Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 20:56, 03 lut 2020

Kawa napisał(a)
Anuś macham
pada deszcz szaro buro i ponuro
u Ciebie też?

Au nas dzisiaj słoneczko prześwitywało i było całkiem, całkiem przyjemnie.
Macham Kamciu przedwiosennie

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ja bym się skusiła, ale mój pracodawca nie uwzględnia rozpasania przy wypłacie.
I pomyśleć, że dziadkiem eMa był uczeń Rodina. Pechowo się złożyło, że zmarło mu się w latach 50, a większość dzieł tworzył w przedwojennym Lwowie.Zawsze mam pod górkę.

Noooo, nareszcie wyszło szydło... itd.. Zawsze Cię podejrzewałam, ze masz ukrytych nader interesujących przodków. No dobra, w tym przypadku nie Ty lecz eM, ale to przecież prawie to samo. Kurde, że też taki pech. A moglibyście opływać w to i owo, pysznić się splendorem po przodku. No cóż, pewien niespełniony malarz pokrzyżował życie milionom.

Gosiek33 napisał(a)

Ale pech

Noooo...

Gosia, Ty już nie wynajduj takich pięknych stron, bo człowiek się w rozpaczy pogrąży. Najpierw Inka daje po oczach drucianymi rzeźbami, potem Ty kamiennymi. Jak żyć?

Aj nie marudź, powstałaś właśnie z kolan. Czas na jakiś program "plus"
No zegar słoneczny piękny masz, i postument do niego tyż piękny. Jest się z czego cieszyć
Zana 20:58, 03 lut 2020

KasiaLangier napisał(a)

Też czekam na relacje z wiosennego odkurzania bo się przymierzam do zakupu. Jedno co mnie zniechęca, to, że taki odkurzacz robi dużo hałasu ?

Będę relacjonować. No hałasu trochę niestety jest, ale my staramy się go używać naprawdę bardzo oszczędnie. W sezonie eM ze dwa razy ścieżki odkurzył. To chwila moment. A jesienią to ja nawet lubię grabiami sobie pomachać.
Zana 20:59, 03 lut 2020

Em mu założył stronę na fejsie. Zostało trochę zdjęć, ale głównie rzeźb w przestrzeni miejskiej -fasady, wnętrza. Wciąż jednak ktoś znajduje coś nowego.

Może jakiś link? Nacieszymy oczy dziełami rodzinnego przodka.
Zana 21:02, 03 lut 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Mi też szkoda ścinać też pewnie będzie srylion siewek
Ciekawa jestem czy werbena zaskoczy srylionem ,bo tej narazie bym się nie pozbywała

Miałam swego czasu werbenę, wysiała się niemiłosiernie. Akurat musiałam jej się z tego miejsca pozbyć. Wyrwałam wszystko bardzo solidnie. A siewki jeszcze w kolejnym sezonie wychodziły. To chyba nie musisz się martwić.
Helen 21:04, 03 lut 2020

Zana napisał(a)

Miałam swego czasu werbenę, wysiała się niemiłosiernie. Akurat musiałam jej się z tego miejsca pozbyć. Wyrwałam wszystko bardzo solidnie. A siewki jeszcze w kolejnym sezonie wychodziły. To chyba nie musisz się martwić.

Potwierdzam. Też tak miałam, ale teraz sobie zostawię 2-3 szt.
Gruszka_na_w... 21:23, 03 lut 2020

Zana napisał(a)

Może jakiś link? Nacieszymy oczy dziełami rodzinnego przodka.

Mnie się te rzeźby średnio podobają. Miał jakieś upodobanie do Atlasów i innych mięśniaków. Wdzięcznych dam wyrzeźbił niewiele. Robił jakieś rzeźby do ogrodu Zaremby, tego, któremu ponoć Gorgonowa zamordowała żonę.Ale zdjęć rzeźb brak. Zachowały się tylko zdjęcia towarzystwa na łonie trawy. Frywolne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:27, 03 lut 2020

Zana napisał(a)

Czas na jakiś program "plus"
No zegar słoneczny piękny masz, i postument do niego tyż piękny. Jest się z czego cieszyć

Zaczęłam realizować program 60+. Wkrótce potem padłam. No i się podnoszę. Realizacja takich programów, to nie bajka.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 21:37, 03 lut 2020

Helen napisał(a)

Potwierdzam. Też tak miałam, ale teraz sobie zostawię 2-3 szt.

Nie na darmo powstało swego czasu określenie, że to "zemsta Ogrodowiska". Ona chyba niezniszczalna jest.
Zana 21:42, 03 lut 2020

Mnie się te rzeźby średnio podobają. Miał jakieś upodobanie do Atlasów i innych mięśniaków. Wdzięcznych dam wyrzeźbił niewiele. Robił jakieś rzeźby do ogrodu Zaremby, tego, któremu ponoć Gorgonowa zamordowała żonę.Ale zdjęć rzeźb brak. Zachowały się tylko zdjęcia towarzystwa na łonie trawy. Frywolne.

No, no, no robi się ciekawie. Otarł się o najsłynniejszą zbrodnię. I frywolne zdjęcia. Coraz bardziej to interesujące jest.

Zaczęłam realizować program 60+. Wkrótce potem padłam. No i się podnoszę. Realizacja takich programów, to nie bajka.

Jesteś niezawodna. Ja mam na razie swoje 50+, jeszcze daję radę.
sylwia_slomc... 21:43, 03 lut 2020

Magara napisał(a)
inka, zaraz Anula mnie pogoni ale na zdrowie no i muszę, no muszę to napisać, a nie mam gdzie - czy wyście kiedyś widziały bodziszka gernic/summer skies??? jessuu, no właśnie mnie uwiódł

No powiem Ci, że perełkę wynalazłaś