Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

TAR 12:27, 28 sie 2024

Piekne te Limeryki zapisuje do zakupu. Limette mam i mus przesadzic, bo zaginela. Jest za niska.
antracyt 16:48, 28 sie 2024

Jak dobrze, że są też szersze kadry Chociaż portrety lubię równie mocno

Mam jeden krzew Anabell(pewnie zwykłej) od teściowej, bardzo go lubię. Kwiaty ma olbrzymie i oczywiście też się pokłada, ale moim zdaniem w malowniczy sposób

PS. Nie mam w ogrodzie sporobolusów. Może to i dobrze, skoro takie kapryśne?
Zana 19:44, 06 paź 2024

Po prawie miesiącu walki z mega bólami, które okazały się nie być bólami od kręgosłupa a innym dziadostwem (nikomu nie życzę!) doszłam do siebie. Trzy tygodnie leżenia i tego bólu wykończyło mnie fizycznie i psychicznie, ale już jest dobrze. Jeszcze muszę odrobić utracone kilogramy, popracować nad kondycją.
Witam się z Wami już jesiennie. Co z jednej strony mnie smuci, ale z drugiej strony jakoś tak fajnie w chłodnawy dzień posiedzieć w domu, poczytać książkę, poleżeć, polenić się. Po prostu nic nie robić.

Taki jesienny obrazek na powitanie

Zana 19:49, 06 paź 2024

Magara napisał(a)
Anula, z ruderą same dobre wieści Rudery nie ma, sąsiada też nie
Akacje mogą być problemem, ale ja bym wolała akacje niż sąsiada No ale ja mam obsesję na punkcie sąsiedztwa

Zdjęcia Twoje są niepowtarzalne, zaraz lecę jeszcze raz oglądać
Poziom forumowych zdjęć jest bardzo wysoki, coraz wyższy, Dziewczyny robią super foty, ale na Twoich widać... hmmm, nie wiem co, ale "coś"
Ani się waż znikać znowu

Tym razem "zniknęłam" z powodu "siły wyższej", że tak to określę. Oby żadne choróbska się nas nie imały, a kysz...
"Coś" powiadasz, hmmm... No nie wiem, kwestia oka może

Lavender Ice sprzed tygodnia, całkiem świeżutka

Basieksp 19:51, 06 paź 2024

Witam fajnie, że ze zdowiem już ok i tak jak piszesz, możesz sobie jesiennie poleniuchować Śliczne astry
TAR 19:52, 06 paź 2024

Anula obrazek jesienny cudo. Poprosze wiecej.
Ten bol to przypadkiem nie nerkowe sprawy?
Zana 19:55, 06 paź 2024

MiluniaB napisał(a)

Dla mnie najpiękniejsze zdjęcie nawet z nie do końca obsadzoną górką

Górka już obsadzona całkiem niedawno. Po naradach z Lucy stanęło na trzmielinie Emerald Gaiety. Zależało mi, żeby tam było coś zimozielonego. Planowałam barwinek, ale trochę odstraszała mnie jego ekspansywność. Stanęło na trzmielinie, chociaż teraz wydaje mi się, że jest za pstrokato. Sadzonki zamawiałam, przyszły jakieś takie przerośnięte. Miał być dywanik, są krzaczorki. Wiosną trzeba będzie przyciąć, może będzie dobrze.

Zana 20:03, 06 paź 2024

Kordina napisał(a)
Zgadzam się całkowicie z Milunią co do tego zdjęcia - przepiękne!!
Dzięki za gaurę a ja nawet kupiłam nasiona dzisiaj. Miałam w zeszłym roku różowo-białą i nie przeżyła zimy niestety.

Moje gaury trzy sztuki Rosy Jane przeżyły dwie zimy, jedna wypadła. No z nimi taka trochę loteria chyba jest. Ta rośnie z przodu rabaty. Gdybym wiedziała, że takie "bydlątko" z niej będzie to bym z tyłu posadziła.

Zana 20:10, 06 paź 2024

Makao napisał(a)
Niezmiennie u Ciebie soczysta zieleń w ogrodzie. Upałów nie widać. Te dzielżany mają całkiem fajny kolor. Ja też nie lubię czerwieni i żółci kwiatowych ale musiałam posadzić czerwoną różę u siebie bo mam trudne miejsce i tylko róża ma szansę tam żyć. I na prawdę daje sobie zaskakująco dobrze radę więc wybaczam jej czerwone kwiaty
Mam też żółte dzielżany schowane na tył rabaty które muszę wyciągnąć na wierzch bo przy obecnych warunkach przy zerowym zainteresowaniu z mojej strony kwitną całe lato.
Dlatego mus polubić takie akcenty w ogrodzie skoro twarde to rośliny. A takich teraz potrzeba

No czasami trzeba iść na kompromisy, żółty lubię i żółte dzielżany kwitnące całe lato chętnie bym przygarnęła. Te moje to taka mieszanka pomarańczowego, brązu, odrobina czerwieni. Za ciężkie jak dla mnie, raczej czeka je eksmisja.

Tu obrazek z lata

Zana 20:21, 06 paź 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Anula, nie grzesz więcej. Zasugerowałam się Zdjęciami zbliżeń i Twoimi słowami i byłabym została z opinią, że ogród przypomina krajobraz po bitwie. Przecież masz tam większy ład niż w niejednym przydomowym ogrodzie. No bosko jest! Lady będzie dobrze w barwinku. Nie wiem jak szafirkom, ale to się okaże.

Haniu, ale za to teraz tworzę "twórczy chaos" Powstaje słoneczna, na której sadzę co wszystko co mi się podoba. Ma być bujnie, kolorowo. Tetrisy na pewno będą, już to wiem. No i niestety nie wszystkie chciejstwa upchnę.

Fragment tego chaosu