Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 09:15, 14 wrz 2016

O Zawitka dzięki za info, nie jest to wykluczone, że je za płytko posadziłam.
zoja 10:12, 14 wrz 2016

śliczne te świecznice
Kasia_CS 10:20, 14 wrz 2016

Ja mialam chętkę na swiecznicę, zreszą na duzo roslin... ale u mnie malo cienia i nie wiem czy upchnę kiedyś. Zresztą muszę bardziej przemyśleć nasadzenia, żeby ten ogrodek tez cieszyl zimą oko, nie tylko w cieplejsze miesiace
kasja83 10:22, 14 wrz 2016

Zana napisał(a)
W innych ogrodach oglądam cudnie kwitnące hortensje. Moje Limki przy tarasie niestety nie zachwycają. Co prawda zakwitły chociaż dwie z trzech, ale jakie to kwitnienie. Ponieważ podobnie było w ubiegłym roku (co złożyłam na karb przesadzania) dochodzę do wniosku, że jednak muszę im coś w podłożu poprawić. Trzecia rośnie po prawej stronie.

Aniu a dokarmiasz czymś swoje limki??

Mnie tam zaś wszystko się u Ciebie podoba

Zana 20:57, 14 wrz 2016

Zoja

Kasiu masz rację, Ty na swój ogródek będziesz patrzeć także zimą, dobrze mieć coś zimozielonego, a że on niewielki jest to musisz się dobrze zastanowić, zanim coś kupisz.

Kasia limki dokarmiałam nawozem do hortensji, ale widać to za mało dla nich było. Zaś Ci buziaki ślę
aga_podlasie 21:05, 14 wrz 2016

A przycinałaś wiosną te limki porządnie?
aga_podlasie 21:11, 14 wrz 2016

Już doczytałam
babka 21:16, 14 wrz 2016

zawitka napisał(a)
Poczytałam w zeszłym roku u Bożenki Bozga / że hortki żle rosną jak są wsadzone za płytko ----tak miałam w zeszłym roku .Przesadziłam na wiosnę i były dużo ładniejsze A pająki świecznicy ekstra

Zawitko a jak to jest to jest za płytko? Dokąd grunt powinien sięgać takiej sadzonce ? Moje hortensje też nieciekawie rosną mimo, że krótko, nad drugim oczkiem wiosną były.

Anula te świecznice zjawiskowo na tle ciemnej ściny wyglądają, boskie są.
Ale dawno mnie tu nie było
Zana 21:33, 14 wrz 2016

Aga cięła, cięłam

Ola ja właściwie też nie wiem (jak się głębiej zastanowiłam) co to znaczy za płytko posadzić hortensje. Może Zawitka nam pomoże.
Świecznice chyba już niedługo będą miały to drewniane ciemne tło. Tam się obok zaczyna rozrastać winobluszcz trójklapowy. Pewnie zanim się obejrzę pokryje całą ścianę. Trzy razy eMa pytałam czy mogę takie coś posadzić, uprzedzając jak może być, żeby mi potem awanturek nie robił, że mu jakieś zielsko chałupę zarosło
ag_zie 21:34, 14 wrz 2016

świecznice masz śliczne a jeszcze ładniejsze te motylki