Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

ag_zie 11:17, 27 lip 2018

Ścieżka bardzo ładnie wyszła - fajnie że pokazałaś jak to zrobiliście Zdjęcia ogrodu boskie! A anabelkowe kulki - CUDNE!! Dama też pięknie otoczona! Po prostu bajka!
Kasia_CS 12:32, 27 lip 2018

Aniu, rozglądam się za jakąś fajną trawką do miejsca, w którym już od 13tej robi się cień. Trawka ma mieć wysokie kwiatostany, chętnie nawet 1,2m i wyżej - u siebie masz chyba molinię. Polecasz? Coś jeszcze Ci przychodzi do głowy co masz wypróbowane na swoich włościach?
la_estrellita 13:53, 28 lip 2018

Chwilę mnie nie było ale nadrobiłam. Piękne stoliki. Z instrukcji budowy ścieżki na pewno skorzystam. Wydawało mi się to bardziej skomplikowane .
siakowa 22:11, 28 lip 2018

Łoł ale mam zaleglosci. Ale pismo obrazkowe nadrobilam cydne zdjecia jak zwykle widzialam i sciezka wypaśna!
BKosimkArt 12:45, 29 lip 2018

Cudne widoki hotkowe, ale z damą najlepsze! Niesamowicie zwiewnie to wygląda...
Zana 21:20, 30 lip 2018

Kochani, wróciłam po tygodniowym włóczeniu się po południowych rejonach naszego kraju ze zwieńczeniem w Krakowie, gdzie moi chłopcy zwieńczyli wyjazd koncertem Iron Maiden.

Jestem zszokowana ilością Waszych wizyt w moim wątku przez ten tydzień, za wszystkie odwiedziny bardzo dziękuję.

Już trzeci raz zasiadam przed kompem, żeby coś napisać, ale ten upał jest tak masakryczny, że nie jestem w stanie zebrać normalnie myśli. Tak więc z góry proszę o wybaczenie, jeżeli kogoś pominę albo napiszę jakoś chaotycznie.

Ewa/Effka co do płyt zaraz napiszę Ci priv. W odwiedziny oczywiście zapraszam, kawał drogi masz, ale jak kiedyś odwiedzisz stolicę, to tak przy okazji możemy wyskoczyć jeszcze te 40 km dalej.

Ania/AnnaCh no wiesz, mimo tej pogody jakoś się zmobilizowałam. I tak mam opóźnienia w stosunku do moich planów na ten sezon, a tak naprawdę to już niewiele tych weekendów w sezonie zostało. Przez te wieczne upały nie można podgonić z robotą nijak.

Gosia/Malgol co do sporobolusów, to na zdjęciach tak nie widać, ale kilka sztuk mi się "rozklapciło". Miałam je w tym roku przesadzać i przy okazji podzielić, ale znowu nie zdążyłam. Jak pomyślę, że muszę jeszcze jedną taką ścieżkę zrobić to trochę mi gorzej. Chyba czuję te płyty w kręgosłupie niestety.

Kasia/Kasya bo wiesz jak to jest: jak facet mówi, że coś robi, to znaczy że to zrobi. I nie należy mu o tym co pół roku przypominać. To jedno z moich ulubionych powiedzonek.
Zana 21:37, 30 lip 2018

Angela no wiesz, plan tegoroczny mi się sypie, więc powera trzeba mimo aury uruchomić. Znam ten pin, ale chyba posadziłam sporobolusy zanim się na niego napatoczyłam.

Asia/Asiak no jakoś fajnie te żurawki przysłoniły kamienie i otoczyły damę, ale decyzja co do zmiany miejsca przez Lady już podjęta, kolejne doły będą na nową rabatę wykopane.

Gosia/Gosiek33 sporobolus jest śliczny o ile się nie "rozklapci" tak jak u mnie trzy sztuki. Inne stoją prosto i są naprawdę świetne. Mam tę trawę trzeci rok, jest bezproblemowa.

Kasia_CS jeżeli masz jeszcze słoneczne miejsce, a na pewno coś się znajdzie to zaproś sporobolusa jak najbardziej. Dziękuję za miłe słowa co do ścieżki. Niezależnie od tego jak by wyszła to i tak bedzie lepiej od tego jak było.

Iwonka odp. na priv wysłałam

Paulinka priv o płytach wysłałam. Zawsze się cieszę, że Wam się moje zdjęcia podobaja.

Zana 21:53, 30 lip 2018

Agnieszko z Jurajskiego napisałaś mi takie komplementy, że aż nie wiem co odpisać, nooo z lekka mnie zamurowało. Niezmiernie Ci dziękuję, ale mam świadomość, że ogród jeszcze nie zasługuje na aż takie pochwały. Tak, cały czas jest w fazie kreowania.

Tesia powiem Ci, że kiedy rozpakowałam stoliczek byłam naprawdę niesamowicie mile zaskoczona. Prezentuje się o wieeeeele lepiej niż na zdjęciach sprzedażowych. Na tych zdjęciach wyglądał tak, jakby trzeba go było "reanimować" a okazało się, że zdjęcia sprzedażowe były fatalnie zrobione i stolik jak na używany prezentuje się doskonale. Szczerość co do bukietu i wazonu (a właściwie to stara kanka) oczywiście wybaczam, a właściwie to tu nie ma nic do wybaczania. Ja się tak łatwo nie obrażam i cenię szczere odmienne zdanie.

Johanka ta molinia to odmiana Heidezwerg, ale nic więcej o niej nie napiszę bo to świeżutki zakup. Ma dorastać do 60 cm i to by mi pasowało.

Jola/Kerii to te tzw. strong anabelki. Bardzo mi miło, że ścieżka też Ci się podoba.
Zana 22:07, 30 lip 2018

Johanka, Kasya, Zoja, Monia, Mrokasia, Kasia_CS, Jolanka, Ania Makao, Ewa Effka, UlaB, Łucja, Anka_, Bumblebee, Marysia, Hania, Agata, Ania Anabuko, Ania Anpi Dziewczyny Kochane jeszcze raz wszystkim Wam dziękuje za pamięć i za piękne życzenia.
Zana 22:17, 30 lip 2018

Agatka bardzo Cię mało w tym roku na O., tym bardziej dziękuję, że zawitałaś do mnie i to z tak miłymi słowami. Do bajki to jednak jeszcze spoooro brakuje!

Kasiu pytasz o molinie a napisałam u Ciebie o trzcinnikach. Teraz doczytałam dokładniej. Ale molinii poza tegoroczna Heidezwerg nie mam żadnej innej, tak więc i tak nie mam na ich temat nic do napisania z własnego doświadczenia.

Agnieszka instrukcję budowy ścieżki sama też ściągnęłam. Jest prosta w wykonaniu i to mnie przekonało do tego pomysłu. Mam nadzieję, że będzie również wytrzymała.

Kasia Siakowa a ja u Ciebie na bieżąco jestem, chociaż ostatnio nic nie pisałam. Jakoś w tym sezonie nie jest trudno być u Ciebie na bieżąco.

Basiu to fakt, że te kwitnące żurawki stworzyły fajny efekt wokół Lady, aż kombinuję, jak je wkomponować po zmianie miejscówki "królowej". Mam już inny plan i żurawki nie są w nim ujęte, ale kwitną tak ładnie, że może coś przekombinuję.