij żywopłot teraz, bo jesli zdrewnieją przyrosty, to będziesz mieć patyki sterczące, a tak uzyskasz ładną ścianę.

A czy przypadkiem wiosną nie nawoziłaś IH?

Nawoziłam! i to właśnie te 3 tak wyciągnięte bo maja cień i chciałam im zrekompensować złe warunki a co, nie powinnam?
Toszka 08:37, 12 cze 2018

Dereń nie ma wielkich zapotrzebowań. To wyciągnięcie może być wynikiem przeazotowania...
malgol 08:44, 12 cze 2018

No to mnie Toszko pocieszyłaś już go nie będę nawozić.A chciałam żeby szybciej poszedł w górę i dogonił reszte roślin na tej rabacie już długo tu rosnących .
Wielkie dzięki
Toszka 08:51, 12 cze 2018

Nawożenie może być wyjaśnieniem. I my tu zachodzimy w głowę co się dzieje a to efekt przeżarcia