Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 07:37, 04 lis 2017

Aniu Kwartet jak masz glinę, to może faktycznie warto trochę ją rozluźnić. Toszka często pisze, żeby pod trawy mieszać z korą przekompostowaną. Głównie zapamiętałam sobie tę radę do hakone, ale może do trzcinnika też by miała zastosowanie.

Ania no zabiłaś mi trochę ćwieka z tym pytaniem. W zasadzie to się nad tym nie zastanawiałam. W sumie często widzi się te trójklapowe posadzone przy ścianach domów, wygląda to bardzo malowniczo. Ola Babka ma ogromnego trójklapowca przy ścianie domu, trzeba może jej zapytać.
Gardenarium 07:40, 04 lis 2017

anka_ napisał(a)
Dziewczyny a czy trójklapowy nie jest taki ekspansywny jak pięciolistkowy? Jak z jego korzeniami? Bo na forum już ktoś pokazywał jak pięciolistkowy rozwala mury.
A z chęcią puściłabym jakiegoś delikwenta na budynek gospodarczy.

Trójklapowy jest zdecydowanie mniej ekspansywny. Pięciolistkowy to prawdziwy potwór jak się już dobrze zakorzeni. Wlezie wszędzie.

Instagram Ogrodowiska
Zana 07:43, 04 lis 2017

O, Pani Prezes wpadła i od razu wszystko jasne.
Kasya 07:48, 04 lis 2017

trojklapowy bardziej mi sie podoba
jak wymysle dobre miejsce to kupie
anka_ 07:49, 04 lis 2017

Dzięki Kobietki. W takim razie posadzę.

Zana napisał(a)
. Ola Babka ma ogromnego trójklapowca przy ścianie domu, trzeba może jej zapytać.
Aniu a puścisz mi linka do jej wątku, bo wyszukiwarka mi nic nie pokazuje.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gardenarium 07:58, 04 lis 2017

Kasya napisał(a)
trojklapowy bardziej mi sie podoba
jak wymysle dobre miejsce to kupie

Pewnie, że ładniejszy, w mroźnych rejonach może nieco podmarzać, a pięciolistkowy jest niezniszczalny.

Wpadłam drugi raz

Instagram Ogrodowiska
Zana 08:09, 04 lis 2017

Gardenarium napisał(a)

Pewnie, że ładniejszy, w mroźnych rejonach może nieco podmarzać, a pięciolistkowy jest niezniszczalny.

Wpadłam drugi raz

Zawsze miło Cię widzieć, a już szczególnie z dobrą radą
Kasia_CS 08:14, 04 lis 2017

A coś mi się kojarzy o ogrodzie z wielkim murem Alicji, że ona ma winobluszcz, ale jaki nie pamiętam. Już od pierwszych stron jest na zdjęciach, ale o szczegóły może dopytaj, czy jest potworem czy nie Nietstey nie pamietam, który potrafi mury rozwalać...
inka74 08:24, 04 lis 2017

Ja miałam pięcioklapkowy ten bez przylg i ten mocno był ekspansywny.
tulucy 09:15, 04 lis 2017

Moi rodzice mieli pięcioklapkowy na płocie betonowym. Karczowanie trwa już kilka lat, ciągle gdzieś wyłazi. On nie więdnie nawet odcięty od korzenia... Masakra. Ale jesienią widok jest najpiękniejszy na świecie...