Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

la_estrellita 17:17, 24 maj 2019

malgol napisał(a)
A dzisiaj taki oto niespodziewany zakup mnie zaskoczył [...]
Pewnie sam się do bagażnika wepchał
malgol 20:17, 24 maj 2019

la_estrellita napisał(a)
Pewnie sam się do bagażnika wepchał

No prawie tak pachniał , że nie mogłam go zostawić komuś innemu do dzisiaj w aucie pachnie jak w kwiaciarni
malgol 20:23, 24 maj 2019

Makusia napisał(a)

Na pewno nie raki, jak z wysiewaniem tej co to mam Ci wysłać. Werbeny. Swoje siewki będę musiała chyba jakas chemia psik ac, bo nie dam rady wyplewic...

Marta, u mnie się nic samo nie wysiewa, nawet ta szalona ponoć werbel. Liczę n kilka siedem od Ciebie bo tylko wtedy zobaczę werbel na rabacie. Przez jeden sezon rzecz jasna
malgol 20:27, 24 maj 2019

mrokasia napisał(a)
Gosia, jaki piękny Palibin!!! Moje pachną jak wściekłe. Mam jednego na podokiennej to dziękuje sobie, że jest tylko jeden .
One rosną szybko, ja w zeszłym roku wsadzałam małe krzaczki i są prawie dwa razy większe. Rosną podobno tak do 1,8. Ale je można ciąć i trzymać dużo niżej i tak zamierzam robić z moimi.

Ciekawe jak różne doświadczenia mają ludzie z tym Palibinem u jednych wolno u innych szybko rośnie... na szczęście , można ciąć to jakoś go okiełznam bo na mieszanej , bylinowo-krzewiatej rabacie posadze i dobrze byłoby, żeby nie zabił kolegów
malgol 20:31, 24 maj 2019

Andrzej_ napisał(a)

Oprócz tego że lubi słońce i pachnieć wiele więcej nie potrzebuje, U mnie rośnie ok. 15 cm rocznie, po 12 latach ma 1,8-2,0 m

Fajny jest Twój klon Shirasawy; mój w tym roku po 12 latach, wziął i padł, a miał ponad 2 metry - chyba grzyb go dopadł.

Leśne widoki u Ciebie jak zawsze 10/10 Pozdrawiam

Szkoda Twojego klona dla mnie to taki rarytas w ogrodzie i nie wyobrażam sobie , że takie duże drzewko miałoby zachorować. A z tego co czytam one wrażliwe i szczególnej troski wymagają. Na razie mój się trzyma , mimo skracania tych suchych pędów niedawno
No i cieszę się Andrzeju,że Ci się u mnie podoba
malgol 20:34, 24 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)
No piękna sztuka! On nie jest wybredny Szukaj miejsca i pokazuj fotki, coś wybierzemy
Mam dwa, ale szczepione na patyku, więc nie wiem jak z jego wzrostem. Teoretycznie do 1,5 m, ale jak szybko to pojęcia nie mam.

No ja oczywiście też chciałam na patyku ale jak zobaczyłam tego , pojechałam to zapomniałam po co przyjechałam i wzięłam tego. W domu się zorientowałam, że plan miałam inny
malgol 20:40, 24 maj 2019

Makusia napisał(a)
Mam takie coś podobnego. Ten Palbin, to ma drobniejsze kwiaty niż zwykły lilak? Ja mam chyba jakaś mega podrobe Palbina, bo nie zauważyłam, żeby zapachem szalał...

Nie wierzę że Twój nie pachnie. Mój aż zamrocza zapachemmoże masz katar??
Ma takie drobniutko listki. Kwiatki zresztą tez
malgol 20:43, 24 maj 2019

Iza, ja dobrze pamiętam, że mówiłaś, że Twój Paliwie przerwa się na jesień?
malgol 16:57, 26 maj 2019

No niestety nie mogę już edytować ostatniego postu a teraz zauważyłam jakie bzdury napisałam. Tak to jest pisać z telefonu , który wie lepiej co chce napisać. Oczywiście chodziło mi o Palibina i czy się przerwa na jesień
MirellaB 12:33, 28 maj 2019

Gosia piwonie zakwitły?