Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 19:38, 18 maj 2020

malgol napisał(a)
Anula, wszystkie fotki piękne jak zwykle Ten dereń -cudo.Już nie wiem czy chcę kaline japońską czy takiego derenia...Ale dereń chyba duży rośnie,prawda?

Nie chwal, nie chwal tak tego derenia. Jakąś pstrokaciznę kupiłam. Ponoć tak na ok. 3 metry wyciąga. Ale kiedy to będzie...
Zana 19:44, 18 maj 2020

Basia_KRK napisał(a)
Anula, dziękuję za info ws tiarelli

Odnośnie derenia, uwielbiam! Wg mnie masz odmianę Cherokee Cheef, a nie Princess. Ot taka mała różnica

Ja mam kilkulatka, który był już tyle razy przesadzany, że jeszcze nigdy nie zakwitł. Dopiero w tym roku pokazał pierwsze kwiatki (na razie trochę małe...), czekam na wybarwienie, ma to być Satomi, zobaczymy

Tak powinien wyglądać Satomi:

A tak przy okazji, jaki masz pomysł na podsadzenie takiego derenia? U mnie na razie trawnik.. i szukam jakiegoś pomysłu.

Ba, gdyby to był Cherokee Cheef to byłoby super. On ma różowe podsadki i zielone liście. A mój ma liście pstrokate. Satomi to dereń kousa, mam malutkiego, stał uśmiercony w ubiegłym roku w doniczce, a teraz nagle ożył. Cuda się zdarzają. A już miałam suchelca wyrzucić. Tyle, że teraz nie wiem co z nim zrobić.
U mnie dereń jest w elementem powstającej właśnie rabaty. Jak na razie dostał do towarzytwa trzy kule cisowe, dwie zadołowane z ubiegłego roku fotergille, trzy hortensje Little Quick Fire, jeżówki Green Jewel. No na razie tyle. Jeszcze mam plany zakupowe na tę rabatę, ale najpierw muszę się rozprawić z pobojowiskiem obok.
Zana 19:45, 18 maj 2020

Agania napisał(a)

W tym roku też mnie miło zaskoczyła
Tiarelki cudowne, papricie, hosty, Elata tworzą fajny leśmy klimacik
Derenia już nie musisz kupować masz różowego

Tak Aganiu, mam różowego. Tylko liście pstrokaciste. Zielone chciałam
Zana 19:48, 18 maj 2020

inka74 napisał(a)
piękiny jest Teutomia, miałam i niestety już nie mam przez własną głupotę. Żałuję bardzo.

No właśnie przez to, że miałaś zwróciłam na niego uwagę. Możesz kupić, w razie co dam znać gdzie są

Gosiek33 napisał(a)
Na żywo Sunsation zachwyca ale na Twoich zdjęciach to absolutne mistrzostwo

Eeee, mnie się wydaję, że na żywo ładniejsza. A się do Ciebie właśnie z pytaniem wybieram. Mam nadzieję, że dotrę
Zana 19:55, 18 maj 2020

No więc z dereniem sprawa ma się tak - dzisiaj eM musiał podjechać na chwilę na działkę, kazałam mu sfocić listki derenia.
Są takie:

Nie powiem żebym była zachwycona. Różowe kwiaty i te pstrokate listki, hmmm....
Chyba to będzie odmiana Cherokee Sunset. Sklep, w którym kupowałam ściąga towar od Szmita z Pęchcina, a w ich ofercie jest właśnie ta odmiana w tym rozmiarze. No cóż, zobaczymy co będzie dalej. Wolałabym zielone liście, obok będą przebarwiające się na różowo hortensje, no jak to będzie wyglądało? To nie tak miało być. Tak się czasami kończą zakupy drzewek w stanie bezlistnym.
Agania 20:09, 18 maj 2020

Aniu to perełeczka przecież?
Śliczności... marudzisz najwyżej przesadzisz
deszczowymaj 20:12, 18 maj 2020

Dereń cudownie nietuzinkowy piękny
Zana 20:13, 18 maj 2020

Aganiu, mówisz że perełeczka? No dzięki Kochana, jakoś trzeba się pocieszyć. Generalnie to z jednej strony się cieszę, ale z drugiej stony...
Zana 20:15, 18 maj 2020

Asia kolejna chwaląca. Tak mi dalej mówcie.
tulucy 20:19, 18 maj 2020

Aniu śliczny jak nie lubię pstrokatych, tak mi się podoba najwyżej dokupisz coś do niego.