Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

inka74 07:15, 03 lis 2017

Kamienie z kręgu bym zlikwidowała tylko problem co z tymi różnicami terenu. Tam z 10 cm jest. Temat trudny. Masz 2 zimy lub więcej na przemyślenia. Przecież nic cię nie goni a na pozostałych rabatach jest co robić.
Zana 07:23, 03 lis 2017

Iwonko tam niesety zdecydowanie więcej centymetrów, spokojnie między 20 a 30 będzie, nawet bliżej tych trzydziestu. To fakt mam co robić, tak więc ten temat to najwcześniej rok 2019.
Monia81 08:31, 03 lis 2017

Zana napisał(a)

Winobluszcz piękny, ale te przekwitnięta świecznica na jego tle wygląda cudnie buziol Anula
kwartet 16:22, 03 lis 2017

Trójklapowego uwielbiam u mojej siostry,jedna sadzonka zarosła jej mur 4m x14m,jest dekoracyjny nawet bez liści(jego pędy tworzą rysunek drzewa na ścianie)
twój robi świetną robotę z domem ,zmiękcza i wsuwa w ogród
jeszcze podpytam się o tego dobrze rosnącego trzcinnika, co on ma w nogach bo ja też mam dwa i obydwa cieniutko przędą a już drugi pełny rok u mnie
funkcje przereklamowane nie polecam
kwartet 16:25, 03 lis 2017

Panna mi się kojarzy z syreną, ja bym ją widziała w morzu traw właśnie na takim pagórku
Zana 21:29, 03 lis 2017

Monia świecznice parę chwil po tej fotce poszły juz pod sekator. Minimalizuję ilość prac na wiosnę. A trójklapowy nabrał w tym roku wigoru.

Aniu zawsze mi się te winobluszcze trójklapowy podobały. Początkowo eM był przeciwny, ale jakoś dał się namówić a teraz sam nie może się doczekać kiedy nas całkiem zarośnie. Mam nadzieję, że nie będziemy kiedyś tej decyzji przeklinali.
No trzcinniki właściwie nic specjalnego w nogach nie mają, temu większemu udało się załapać na odrobinę lepszą ziemię, a ten słabszy resztką ówczesnych sił posadzony został tak trochę bez serca bardziej w piachu, no i nie rośnie tak jak kolega. Obydwa czeka przesadzanie, nie wiem tylko jeszcze kiedy. Nie wiem czemu Twoje słabowite. A coś im na wzmocnienie zapodajesz?
Iwk4 21:40, 03 lis 2017

Aniu, czytam, ze jeszcze działasz ogrodowo. U mnie mokro i zimno. Jakoś nie motywuje mnie to do pracy w ogrodzie...Nie wiem, co przyniesie jutrzejszy dzień... Oby była pogoda...
Zana 21:52, 03 lis 2017

Iwonko z działań ogrodowych to jutro w planie grabienie przede wszystkim. Chyba trawy też już powiążę, coś powycinam i tyle. Miał mi pan przywieźć ziemię jeszcze, ale zadzwonił ze może być po 15-ej no i musiałam odmówić. Może za tydzień się uda, bo zależy mi żeby jeszcze tę ziemię rozłożyć z obornikiem. A potem to już zostanie zakopczykowane róż i czekamy do wiosny.
kwartet 21:57, 03 lis 2017

U mnie prawie wszędzie gliniasto i dosyć mokro(czyli teoretycznie dobrze), przy sadzeniu coś lepszego dałam,czytam że wolno przyrasta ale żeby aż tak,może muszę piachu dodać
z trójklapowca będziecie zadowoleni, on co roku przebarwia się nieco inaczej, u siostry to prawdziwy spektakl-ściana na wprost salonu i jadalni
anka_ 06:57, 04 lis 2017

Dziewczyny a czy trójklapowy nie jest taki ekspansywny jak pięciolistkowy? Jak z jego korzeniami? Bo na forum już ktoś pokazywał jak pięciolistkowy rozwala mury.
A z chęcią puściłabym jakiegoś delikwenta na budynek gospodarczy.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies