Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Makao_J 10:04, 04 maj 2020

Fajne roślinki (pojedyncze egzemplarze).
Patrzę na fotki i widzę jakie zdrowe masz te rośliny. Taka susza a one takie niespalone.
Jest to zdecydowanie zasługa tego że masz sporo cienia i gleba nie przesycha tak mocno.

To samo jest u Izy (Ursy). Dlatego postanowiłam dosadzić u siebie kolejne drzewa żeby też mieć cień. Na pewno nie tyle co u Ciebie ale jeszcze trochę.

Jedziemy na zakupy za kilka dni.
AngelikaX 11:02, 04 maj 2020

Najpiękniejsze zdjęcia na O. zawsze u Ciebie mają jakiś taki bajkowy klimat zresztą od zawsze jak miałabym zobrazować sobie frazę Tajemniczy ogród to przed oczami mam Twoj zielony zakątek
Kawa 11:30, 04 maj 2020

Anuś no ślicznie jak zwykle!!!
Pola 11:40, 04 maj 2020

Aniu, jak zawsze fotki cudne, jak to zawsze u Ciebie. Ogród piękny kwitnący, cieszy oczy....
A zły czas minie bo tak zawsze jest...
mrokasia 11:44, 04 maj 2020

Anulka, Twoje zdjęcia to jest to co lubię .
A z poczuciem totalnej bezsilności przy próbach sadzenia nie jesteś sama. Ja mam oczyszczone dwa kawałki - jeden przy domku ogrodnika, drugi w rogu pod brzozami i jakoś nie mogę się zabrać za sadzenie. Niby wiem co i jak a jakoś tak... wolę iść i odchwaszczać kolejne metry ziemi. Przy tym nie muszę myśleć . Ale dziś chyba jednak zabiorę się za tę rabatę przy domku ogrodnika... derenie aurea i limki już mam posadzone i tego nie będę zmieniać ale muszę polatać z bukszpanami i całą resztą drobnicy...
Zana 19:50, 04 maj 2020

Gosiek33 napisał(a)
Dziękuję za tak urocze zdjęcia

Nawet jak będzie susza okrutna, to ogrody preriowe założymy, nie smutaj

Gosiku, cała przyjemność po mojej stronie, że tak kurtuazyjnie polecę. Ogrody preriowe mówisz? A co z hortensjami, które tak kochamy? A hosty? A paprocie? I tyle, tyle innych? Ba, nie brzmi to fajowo.

galgAsia napisał(a)
Anulku
Cudną masz tę zieleninę , zdecydowanie koi nie tylko wzrok, ale i duszę... Dobrze jest się styrać fizycznie, to zazwyczaj pomaga... Mi ostatnio nie pomaga.

Hania, jak zawsze, ma rację. Dużo racji. W stanie wojennym byłam dzieciakiem, ale przecież nawet wtedy nosiłam po kieszeniach bibułę i coś tam bazgrałam na murach. Teraz mam ochotę siąść w kącie i ryczeć. Poczucie totalnej niemocy, totalnego bezsensu... Eee, do banie to wszystko...

A hosty to już normalnie pod niebo masz No i hakonka w TEJ donicy - miszczostwo

Asiu Galgasiu, niemal nie wierzę w to co czytam! Ty ryczeć? A ja tak podziwiam Twój ogrodowy entuzjazm, Twoją radość. A Ty piszesz o niemocy i bezsensie? Kochana, mam wrażenie, że po tym wszystkim co najmniej połowa z nas będzie potrzebowała terapii.
Twoje hosty jednak duuużo dorodniejsze.

KasiaLangier napisał(a)
Zgadzam się z galgAsią...ze wszystkim... Z przyjemnością odwiedziłam Twój ogród, jako pierwszy od długiego czasu. Cieszę się, że działasz, ja też staram się szukać ukojenia w roślinach. Ciekawe, bo w tym sezonie wiosennym postawiłam na ciemierniki...

Cieszę się Kasiu, że zajrzałaś do mnie. Staram się działać, staram się właśnie w ten sposób uspokoić, co nieco wyciszyć. W tym dziwnym czasie szczególnie zazdroszczę wszystkim ogrodu przy domu. Po raz pierwszy mam ciemierniki, wreszcie jest dla nich miejsce.
Zana 20:00, 04 maj 2020

Sanka napisał(a)
Zdjęcia takie cudowne.... Strasznie u Ciebie zielono i przyjemnie.

Dziękuję Sanka. Aż tak bardzo zielono nie jest, tak się ładnie skadrowało.
Zana 20:09, 04 maj 2020

Magara napisał(a)

Pędzi głównie po Twoich pobytach na działce - życzę Tobie (i sobie) ich jak najwięcej
A dla wszystkich zdołowanych sytuacją taką i owaką:
https://www.youtube.com/watch?v=VwuxGjES5dA
Oby

A weeeeź, bo się poryczałam. W ubiegłym tygodniu ryczałam jadąc samochodem, grali w radio "Jeszcze w zielone gramy". Ale trzeba wierzyć, że będzie wszystko dobrze, że jeszcze będzie przepięknie, trzeba wierzyć.

Johanka77 20:20, 04 maj 2020

Zana napisał(a)

A weeeeź, bo się poryczałam. W ubiegłym tygodniu ryczałam jadąc samochodem, grali w radio "Jeszcze w zielone gramy". Ale trzeba wierzyć, że będzie wszystko dobrze, że jeszcze będzie przepięknie, trzeba wierzyć.

Oj.. też tak mam.
Jak był ten koncert #zostańwdomu w playerze, który TVN24 transmitowało, to ryczałam na TILT koncertowo...

A Sztaby Co mi Panie dasz już słyszałaś?
Zana 20:24, 04 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Uwielbiam twoje ujecia

Buziak Kasiu, taki bezpieczny na odległość. Noszsz czarny humor na dokładkę

inka74 napisał(a)
Anula, jakbym o sobie czytała. 2 dni przekładałam rośliny na nowej rabacie i ciągle coś nie tak było. W końcu też posadziłam i nie wiem na jak długo taki układ wytrzyma. Ciągle mam 2 miejsca w których czegoś mi brakuje i nie wiem czego. Aż zła byłam sama na siebie za niezdecydowanie i marudzenie. A teraz robota i od rana mnie wkur....ją.

Ty to się ciesz, że sobie możesz na dwa dni przekładania pozwolić. Ja te cisy musiałam posadzić, no musiałam. Ja byłam wręcz zrozpaczona, no nic nie wychodziło. Już eM wymyślił, żebym się z moimi ogrodowiskowymi koleżankami online połączyła, żebyście mi doradziły. No i nagle olśnienie, ding-dong, to chyba tak powinno być!
Dzisiaj namierzyłam jarząbki. Chyba będę kupować No to w ramach terapii
A z robotą to weź... no rozumiem