Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 22:46, 21 maj 2019

Anda napisał(a)
O trawie tej firmy często dobre opinie czytałam
Rodek tak, ładny, ale ten klonik co obok - prześliczny

Jordanek Ci się Ewus spodobał? no bardzo nam miło. Znaczy mi i klonikowi
Iwonka 07:55, 22 maj 2019

Gosiu przybiegłam do Ciebie od Effci, pytałaś o tawuły i ich kulkowanie. Policzyłam, że mam około 25 sztuk takich roślinek w kilku miejscach w ogrodzie. Tak sobie myślę, że chyba nie lubią przesadzania - przynajmniej moje przesadzone zawsze się jakiś czas fochowały i słabiej rosły. Uwielbiają za to cięcie - odwdzięczają się błyskawicznym przyrostem i zagęszczaniem. Nawet egzemplarz ścięty na zero dwa lata temu szybciutko wypuścił nowe gałązki. I teraz do mnie dotarło, żeby z niego była fajna kula - chyba potrzebuje trochę czasu bo teraz bardzo przypomina twoje tawuły.
Moje najładniejsze kulki mają już dobrych kilka lat. W marcu mocno przycinam, po trzech miesiącach są prawie o połowę większe, ale przez to, że mają setki gałązek nadal tworzą zgrabną kulę. Gdy ty przytniesz swoje, które nie są geste, a rosną równie szybko jak moje to wizualnie masz efekt takich wiechów bo gdybyś miała mnóstwo gałązek bliziutko siebie to nadal wyglądałby jak kule . Ale namotałam Wniosek jeden a nawet dwa, nie przesadzaj a następnie ciachaj ze trzy razy w sezonie. Bedzie dobrze
Nie znałam twojego ogródka a wielka szkoda, będę podglądać - masz obłędną piwniczkę z grillem i piękne, nieco leśne klimaty
malgol 08:07, 22 maj 2019

Iwonka napisał(a)
Gosiu przybiegłam do Ciebie od Effci, pytałaś o tawuły i ich kulkowanie. Policzyłam, że mam około 25 sztuk takich roślinek w kilku miejscach w ogrodzie. Tak sobie myślę, że chyba nie lubią przesadzania - przynajmniej moje przesadzone zawsze się jakiś czas fochowały i słabiej rosły. Uwielbiają za to cięcie - odwdzięczają się błyskawicznym przyrostem i zagęszczaniem. Nawet egzemplarz ścięty na zero dwa lata temu szybciutko wypuścił nowe gałązki. I teraz do mnie dotarło, żeby z niego była fajna kula - chyba potrzebuje trochę czasu bo teraz bardzo przypomina twoje tawuły.
Moje najładniejsze kulki mają już dobrych kilka lat. W marcu mocno przycinam, po trzech miesiącach są prawie o połowę większe, ale przez to, że mają setki gałązek nadal tworzą zgrabną kulę. Gdy ty przytniesz swoje, które nie są geste, a rosną równie szybko jak moje to wizualnie masz efekt takich wiechów bo gdybyś miała mnóstwo gałązek bliziutko siebie to nadal wyglądałby jak kule . Ale namotałam Wniosek jeden a nawet dwa, nie przesadzaj a następnie ciachaj ze trzy razy w sezonie. Bedzie dobrze
Nie znałam twojego ogródka a wielka szkoda, będę podglądać - masz obłędną piwniczkę z grillem i piękne, nieco leśne klimaty

Iwonka, dzięki za ten wpis bo możliwe,że w końcu odkryłaś tajemnicę niechęci moich tawuł do kulkowania się no więc moje przesadzam permanentnie! nie mogę znaleźć im miejsca właśnie dlatego ,że nie sa kulkami i koło się zamyka
Wstrzymam się w tym sezonie z tetrisem, będę przycinać cześciej i zobaczymy. A miałam je przenieść na nową rabatę...eh, jak życ?
paradas 08:11, 22 maj 2019

Ta azalia z ostatnich zdjęć będzie taka ciemna?
Oglądam wizytówkę, ten szpaler anabelek jest świetny! Czekam na dostawę swoich od 19 marca...
Pięknie masz nawet zimą!
Twój ogród to moje klimaty, na pewno będę obserwował.
Pozdrawiam
Marga 08:19, 22 maj 2019

malgol napisał(a)
Dziewczyny, mój rodem Golden Torch rozpoczyna teraz jest najpiękniejszy. Niedługo będzie smietankowy

Niesamowity ma kolor! śliczny
malgol 08:21, 22 maj 2019

paradas napisał(a)
Ta azalia z ostatnich zdjęć będzie taka ciemna?
Oglądam wizytówkę, ten szpaler anabelek jest świetny! Czekam na dostawę swoich od 19 marca...
Pięknie masz nawet zimą!
Twój ogród to moje klimaty, na pewno będę obserwował.
Pozdrawiam

cześć Damian Ta azalia to Gibraltar.Kwitnie na pomarańczowo,ale w fazie pąka ma takie bordowe kłyOstatnio pada to nie mogę zrobić aktualnych fotek,ale już płonie na pomarańczowo
malgol 08:24, 22 maj 2019

Marga napisał(a)

Niesamowity ma kolor! śliczny

Prawda? Tak ma na początku, potem,jak rozwiną się w pełni kwiaty to są śmietankowetaki waniliowy budyń.Muszę sfocić ,ale leje od 2 dni
eVka 12:51, 22 maj 2019

malgol napisał(a)

Iwonka, dzięki za ten wpis bo możliwe,że w końcu odkryłaś tajemnicę niechęci moich tawuł do kulkowania się no więc moje przesadzam permanentnie! nie mogę znaleźć im miejsca właśnie dlatego ,że nie sa kulkami i koło się zamyka
Wstrzymam się w tym sezonie z tetrisem, będę przycinać cześciej i zobaczymy. A miałam je przenieść na nową rabatę...eh, jak życ?

No widzisz, to pewnie to przesadzanie, nie miałam pojęcia, że one nie lubią przesadzania ale swoich nigdy nie przesadzałam. Tnij je bardzo często, one w ażdym momencie moga być cięte, w każdym miesiącu oprócz zimy.
AnnaMS 12:57, 22 maj 2019

Rodek piękny, ślicznie wygląda w tych sosnach
Kawa 13:37, 22 maj 2019

Gosia
cudny ten rodek i klonik no i cala reszta!
u ciebie pada od dwóch ni? u mnie od tygodnia!!

sesleria jest super ale nie wiem jak się zachowa w cieniu
jest jesiena i heufleriana
ta jesienna jest taka limonkowa a ta druga zielona
ale pewnie chodzi ci o rozjaśnienie jakiegoś zakątka

może na próbę wyślę ci sadzonkę bo trochę przerzedzić muszę, żebyś się niepotrzebnie nie wykosztowała