Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

malgol 08:57, 22 mar 2017

Anula, piękne te hosty Ja czekam z niecierpliwością na pierwszy rok moich i liczę ,że będą takie jak TwojeZaraziłam się u Ciebie miłoscia do nich.I twoich tawułek
kasja83 12:33, 22 mar 2017

Zana napisał(a)
Dziewczyny, jak patrzę na datę mojej ostatniej bytności w swoim wątku, to własnym oczom wręcz nie wierzę! Dwa tygodnie minęły nie wiadomo kiedy, mam zarobienie w pracy powyżej dziurek w nosie a popołudniami do wieczora siedzę z młodym nad książkami. Aktualnie perfekcyjnie opanowałam np. budowę atomu, strukturę samorządową naszego kraju tudzież zagadnienia związane ze zmianą czasu, strefami, porami roku itp. itd. O matematyce to już nawet nie wspomnę. I w efekcie na pysk padam. Nawet nie zaglądam na O., dzisiaj rano dopiero sobie szybciorkiem kilka wątków po cichutku nadrobiłam.

Tym bardziej mi miło i się cieszę, że mimo mej niebytności zaglądacie do mnie i skrobiecie co nieco. Niezmiernie Wam dziękuję.

Ogród odwiedziłam w ostatni piątek na trzy godzinki i podsumowując:
- hortensje bukietowe przycięte
- hortensje tzw. strong anabell przycięte
- oczyszczone z liści i bylinowych suchotników rabata pod ruderą i pod domem
- nie odgarnęłam jeszcze kopców różom i zostawiłam kubraczki na hortensjach ogrodowych.

Hmm, niewiele zrobione a sprzątania jeszcze cała masa. No a za dwa tygodnie przyjdą nowe róże i na dzień dzisiejszy to nie wiem gdzie je wsadzę, bo robota z przygotowaniem dla nich miejsca jeszcze przede mną.

Szafirki wylazły juuupi

Czas leci nieubłaganie...ale nie spędziłaś go na mopszeniu się
Awatarek świetnyDobrze, że z rzeźbą-bo jak inaczej
lindsay80 12:34, 22 mar 2017

Aniu, wspaniała kolekcja host, a najważniejsze, że masz je bardzo urokliwie skomponowane.
UlaB 12:52, 22 mar 2017

O matulu, hosty przepiękne... bossskie, cudnie skomponowane - szczególnie mi sie podobają posadzone obok hakone (dobrze widze?) - oj, chyba wpiszę na listę roszady hostowo-hakonkowe na mojej chusteczce
Jak jeszcze powiesz że ślimaki Ci ich nie dotykają to się rozpłaczę z zazdrości
Cudnie i nastrojowo.
paulina_ns 12:55, 22 mar 2017

Piękna kolekcja host, u mnie niestety prawie wszędzie prazy słońce, więc odpadają.
Kawa 13:25, 22 mar 2017

piękne hosty pięne
Ania cudnie
jazzy 13:53, 22 mar 2017

Hejka!
Cudowna kolekcja host! Ja nie mam ani pół hosty. Ślimole mi żrą jak durne
Tęskniłam!
agata19762 15:12, 22 mar 2017

Aniu widzę, że sezon ogrodowy rozpoczęty.
Kubraczki przypadły mi do gustu. fajnie wyglądają.

Kolekcję host masz sporą.
Zacznie się szaleństwo jak tylko słoneczko zaświeci.
Zana 16:23, 22 mar 2017

Monika tak mnie właśnie natchnęło, że adekwatnie do nazwy wątku w awatarku powinno być zdjęcie tej panny. Tylko takie jakieś jesienne to zdjęcie, ale w sezonie nadrobię. Paproci nie mam zbyt dużo i zdjęć też chyba nie za wiele, ale zrobię przegląd, coś tam wyskrobię.

Renia cmok

Jolanka byłam w ubiegły piątek na 3 godzinki, weekend jak sama wiesz był u nas mocno niewiosenny. Mam nadzieję, że ten najbliższy będzie słoneczny, bo przecież nasze róże już za dwa tygodnie przyjadą.

Jola rozwijaj się hostowo, rozwijaj
Zana 16:39, 22 mar 2017

Gosia jakże miło mi czytać, że czymś można się u mnie zarazić, hihi. Kibicuję Twoim hościkom

Kasia wolałabym się jednak trochę więcej polenić albo raczej mieć czas na O.

Edytka thx very bardzo.

Ula no jakiż miodzik na me serce. Ślimaki ich nie żrą, bo po prostu nie ma u mnie ślimaków. Aczkolwiek w ubiegłym roku przyuważyłam kilka sztuk nygusów, na szczęście nie w hostach. Mam nadzieję, że nie rozmnożą się na potęgę celem zeżarcia mej hostowej zieleniny. Trawka to hakone All Gold.

Paulinka kiedyś dorobisz się cienia, to sobie zafundujesz