Zana
19:55, 11 lip 2018
Gosia mnie się natomiast wydaje, że tawułki słabiej kwitną niż w ubiegłych latach. Może mam takie wrażenie, bo jeszcze nie są w pełni rozwinięte. Jordan to mnie zaszokował, normalnie w jakieś jesiennopodobne barwy się chłopak przebiera
. Ja akurat wolałabym, żeby był zielony. Widzisz, jak to babom nie dogodzisz
. Znowu będę matką chrzestną???
. O rany to ja się z kasą weselną nie wyrobię, jak w takich ilościach będę chrzcić
.
Monia tak, wiatraczki też mi się bardzo podobają
. Dziękuję za takie słowa uznania, mnie się wydaje, że ja ciągle to samo fotografuję i ciągle to samo pokazuję. Dlatego jak zrobiłam to nowe miejsce z rh, to nacykałam multum zdjęć, wszystkie prawie jednakowe
, no ale to coś nowego wreszcie!
Oooolaaaa no jesteś babooo

. Susze też nas nie omijają, ale mój ogród ma sporo cienia, więc to też daje roślinom wytchnienie. No i działa cały czas nasz prymitywny system nawadniania, zbawienny w tym roku. Namiar na wiatraczki zaraz Ci wyślę. Wiesz co z tymi liliowcami to ja mam podobnie jak Ty. Te ze zdjęć były przesadzane w ubiegłym roku, dostały sporo obornika, ale żółte Stella de Oro też skąpią kwitnienia, kilka kwiatków i finito.
Moje tawułki na rabacie jordanowej nie kwitły prawie wcale w ubiegłym roku, nic w tym roku dopingowego nie dostały a rozszalały się po całości. Może one mają jakieś cykle odpoczynkowe?
Asia siedzisz na swoim ranczo?
. Mam podobne obserwacje do Twoich, moje rośliny na ruderwoej jak dostały trzy lata temu świeżych dobroci, to w pierwszym roku kwitły pięknie, w drugim marniej, a w tym roku jest porażka. Dlatego ja z takim uporem maniaka usuwam tony piachu i wymieniam ziemię. Wydaje mi się, że czegokolwiek do tego piachu nie dasz, to to i tak zostanie z niego wypłukane. Na mój babski rozum trzeba stworzyć lepszą warstwę. Może się mylę i za kilka lat powiem, że się bez sensu narobiłam, oby nie!
Ewuś boooosze, przecież moja ruderowa jest w totalnej rozsypce (oprócz nowego kącika z rh), to nie wiem czym Ty się chcesz inspirować
. Ale miło mi niezmiernie
. Też mam problem z doborem traw do róż. Teraz kupiłam te molinię i podoba mi się, miałam też myśl żeby połączyć róże ze śmiałkiem darniowym. On ma niską kępę, a wypuszcza chmurę lekkich kwiatostanów. Między różami może to fajnie wyglądać.

Monia tak, wiatraczki też mi się bardzo podobają

Oooolaaaa no jesteś babooo

Moje tawułki na rabacie jordanowej nie kwitły prawie wcale w ubiegłym roku, nic w tym roku dopingowego nie dostały a rozszalały się po całości. Może one mają jakieś cykle odpoczynkowe?

Asia siedzisz na swoim ranczo?

Ewuś boooosze, przecież moja ruderowa jest w totalnej rozsypce (oprócz nowego kącika z rh), to nie wiem czym Ty się chcesz inspirować