Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

babka 22:33, 05 wrz 2017

I na czym to stanęło z ławką ?
Aurelllia 13:47, 06 wrz 2017

Zana jak tam poczynania ogrodowe ? czy deszcz zniechęcił - jak większość na forum
Zana 17:31, 06 wrz 2017

Ola i Aurelia odpowiem Wam łącznie, bo oba pytania się łączą. Deszcz owszem zniechęca, ale wiele wskazuje na to, że weekend ma być akuratny do pracy. I dobrze, bo znowu jakiś pozytywny zryw do prac ogrodowych poczułam. Wymyśliłam nową koncepcję, która oczywiście wiąże się z dodatkową i pierwotnie nieplanowaną na ten rok robotą, ha... Otóż postanowiłam przesadzić rododendrony. Dwa małe to nie problem, ale dwa są wielkie i jak już je kiedyś przenosiłam obiecałam sobie, że już nigdy więcej. Najpierw muszę im oczywiście przygotować miejscówkę i to jest zadanie na jesień tego roku. Przesadzanie pewnie na wiosnę, o ile mi się znowu koncept nie zmieni.

A na razie wędrując po ogrodowiskowych wątkach dotarło do mnie, że to już cebulowych czas i zakupiłam trochę cebul, a trochę zamówiłam przez neta. Nie będzie tego dużo, ale zawsze coś tam oko na wiosnę ucieszy.
lojalna_ 18:27, 06 wrz 2017

Zdjęcia piękne takiego klimatu nie ma nigdzie )

Cebulowych mam 5 paczek jakoś się nie ogarniam . Ale mam plany bo chce jeszcze sadzić drzewa wiec pogoda by się przydała
Zana 18:54, 06 wrz 2017

Joluś kochana, jak miło, że zaglądasz. A ja codziennie robię przymiarkę, żeby "zanurzyć" się w Twoim ogrodzie i ciągle czas mi przez palce ucieka. Ale te drzewa mocno mnie zaintrygowały. Cebulowe jeszcze zdążysz dokupić.
MirellaB 19:49, 06 wrz 2017

Podzielam to co napisała Jola odnośnie klimatu w Twoim ogrodzie

A wiesz ja chyba w tym roku cebulowe odpuszczam.
UrsaMaior 19:51, 06 wrz 2017

Ty w niedzielę wizytę masz, więc się z robotą nie zapędzaj!
Zana 20:23, 06 wrz 2017

Mirelka zawsze powtarzam, że klimat tworzą te wielkie drzewa i światło.

Izula wiem, wiem Już się doczekać nie mogę. Będziesz chciała tiarelkę czy nie? Ale może wezmę, to ktoś sobie przygarnie, a ja mam taką małą na zbyciu.
anabuko1 20:41, 06 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
Podzielam to co napisała Jola odnośnie klimatu w Twoim ogrodzie

A wiesz ja chyba w tym roku cebulowe odpuszczam.

No proszę jakie twarde dziewczyny.A ja jakoś słaba jestem na te ich kolorowe pokusy.I nakupiłam, posadziłam.I znowu kilka dokupiłam.
Sylvana 21:07, 06 wrz 2017

Podpatruję sobie cichcem plany ławeczkowe i kibicuję co by szybko na miejscu w godnym otoczeniu stanęła