Ola ja mam tyły chyba już nie do nadrobienia w wielu wątkach. Spokojnie, wszystkiego się nie da niestety ogarnąć. No już tak nie mogłam patrzeć na to zaniedbanie wokół Lady, że w końcu będą żurawki, ale trawy też

.
Kasia jakoś mi się kojarzy, że chyba w ubiegłym roku pytałaś mnie co mam zrobione przed kamieniami i chyba wstawiałam dla Ciebie zdjęcia tej opaski z drobnymi kamyczkami. Co prawda można spokojnie kosić, ale trawa przy tej opasce jakoś "narasta" w górę, ten plastikowy ekobord zrobił się jakiś za niski i teraz muszę tam koniecznie kancik zrobić.
Łukasz białe to tawułki Arendsa
Irenko dziękuję

. Ta rabata zmieni trochę swój wygląd, aczkolwiek jarzmianki, tawułki i języczki na niej zostaną. Rozrastają się rododendrony i trzeba te rośliny trochę inaczej poustawiać, bo zaczynają się zagłuszać.
Iwonka mam kilka sztuk Carex Montana i ona baaaardzo mi się podoba. Mam jej po prostu za mało, a jeszcze są za małe żeby dzielić. Nie mogę spotkać, żeby kupić stacjonarnie, muszę poszukać internetowo.
Ja mam już poletko tej melica ciliata, koniecznie muszę ściąć jej kwiatostany, bo w przyszłym roku to się już z nią nie ogarnę. Ona się normalnie masakrycznie wysiewa. No niestety ja nadal nie jestem do niej przekonana.