Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Wiolka5_7 17:45, 01 lut 2020

Aniu przez Twoje pytania w sprawie siewek Caradonny , zrobiłam rozeznanie...
Przyjrzałam się fotkom i wiesz masz rację,że one nie potarzają w 100 % cech matecznych...bo mają niby ten sam kolor kwiatu ,ale łodygi zielone a nie czarne.....
tak więc będę wywalać te siewki i podzielę Caradonny -matki
Dzięki za czujność
Magara 23:05, 01 lut 2020

Gosiek33, dzięki za info o bodziszku Gernic, warto czasem ostudzić emocje, choć, nie ukrywam, że po cichu liczyłam, że może to będzie właśnie moja pierwsza "przemyślana" roślina

Asia galgasia - osobiście dziękuję za wskazówkę odnośnie cytowania wielokrotnego, zapisałam sobie i mam nadzieję, że kiedyś wykorzystam bo póki co i tak wydaje mi się to mega skomplikowane - no ale wiesz, że ja sobie nawet z kiełkownicą nie radzę

Anula - i na kiego ja mam jakiś swój wątek zakładać skoro tu tak miło mi się siedzi?
Mary 23:41, 01 lut 2020

galgAsia napisał(a)
Mnie też ominęła wczorajsza dysputa , gdyż albowiem padłam na twarz po pracy Nic, nadrobię przy okazji.
Za to podzielę się tajemną wiedzą wielokrotnego cytowania postów
A robi się to tak:

- cytujesz wypowiedź;
- cytat, który widzisz w oknie dialogowym zaznaczasz myszą i kopiujesz;
- cytujesz kolejny post, przyciskiem ENTER spuszczasz go trochę niżej, a w najwyższe wolne miejsce wklejasz skopiowane uprzednio cytaty.

Odpowiadać możesz na bieżąco na każdy post i kopiować odpowiedź razem z postem, albo na koniec wpisywać odpowiedzi pod każdym cytatem.
I już
W przypadku telefonu zamiast zaznaczać myszą trzeba przyłożyć palec do telefonu w ramce z cytatem i poczekać aż pojawią się opcje. Wtedy wybierany zaznacz wszystko i potem kopiuj.
Zana 14:16, 02 lut 2020

galgAsia napisał(a)
Mnie też ominęła wczorajsza dysputa , gdyż albowiem padłam na twarz po pracy Nic, nadrobię przy okazji.
Za to podzielę się tajemną wiedzą wielokrotnego cytowania postów
A robi się to tak:

- cytujesz wypowiedź;
- cytat, który widzisz w oknie dialogowym zaznaczasz myszą i kopiujesz;
- cytujesz kolejny post, przyciskiem ENTER spuszczasz go trochę niżej, a w najwyższe wolne miejsce wklejasz skopiowane uprzednio cytaty.

Odpowiadać możesz na bieżąco na każdy post i kopiować odpowiedź razem z postem, albo na koniec wpisywać odpowiedzi pod każdym cytatem.
I już

Próbuję

antracyt napisał(a)
Że też wczoraj taką dyskusję przegapiłam Nie wiem po co ja książki po nocach czytam...

Udało się. Zuza ten entuzjazm to z powodu opanowaniea tajemnej dotychczas dla mnie wiedzy wielokrotnego cytowania postów. A książki po nocach warto czytać
Zana 14:29, 02 lut 2020

Gosiek33 napisał(a)

Gosiek, Ty to masz talent do wynajdowania ciekawych stronek. Obejrzałam, ale już na kolejną damę się nie skuszę.
Zana 14:36, 02 lut 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Aniu przez Twoje pytania w sprawie siewek Caradonny , zrobiłam rozeznanie...
Przyjrzałam się fotkom i wiesz masz rację,że one nie potarzają w 100 % cech matecznych...bo mają niby ten sam kolor kwiatu ,ale łodygi zielone a nie czarne.....
tak więc będę wywalać te siewki i podzielę Caradonny -matki
Dzięki za czujność

Ja też zaczęłam siewki wywalać jak się zorientowałam, że łodyżki są zielone. Te fioletowe łodyżki mają jednak swój urok.

Magara napisał(a)
Gosiek33, dzięki za info o bodziszku Gernic, warto czasem ostudzić emocje, choć, nie ukrywam, że po cichu liczyłam, że może to będzie właśnie moja pierwsza "przemyślana" roślina

Asia galgasia - osobiście dziękuję za wskazówkę odnośnie cytowania wielokrotnego, zapisałam sobie i mam nadzieję, że kiedyś wykorzystam bo póki co i tak wydaje mi się to mega skomplikowane - no ale wiesz, że ja sobie nawet z kiełkownicą nie radzę

Anula - i na kiego ja mam jakiś swój wątek zakładać skoro tu tak miło mi się siedzi?

Miała być "przemyślana" roślina a tu taki klops.
Właśnie robię drugą próbę cytowania wielokrotnego i chyba mi się udaje. Jednakowoż wymaga to trochę więcej zachodu
A skoro Ci się tu tak miło siedzi to sobie siedź. Obyś tylko nie przejęła mojego wątku przez "zasiedzenie". Ale może jakąś fotkę czasami wstawisz?

Mary napisał(a)
W przypadku telefonu zamiast zaznaczać myszą trzeba przyłożyć palec do telefonu w ramce z cytatem i poczekać aż pojawią się opcje. Wtedy wybierany zaznacz wszystko i potem kopiuj.

To już jakaś wyższa szkoła jazdy. Ja w telefonie jedynie czytam.
Wiolka5_7 15:25, 02 lut 2020

Zana napisał(a)

Ja też zaczęłam siewki wywalać jak się zorientowałam, że łodyżki są zielone. Te fioletowe łodyżki mają jednak swój urok

To prawda piękne te ciemne łodyżki też będę wywalać na bieżąco

Magara 21:47, 02 lut 2020

Zana napisał(a)

A skoro Ci się tu tak miło siedzi to sobie siedź. Obyś tylko nie przejęła mojego wątku przez "zasiedzenie". Ale może jakąś fotkę czasami wstawisz?

Eeee, mojego zasiedzenia Twojego wątku się nie obawiaj, to strasznie długie terminy, ludzie już teraz tak długo nie żyją Ale dziękuję, siadnę sobie w oczekiwaniu na wiosnę, potem do tyry na działce ruszę, no a po sezonie to może faktycznie będzie czas na wątek własny i drapanie czterema łapami o pomoc i pomysły do bardziej doświadczonych Koleżanek
P.S. no z bodziszkiem to faktycznie wtopa, ale robię kolejne podejście do szukania magnolii, która by mogła stać się rosliną "przemyślaną"
malgol 11:18, 03 lut 2020

Zana napisał(a)

No, wychyliłaś nosek spod zimowego kocyka. Oby nie na chwilkę. Twoja stipa mało wybredna skoro się zadowala fugami. Przenosisz czy tępisz?
Ja mam ją zaplanowaną na moją jedyną absolutnie słoneczną rabatę (od kilku lat w tzw. "procesie powstawania pt. never ending story".

Chetnie bym przenosiła ,ale nie mam gdzie.Więc tępieNa mojej jedynej słonecznej rabacie już taki tłok ,ze dla coniektórych roślin zaczyna być cienistą

pochwalę się ,że wczoraj przycięłam trzcinniki i Matrony...trzcinniki już puszczają a matrony mają już wielkie "różyczki"
Ania111 12:10, 03 lut 2020

Anula ,

Jestem , czytam