Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 13:45, 22 maj 2019

Kawa napisał(a)
Gosia
cudny ten rodek i klonik no i cala reszta!
u ciebie pada od dwóch ni? u mnie od tygodnia!!

sesleria jest super ale nie wiem jak się zachowa w cieniu
jest jesiena i heufleriana
ta jesienna jest taka limonkowa a ta druga zielona
ale pewnie chodzi ci o rozjaśnienie jakiegoś zakątka

może na próbę wyślę ci sadzonkę bo trochę przerzedzić muszę, żebyś się niepotrzebnie nie wykosztowała

A bardzo byłabym wdzięczna Może jednak się uda?
Kawa 13:54, 22 maj 2019

Gosia nie ma sprawy a kłosownicę chcesz?
malgol 20:05, 22 maj 2019

Już napisałam u Ciebie, że z chetnoscia tylko boje się tego jej wysiewania niekontrolowanego. Naprawdę taki z tym problem?
Kawa 20:52, 22 maj 2019

Napisałam u mnie
malgol 20:39, 23 maj 2019

A dzisiaj taki oto niespodziewany zakup mnie zaskoczył Palibin tak pachnial że musiałam go kupić. Nie wiem tylko gdzie go posadzić

Co on lubi oprócz słońca? Wysoki rośnie? Mogę przed budleja dawida?
UrsaMaior 15:19, 24 maj 2019

No piękna sztuka! On nie jest wybredny Szukaj miejsca i pokazuj fotki, coś wybierzemy
Mam dwa, ale szczepione na patyku, więc nie wiem jak z jego wzrostem. Teoretycznie do 1,5 m, ale jak szybko to pojęcia nie mam.
Makusia 15:24, 24 maj 2019

Mam takie coś podobnego. Ten Palbin, to ma drobniejsze kwiaty niż zwykły lilak? Ja mam chyba jakaś mega podrobe Palbina, bo nie zauważyłam, żeby zapachem szalał...
Makusia 15:26, 24 maj 2019

malgol napisał(a)
Już napisałam u Ciebie, że z chetnoscia tylko boje się tego jej wysiewania niekontrolowanego. Naprawdę taki z tym problem?

Na pewno nie raki, jak z wysiewaniem tej co to mam Ci wysłać. Werbeny. Swoje siewki będę musiała chyba jakas chemia psik ac, bo nie dam rady wyplewic...
Andrzej_ 15:30, 24 maj 2019

malgol napisał(a)
A dzisiaj taki oto niespodziewany zakup mnie zaskoczył Palibin tak pachnial że musiałam go kupić. Nie wiem tylko gdzie go posadzić

Co on lubi oprócz słońca? Wysoki rośnie? Mogę przed budleja dawida?

Oprócz tego że lubi słońce i pachnieć wiele więcej nie potrzebuje, U mnie rośnie ok. 15 cm rocznie, po 12 latach ma 1,8-2,0 m

Fajny jest Twój klon Shirasawy; mój w tym roku po 12 latach, wziął i padł, a miał ponad 2 metry - chyba grzyb go dopadł.

Leśne widoki u Ciebie jak zawsze 10/10 Pozdrawiam
mrokasia 15:34, 24 maj 2019

Gosia, jaki piękny Palibin!!! Moje pachną jak wściekłe. Mam jednego na podokiennej to dziękuje sobie, że jest tylko jeden .
One rosną szybko, ja w zeszłym roku wsadzałam małe krzaczki i są prawie dwa razy większe. Rosną podobno tak do 1,8. Ale je można ciąć i trzymać dużo niżej i tak zamierzam robić z moimi.