Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 06:50, 06 maj 2016

Ewa, no nie mam zdjęcia, cyknę w weekend. Mus poczekać.
zoja 06:54, 06 maj 2016

Zana napisał(a)
Aga oby bliżej jak dalej! Zdecydowanie trzeba się skoncentrować na innych obszarach. Teraz obmyślam nową rabatę, która do tej pory była bardziej tzw. przechowalnikiem. Czyli: nie wiem gdzie to wsadzić i właściwie to po co to kupiłam? No to buch pod płot. Zrobił się tam już niezły misz masz. Czas na uporządkowanie tego miejsca.

to co? Plan na weekend?
Wiesz ze ja nie mam takiego miejsca u mnie wszedzie tam gdzie nie mam jeszcze porzadku jest przechowalnik nie mam bo eM mnie ogranicza na zakupach i biore tylko to co aktualnie ma sens...

Pozdrawiam piatkowo weekend sa chwile
Zana 07:13, 06 maj 2016

Zoja no widzisz, taki hamulcowy czasami potrzebny. Mój się nie wtrąca, mamy podział: on finansuje sprawy bardziej techniczne/gospodarcze, a ja roślinne. Teraz już się nauczyłam i ograniczam się w zakupach, ale czasami poryw serca się zdarzy, niestety. Plan na weekend? Ja nie wiem w co łapki najpierw wsadzić! Kilka miejsc mam rozpoczętych w ubiegłym roku i trzeba je dokończyć. To moja kolejna bolączka, zaczynam coś, w międzyczasie przenoszę się w inne miejsce i tak mam ciągle coś rozgrzebane, a nie skończone. Więc teraz wyznaczyłam sobie zadanie, że w pierwszej kolejności kończę te niedoróbki. A jak będzie w praktyce? Zobaczymy.
zoja 07:27, 06 maj 2016

Zana napisał(a)
Zoja no widzisz, taki hamulcowy czasami potrzebny. Mój się nie wtrąca, mamy podział: on finansuje sprawy bardziej techniczne/gospodarcze, a ja roślinne. Teraz już się nauczyłam i ograniczam się w zakupach, ale czasami poryw serca się zdarzy, niestety. Plan na weekend? Ja nie wiem w co łapki najpierw wsadzić! Kilka miejsc mam rozpoczętych w ubiegłym roku i trzeba je dokończyć. To moja kolejna bolączka, zaczynam coś, w międzyczasie przenoszę się w inne miejsce i tak mam ciągle coś rozgrzebane, a nie skończone. Więc teraz wyznaczyłam sobie zadanie, że w pierwszej kolejności kończę te niedoróbki. A jak będzie w praktyce? Zobaczymy.

Hamulcowy za bardzo w ten sposob sie wtraca

Ja mam tak samo z tym zaczynaniem i od jakiegos czasu sie pilnuje ze jak zaczynam to koncze w ten sposob chociaz jedna rzecz mam dobrze. W tym roku tak ogrodek. Jak widzisz ide od lewej strony w prawo - pytanie brzmi czy pelen obrot zrobie. Na razie mam jakies 90stopni z okregu i zaczete 180
anbu 07:30, 06 maj 2016

Zana napisał(a)

Tt tak jak u mnie, rozgrzebane ze cztery rabaty a ja na zakrętach nie wydalam
Trzeba upatrzyć sobie cel i go skończyć, bo się kręcimy w kółko i efektów nie widać :/
Zana 07:31, 06 maj 2016

Zoja, jakie matematyczne podejście. 180 stopni to już połowa sukcesu!
Zana 07:33, 06 maj 2016

Ania, masz pełną rację, wreszcie i ja zmądrzałam (przynajmniej teoretycznie).
ANNA1976 08:55, 06 maj 2016

anbu napisał(a)

Tt tak jak u mnie, rozgrzebane ze cztery rabaty a ja na zakrętach nie wydalam
Trzeba upatrzyć sobie cel i go skończyć, bo się kręcimy w kółko i efektów nie widać :/

Czasem nie da się skończyć bo brakuje jakiegoś elementu (wiśni w moim przypadku)
Dlatego zaczynamy kolejną rabatę na której znów czegoś tam może zabraknąć i w efekcie mamy rozgrzebane pół ogrodu
07_Rene 09:29, 06 maj 2016

U mnie też wiele miejsc rozgrzebanych. Ciągle coś zmieniam, bo nowe pomysły mam. Powoli dojrzewam, żeby dać roślinom w końcu rosnąć
Zabytek zanim bluszczem zarośnie pewnie padnie. Widziałam nowe nabytki drzew - świetne.
zoja 17:11, 06 maj 2016

Macham