Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 13:26, 05 cze 2018

JoannaDe napisał(a)
A ja nie rozumiem dlaczego one zielenieją. Wiesz może?

No ja nie wiem, bo moje w cieniu są białe mimo ,że bałam się ze kolor stracą. Może jakiegoś pierwiastka mu brakuje? tak jak na lepsze wybarwienie kwiatów sie daje nawóż to może tu też?czy głupoty gadam?
JoannaDe 13:43, 05 cze 2018

Tez tak myślałam.Dlatego podlałam je florovitem a później jeszcze spryskałam Toszkowa mieszanka. Ale już wiem ze to źle
malgol 13:53, 05 cze 2018

UrsaMaior napisał(a)
Hahah to ja się dołączę do lamentów - moje po cięciu wypuściły pędy z listkami całkowicie białymi, które właśnie mi słońce spaliło. Wygląda to fatalnie. Pocieszyłam Was?;D

Iza, jakie słońce? Przeciez nie masz...hmm
UrsaMaior 07:42, 06 cze 2018

Gosia, NO WŁAŚNIE;D Hahaha, no jednak trochę go jest, jak się okazuje
malgol 07:58, 06 cze 2018

Dziewczyny, wczoraj przycięłam kulkowe buksy.Czy dobrze zrobiłam ,że po cięciu spryskałam je OW? No i jeszcze jedno...jak już miałam nożyczki w ręku to poleciałam z koksem i pocięłam kulki cisowe sadzone w majówkę! Były juz bardzo poczochrane i aż się prosiło...Zrobiłam im krzywdę?
anbu 09:04, 06 cze 2018

malgol napisał(a)
No to słońca za mało A one przecież do cienia

Kurczaczek muszę poobserwować swoja rabatę, bo chcę je posadzić a też mam raczej półcień
malgol 09:46, 06 cze 2018

anbu napisał(a)

Kurczaczek muszę poobserwować swoja rabatę, bo chcę je posadzić a też mam raczej półcień

Aniu, na innej rabacie , która nazywam słoneczna mimo ,że według klasyfikacji Toszki to tez półcień mam 7 sztuk tych dereni i tam bardzo dobrze rosna i ładnie wyglądają
Roocika 11:31, 06 cze 2018

Może to przez tą suszę jednak. Moje pięciorniki powinny mieć różowe kwiatki, a mają białe (w zeszłym były różowe)- może to jednak niedobór wody mimo wszystko?
Pozdrawiam, bo się nie witałam
malgol 11:34, 06 cze 2018

Roocika napisał(a)
Może to przez tą suszę jednak. Moje pięciorniki powinny mieć różowe kwiatki, a mają białe (w zeszłym były różowe)- może to jednak niedobór wody mimo wszystko?
Pozdrawiam, bo się nie witałam

A witaj Asiu Przetestuje jeszcze intensywniejsze podlewanie.Może się ujędrnią te gałązki znaczy
Toszka 11:38, 06 cze 2018

Dla mnie te derenie wyglądają jak "wyciągnięte" do słońca. Zupełnie tak samo jak np. pomidory na parapecie w domu. Być może pomimo wszystko maja za mało słońca. 2godz. to w praktyce cień. Nie głęboki, ale może jednak...
I tak teraz ich nie przesadzisz, najwczesniej na jesieni.. Podlewaj i obserwuj czy gałązki nabiora mocy.
Bez eksperymentów nie ma życia