Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

inka74 20:34, 04 maj 2020

Powrót do jarząbków?
Zana 20:39, 04 maj 2020

Makao_J napisał(a)
Fajne roślinki (pojedyncze egzemplarze).
Patrzę na fotki i widzę jakie zdrowe masz te rośliny. Taka susza a one takie niespalone.
Jest to zdecydowanie zasługa tego że masz sporo cienia i gleba nie przesycha tak mocno.

To samo jest u Izy (Ursy). Dlatego postanowiłam dosadzić u siebie kolejne drzewa żeby też mieć cień. Na pewno nie tyle co u Ciebie ale jeszcze trochę.

Jedziemy na zakupy za kilka dni.

Aniu, u mnie prawie nie ma miejsca z patelnią od rana do wieczora, rośliny mają trochę cienia. Ale jak przyjdą upały to nie będzie tak pięknie. W ubiegłym roku nie nacieszyłam się kwitnieniem tawułek na tej rabacie.
To super, że masz zamiar sadzić drzewa, ciekawa jestem co wybrałaś Udanych zakupuów

AngelikaX napisał(a)
Najpiękniejsze zdjęcia na O. zawsze u Ciebie mają jakiś taki bajkowy klimat zresztą od zawsze jak miałabym zobrazować sobie frazę Tajemniczy ogród to przed oczami mam Twoj zielony zakątek

Oj Angela, dziękuję, komplementy na wyrost. W pracy zrobiłam sobie dzisiaj króciutki spacerek po Twoim wiosennym ogrodzie, cudna wiosna u Ciebie.

Kawa napisał(a)
Anuś no ślicznie jak zwykle!!!

Kamilko, a Ty jak zawsze z ciepłym słowem.
Monia81 20:43, 04 maj 2020

Anulka nowe ciski kulkowe bossskie i rabatka zapowiada się ciekawie oj te Twoje focie uwielbiam.... no i czytam, że jarząbki będą ponownie, ta sama odmiana czy inne?... buziol
Zana 20:48, 04 maj 2020

Pola napisał(a)
Aniu, jak zawsze fotki cudne, jak to zawsze u Ciebie. Ogród piękny kwitnący, cieszy oczy....
A zły czas minie bo tak zawsze jest...

Taaak, "a po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój..." Polu, troszeczkę tylko u m nie tych kwiatków, nie za wiele. Może uda się jesienią dosadzić cebulowych, na przyszłą wiosnę.

mrokasia napisał(a)
Anulka, Twoje zdjęcia to jest to co lubię .
A z poczuciem totalnej bezsilności przy próbach sadzenia nie jesteś sama. Ja mam oczyszczone dwa kawałki - jeden przy domku ogrodnika, drugi w rogu pod brzozami i jakoś nie mogę się zabrać za sadzenie. Niby wiem co i jak a jakoś tak... wolę iść i odchwaszczać kolejne metry ziemi. Przy tym nie muszę myśleć . Ale dziś chyba jednak zabiorę się za tę rabatę przy domku ogrodnika... derenie aurea i limki już mam posadzone i tego nie będę zmieniać ale muszę polatać z bukszpanami i całą resztą drobnicy...

No widzisz, ja też niby wiedziałam co i jak, nawet sobie planik na karteczce narysowałam. A jak ustawiłam w realu, no to o kant d..y potłuc, no to nie tak miało być! I przestawianie, i przesuwanie, i kombinowanie, i znowu przestawianie, i znowu pzesuwanie, i znowu nie tak, i tak w kółko przez trzy godziny. Normalnie jak ból tworzenia. Ale się zawzięłam, no musiałam, szkoda by mi było tych kulek cisowych. To trzymam kciuki za Twoje zmagania
tulucy 20:58, 04 maj 2020

Za mną ciągle to chodzi, jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie NORMALNIE... tylko kiedy????
Zana 21:00, 04 maj 2020

Johanka77 napisał(a)

Oj.. też tak mam.
Jak był ten koncert #zostańwdomu w playerze, który TVN24 transmitowało, to ryczałam na TILT koncertowo...

A Sztaby Co mi Panie dasz już słyszałaś?

Słyszałam, robi wrażenie Podziwiam

inka74 napisał(a)
Powrót do jarząbków?

Nooo, jarząbki reaktywacja

Monia81 napisał(a)
Anulka nowe ciski kulkowe bossskie i rabatka zapowiada się ciekawie oj te Twoje focie uwielbiam.... no i czytam, że jarząbki będą ponownie, ta sama odmiana czy inne?... buziol

Monia dzięki, jeszcze nie wiem co tam na tej rabatce wyląduje. Na razie trafiły kukliki z akcji reanimacji. A że w ramach innej rewolucji muszę wykopać carex montana, to niewykluczone, że właśnie tu trafią tymczasowo. Takie wędrówki roślinne. Jarząbki tej samej odmiany, no nie mogę tamtych odżałować.
Kokesz 21:11, 04 maj 2020

Ja też ciągle wędruję, nawet z kwitącymi tulipanami...teraz mam do przesadzenia trzy rozplenice...miałam dwie za blisko obok siebie, jedną przeciełam na pół i teraz mam trzy. Latam z doniczkami, ustawiam i nigdzie mi nie pasuje. A jak pasuje, to musiałabym zrobić następny tetris, ehh
Zana 21:27, 04 maj 2020

tulucy napisał(a)
Za mną ciągle to chodzi, jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie NORMALNIE... tylko kiedy????

Lucy, bez mała codziennie zadaję sobie to pytanie.
Zana 21:34, 04 maj 2020

Kokesz napisał(a)
Ja też ciągle wędruję, nawet z kwitącymi tulipanami...teraz mam do przesadzenia trzy rozplenice...miałam dwie za blisko obok siebie, jedną przeciełam na pół i teraz mam trzy. Latam z doniczkami, ustawiam i nigdzie mi nie pasuje. A jak pasuje, to musiałabym zrobić następny tetris, ehh

Właśnie mam potrzebę przeniesienia kwitnących szafirków
Mnie udało się posadzić zadołowaną od sezonu 2018 rozplenicę Lady U. Nawet ją podzieliłam na dwie. Jeszcze mam troszkę takich doniczkowych zapasów, chociaż przecież tak bardzo się staram, żeby nie gromadzić. Bo potem takie właśnie latanie z doniczkami.
Magara 22:23, 04 maj 2020

Zana napisał(a)

A weeeeź, bo się poryczałam. W ubiegłym tygodniu ryczałam jadąc samochodem, grali w radio "Jeszcze w zielone gramy". Ale trzeba wierzyć, że będzie wszystko dobrze, że jeszcze będzie przepięknie, trzeba wierzyć.

Eeeeee, nie rycz, miało powiać optymistycznym przesłaniem - to mówię ja, która z reguły widzi szklankę do połowy pustą