Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Gardener27 20:11, 25 mar 2017

Pierwsze cebulowe kwitnące na rabatach więc wiosna oficjalnie zawitała do Twojego ogrodu
Awatar świetny i nostalgiczny, teraz nie w sposób pomylić wątku z innym.
Czy hosty już u Ciebie pokazały kły ? U mnie jeszcze nie wybudziły się z zimowego snu.
jolanka 20:14, 25 mar 2017

Jeden ale za to jaki
Ania, zerknij u mnie, bo muszę dokończyc wreszcie rabatę
Zana 20:15, 25 mar 2017

Uuuffff, dzisiaj intensywny dzień za nami na działce. Oczywiście sprzątania pozimowego ciąg dalszy, ale już jakieś 80% machnięte. No i zaczęłą się rewolucja przy tarasie. Ogromny krzaczor Palibina dostał eksmisję i powstaje miejsce dla róż. Tak więc pierwsze taczki z piachem wyjechały, ale jakoś czarno to widzę, żeby zdążyć i za dwa tygodnie sadzić tam róże.
Roślinki powoli gramolą się spod ziemi. Wylazły zawilce wiosenne, świecznice, brunnery, niektóre hosty mają maciupeńkie kły. Ścięłam dzisiaj hakone i wydaje mi się, że też tak jakby coś tam się już nowego pojawiało. Mam nadzieję, że nie będzie tak, jak w ubiegłym roku: kiełki były a potem kaput.

Z cebulowych wylazły hiacynty, narcyze no i oczywiście podrastają tulipany i czosnki. Niewiele tego u mnie bedzie w tym roku. U wszystkich zachwycam się wiosennymi iryskami, a moje tak się ociągają. Już tak chciałam zobaczyć ten kwitnący mini łanik, a on dzisiaj wyglądał tak:

Na szczęście chociaż jeden się ulitował, ale obawiam się, że za tydzień to już zobaczę ino tylko wspomnienie po iryskach. Jak długo one kwitną?

babka 20:18, 25 mar 2017

Ale cudny ten irysek ! Piekny kształt i taki subtelny. Idealny
Myślę, że one dość długo stoją, u mnie już tydzień i narazie nie mają zamiaru paść
Zana 20:19, 25 mar 2017

Ola tylko inni ogrodomaniacy są w stanie zrozumieć , jak takie małe coś cieszy

Przemku witam wiosennie. Na razie dosłownie kilka host, przede wszystki muysie uszka i Blue Belle wystawiły kiełki. U niektórych coś tam, coś tam jakby chciało wyleźć, ale zdecydowana większość jeszcze się nie wybudziła.

Jolanka zaraz polecę
Zana 20:19, 25 mar 2017

Ola o jakże mnie pocieszyłaś Dobra Kobieto
Madzenka 20:26, 25 mar 2017

Uwielbiam Twój nowy awatarek

Wreszcie i u Ciebie kły wystawiła wiosna!
Wracam na przegląd host
Monia81 21:00, 25 mar 2017

Witaj, Przebiegłam po
Twoim wątku. Masz piękny klimatyczny ogród, rzeźba niesamowita, ładnie się komponuje. Rabata hostowo-świecznicowa wspaniała, pięknie tworzysz swój ogród, z chęcią będę zaglądać Pozdrawiam
MirellaB 21:08, 25 mar 2017

Anula jak myślisz czy Twoje piękne tulipany w tym roku zakwitną - wiesz te różowe, które tak mi się podobały
Zana 21:13, 25 mar 2017

Madżen sama się teraz zastanawiam, dlaczego tak długo zajęło mi wymyślenie oczywistej oczywistości, że panna powinna być w awatarze. Ta moja wiosna taka skromniutka, ale w przyszłych latach, nadrobię, jak już te nieszczęsne rewolucje pokończę.

Monia witam Cię w moich skromnych progach i bardzo dziękuję za tak wiele miłych słów. Zwróciłam uwagę na Twój awatar, bo kiedyś, kiedyś dawno temu zrobiłam niemal identyczne zdjęcie na wydmach koło Łeby.