Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 11:00, 29 paź 2017

Udało mi się wygospodarować "godzinkę" wolnego czasu, więc wpadam na O.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za dyskusję i propozycje w kwestii posadzenia czegoś pod rzeźbą. Muszę jednak przyznać, że sugestia Danusi i Iwonki odnośnie likwidacji tego koła na środku bardzo do mnie przemawia.
Dla przypomnienia: rzeźba siedzi pod magnolią na podwyższeniu otoczonym kamieniami, co jest skutkiem tego, że wyrównywaliśmy/obniżaliśmy teren i aby ocalić magnolię odziedziczoną po dziadku pozostawione zostało takie właśnie koło. Panowie obłożyli je będącymi na działce kamieniami no i tak zostało. Już mi chodziło po głowie wycięcie magnolii i zlikwidowanie tego czegoś, no ale...
Iwonka słusznie zauważa, że drzewko jest już w nie najlepszej kondycji i chyba warto poświęcić koło aby móc powiększyć rabatę z tyłu i inaczej zagospodarować miejsce pod małym domkiem. Zapewne w przyszłym roku nie uda mi się tego zrobić i zostanie tak jak jest, dosadzę coś z zasobów, które mam. A za dwa lata, o ile znowu zdania nie zmienię wezmę się za rewolucyjkę tego miejsca. Nawet mi się jakaś koncepcja po głowie szwenda.

Tymczasem zostawię kilka fotek jesiennych sprzed dwóch tygodni, bo niedługo to one już całkiem nieaktualne będą.

Zana 11:04, 29 paź 2017

Zana 11:09, 29 paź 2017

Ostatnie kwiatki, pewnie już ich nie ma

Kasia_CS 11:10, 29 paź 2017

Ale ładnie ta paproć kontrastuje z mdlejącymi hostami
Zana 11:12, 29 paź 2017

Jeżówki Vintage Wine wcale do zimy się nie spieszą

Ale za to róże po tych deszczach wyglądały tak:

Zana 11:17, 29 paź 2017

Jeżówki Green Jewel też są mocarne

Ale niektóre też jesienne, piękne inaczej:

Zana 11:20, 29 paź 2017

Takie obrazki

Zana 11:24, 29 paź 2017

Hortki i sporobolus

Zana 11:29, 29 paź 2017

Ubiegłoroczne zawilce bardzo słabo się u mnie rozrosły, ale troszkę kwitną:

I rozplenica

Zana 11:36, 29 paź 2017

Kasiulka , fajnie to wyglądało. A teraz to już pewnie ostały się ino tylko "smutek i nostalgia".

Nawet liści nie ma kiedy pojechać wygrabić, ciągle leje. Ten weekend to już jakaś totalna deszczowa masakra.

Mam nadzieję, że uda mi się trochę czasu wygospodarować i poodwiedzać Wasze wątki, bo zaległości mam pewnie ogromne. Niestety tak się poskładało, że nie mam czasu na O., nad czym głęboko ubolwam. Mam nadzieję, że uda się to jednak jakoś zmienić, bo tęsknie za Wami okrutnie!