Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Anda 11:39, 09 wrz 2016

Anulko, bodziszek zadarniający, dobre sobie Mój to był pienny, na szczyt hibiskusa się wspiął
Chcę coś wyższego. Trytoma trochę zbyt ognista. Myślałam o perovskiej, ale nie wiem, czy nie będzie tam miała za mokro, bo hibiski lubią wodę.
Nie będę Ci tu śmiecić Pozastanawiam się jeszcze i napiszę na moim wątku co wymyśliłam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zana 11:41, 09 wrz 2016

O rany, to on mi ma szansę Novalisy pożreć! Faktycznie u Ciebie w kwiatkach Hibiskusa jest bodziszek i to właśnie TEN bodziszek!. A w opisach ponoć do 40 cm dorasta. Hmmm...
Anda 11:44, 09 wrz 2016

No i dlatego ostrzegam W kwiatkach hibiskusa na wysokości 1,60 to właśnie TEN bodziszek
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataBC 12:13, 09 wrz 2016

Dziewczyny! może u Ewy lepsza ziemia, bardziej mokra, może ciągnie do światła i ma się po czym wspiąć i dlatego to robi. Podobnie jest z np. trzmieliną-niski krzaczek a jak ma po czym to pnie się na 2m i więcej. U mnie ten bodziszek jest niziutki. Nie ma nawet tych 40-60cm. Rośnie w pełnym słońcu.
Ania Ty masz chyba lekką glebę tylko przez Ciebie polepszoną wiec moim zdaniem ten bodziszek takich rozmiarów nie osiągnie. Ja mam swojego od naszego Przemka. On ma je długo, na obwódkach i do zadarniania. Spytajcie jak sobie z nim radzi.
Pozdrawiam
anna_t 12:53, 09 wrz 2016

Zana napisał(a)
Aniu cały pic z tymi rudbekiami polega na tym, że one nie są niczym podsadzone. Rosną pod płotem przy drodze, a prawie wszystko co tam rośnie jest dziełem przypadku. Kiedyś posadziłam tam trzy sadzonki tej rudbekii i one sobie tam tak tkwią tworząc coraz większą kępę. Mam nadzieję, że doczekają się wreszcie jakiejś oprawy.

dostałam od MalejMi rudbekie, nie chcialam ale wetknęła i tyle. zonk. i teraz wiem że przesadzę je pod płot i zapomnę i za rok pewnie mnie zaskoczą jak u Ciebie a moze pokocham ?
zawitka 09:09, 10 wrz 2016

No to przepadłam z kretesem u Ciebie 2 nowalisy i bodzichy to zrzynam jak nic najgorzej to te nowaliski -----i znowu muszę róże dokupić ha ha Pozdrawiam .Powiedz mi jaką wysokość mają te biało zielone rudbekie???
LyraBea 09:30, 10 wrz 2016

Anda napisał(a)
Anulko, bodziszek zadarniający, dobre sobie Mój to był pienny, na szczyt hibiskusa się wspiął
Chcę coś wyższego. Trytoma trochę zbyt ognista. Myślałam o perovskiej, ale nie wiem, czy nie będzie tam miała za mokro, bo hibiski lubią wodę.
Nie będę Ci tu śmiecić Pozastanawiam się jeszcze i napiszę na moim wątku co wymyśliłam
A może odmiana Trytomy "Limelight"? ta nie jest ognista. Tak mi się przypomniało, bo ostatnio się nad tą odmianą zastanawiałam.
Anda 10:22, 10 wrz 2016

LyraBea, jaka ładna ta trytoma Muszę sobie o niej poczytać, dziękuję A Ty się na nią zdecydowałaś czy nie?
siakowa 11:32, 10 wrz 2016

Sliczna trytoma!

Odczulas już na swym nosie woń sporobolusowych kwiatostanow? Bleeeeee
Zana 11:54, 10 wrz 2016

Piszę szybko z ogrodu, mam 4 te właśnie trytony ale jeszcze nie kwitły. Sporobusy idę wąchać. Siaka, melduję że nic nie czuje Zakwitka zielone jeżowki maja u mnie 60 cm, świeżutki zmierzone