Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 10:49, 05 paź 2016

anbu napisał(a)

Gosiu Ty to jednak szybka Kobitka jesteś

No szybka, ale jak to mówia ...co nagle to po diable
malgol 10:52, 05 paź 2016

Juzia napisał(a)
NO to tak:

Znam Dawida, mam On jest żółtawy...tzn końcówki ma żółtawe
Kupiony przez pomyłkę przez mojego Żona kochanego
Chciałam cisy pospolite....to mi przywiózł pospolitego Davida Ot taka mała różnica
No i mi one średnio się podobają...

Ja tam u Ciebie widzę ciemną zieleń! Wojtek byłby idealny...chociaż on u góry się trochę rozkrzacza ponoć. Fastigiata Robusta lepszy na kolumny chyba.
CIemny zielony przy czerwonej trzmielinie i jasnych liściach hortensji. A u dołu masz jeszcze jakieś carexy chyba?
No dla mnie ciemna zieleń!!!

Aaaa! I oba jałowce won!

Juzia, dzięki ! Takich konkretów mi trzeba było Masz racje z ta ciemna zielenia. Te różne jasne zielenie liściastych krzewów i jasny cis mogłyby dobrze nie wyglądać. I jałowce won!

Po cichutku powiem,że przesadze je do lasu bo nie lubię zabijać roślinek
Juzia 11:00, 05 paź 2016

malgol 12:20, 05 paź 2016

Toszko, gdzieś w jakimś watku napisałaś ,że berberysy Admiration przycina się żeby lepiej się wybarwiały...kiedy to robić bo nie mogę znaleźć znaleźć tego postu? I w kulki czy jak?
Juzia 17:38, 05 paź 2016

Od wiosny do późnego lata pewnie
malgol 20:13, 05 paź 2016

Juziu, Jolu i oczywscie każdy chętny do pomocy doradzcie w jeszcze jednej kwestii... oglądając zdjęcia realizacji z cisami kolumnowymi znalazłam taka z cisami i miskantem Variegatus...nie wiem już u kogo Ale pasowałby razem z Fastigata tam u mnie zamiast jalowcow?Pieknie razem wyglądały
kasia_w 15:37, 06 paź 2016

Gosiu
i ja w końcu trafiłam do Ciebie. Masz przepiękny nastrojowy ogród Będę stałym gościem, pozwól
malgol 15:41, 06 paź 2016

Kasiu, witaj Bardzo mi miło i zapraszam
Anda 15:56, 06 paź 2016

malgol napisał(a)
dzwoniłam do dwóch szkółek...oczywiście Wojtka nie mają! Ale polecają Dawida i Fastigiata aurea. Co myślicie? Znacie jakiegoś Dawida?

O, tutaj też się cisy szykują Davida nie znam, a Fastigiata Aurea jest o żółtych końcówkach. Jeśli chcesz o zielonych, ciemnych igielkach to dobry byłaby cis Fastigiata Robusta
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
HANNYA33 17:23, 06 paź 2016

Witaj Gosiu.
Cephalotaxus harringtonia 'Fastigiata' jest to
Wolno rosnący krzew o kolumnowym pokroju, dorastający do 2 m wysokości. Pędy sztywne, ustawione pionowo, pokryte błyszczącymi, ciemnozielonymi igłami do 5 cm długości. Do uprawy wymaga żyznych, próchnicznych i wilgotnych gleb oraz ciepłych, osłoniętych stanowisk. Polecany do nasadzeń przydomowych, szczególnie w cienistych miejscach.Ja na żywo widziałem około 3-4m.wysokości rosną też na słonecznych stanowiskach,naprawdę szczerze polecam, będziesz miała pięknego cisa w ogrodzie
Pozdrawiam Piotr