Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

Anda 18:36, 14 paź 2016

Myślę, że tak po ok. 20 latach. Tyle chyba dożyjesz, co?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Juzia 18:40, 14 paź 2016

Anda napisał(a)

Nie Juziu, do dwóch metrów szerokości i ok. czterech wysokości, po wielu latach

http://www.baumschule-newgarden.de/images/product_images/info_images/5968_0_taxus-baccata-fastigiata-400-450.jpg

Z trzech źródeł sprawdzałam.
malgol 19:12, 14 paź 2016

Anda napisał(a)
Myślę, że tak po ok. 20 latach. Tyle chyba dożyjesz, co?

No może dozyje...i co wtedy? Miejsca mają na jednego...Będę karczowac i meble z cisa robić

Choć wolałabym żeby informacja Juzi się sprawdziła
Juzia 19:23, 14 paź 2016

U Kurowskich piszą, że dwustuletnie! okazy mają 15m wysokości. takie to mogą mieć 2m szerokości. Ale nie czterometrowe
Przecież to kolumnowe drzewo Gdzieniegdzie piszą nawet, że krzew

Juzia 19:30, 14 paź 2016

Strasznie mnie to zaciekawiło i przejrzałam kilkanaście stron z cisami Fastigiata oczywiście

Co ciekawe....na polskich stronach piszą, że rośnie do 2m wys i max 60cm szerokości, a na innych to już różnie. Od 4m wys i 1,5m szer do 15m wys i 4 szer.
I bądź tu mądry i doradź

Pewnie to od naszego klimatu też zależy...

malgol 19:30, 14 paź 2016

No to ja wierzę, że 200 letnie mogą takie być. W dobrych warunkach klimatycznych np we Włoszech widziałam takie wielkie cisy i może nawet jakąś Fastigiata tam była Ale tam wszystko rośnie od czasów Nerona niemalze
Anda 19:35, 14 paź 2016

W PL cisy tez niczego sobie rosna. Widzialam na watku cisowym. Wlasnie caly czas sie doksztalcam na ich temat. A u Ciebie Gosiu to w "praniu" sie okaze Za dwadziescia lat zdasz relacje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 19:54, 14 paź 2016

Anda napisał(a)
W PL cisy tez niczego sobie rosna. Widzialam na watku cisowym. Wlasnie caly czas sie doksztalcam na ich temat. A u Ciebie Gosiu to w "praniu" sie okaze Za dwadziescia lat zdasz relacje

Uff, ale mnie nastraszylyscie! Ale oglądając Ogrodowiskowe realizację te cisy są sadzone raczej bez uwzgledniania ich 2 m szer więc mam nadzieję że u mnie też się tak nie rozpanosza

Jutro je trochę rozsadze
Kawa 20:32, 14 paź 2016

Hihi sory ale trochę się pośmiałam no juz widziałam twoje wielkie oczy i dwumetrowe szeroki cisy. Trochę rozsadx i będzie dobrze
malgol 20:38, 14 paź 2016

No oczy miałam wielkie, to fakt
tylko, że mi do śmiechu nie było bo niby kolumnowe, wąskie kupowalam!