Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Kawa 08:55, 19 wrz 2018

cudnie
a paproć rzeczywiście wielka
Kasia_CS 09:14, 19 wrz 2018

Malgo napisał(a)
Niestety akcja żołędziowa w zoo już zakończona nawet nie przyjęli nam żołędzi bez wejściówek

Właśnie o tym wczoraj z eMem rozmawialiśmy, że ponoć wejściówki za żołędzie to niemal pierwszego dnia się kończą i to bez sensu, że dają chyba 3 tyg na tą promocję że zbieraniem, kiedy potem nie przyjmują nawet, bo nie mają gdzie składować już po kilku dniach..
Brzozowadzie... 12:42, 19 wrz 2018

Zana napisał(a)

Ta moja naparstnica bylinowa to odmiana Carillon. Jak rozpoznać? No chyba trzeba wujka gogla o rade poprosić. Ja swoją kupiłam przez przypadek. A wiesz, kopałam siewki dla April i dwie doniczki postawiłam z boku i ich nie zapakowałam. Jeśli chcesz to w przyszłym tygodniu mogą być Twoje. Siewki nie są duże, chyba z pięć sztuk tam jest.
Limonkowa trawka to carex elata aurea, lubi półcień i wilgotno.

Biorę! Bardzo chętnie! Tylko musimy się umówić na odbiór Dzięki!!!
DorKa 14:00, 19 wrz 2018

nie wiedziałam,że takie akcę Zoo organizuję.Świetny pomysł. Ja oddawałam do mini zoo, chętnie brali. W tym roku pies wyjada nie wiem czy śmiać się czy płakać.
Toszka 19:58, 19 wrz 2018

Malgo napisał(a)
Niestety akcja żołędziowa w zoo już zakończona nawet nie przyjęli nam żołędzi bez wejściówek

Nie pojmuję tego
Apelowali o żołędzie i orzechy włoskie. Akcje zakończyli a żołędzie dopiero spadają. Orzechy jeszcze na drzewie.
Kasia_CS 20:29, 19 wrz 2018

Toszka napisał(a)

Nie pojmuję tego
Apelowali o żołędzie i orzechy włoskie. Akcje zakończyli a żołędzie dopiero spadają. Orzechy jeszcze na drzewie.

No wlaśnie to takie nie fair trochę... bo ludzie chodzą, zbierają i potem przytachają to do zoo i odchodzą spowrotem z 10 litrami żołędzi, które sobie mogły w parku zostać...
April 10:23, 21 wrz 2018

A na monitorach w metrze cały czas leci reklama Zoo, żeby znosić żołędzie. Ale małym druczkiem na dole widnieje, że do czasu aż zbiorą dwie tony.... Szybko im się udało...
MartaKozak 21:14, 22 wrz 2018

Hej, slyszalam ze masz u siebie stipę brachytricha. Zadowolona z niej jesteś? Duże ma wymagania?
Zana 16:04, 24 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
Widoczki cudne jak zawsze zaglądam do Ciebie cały czas nie zawsze pisze Aniu powiedz mi co zrobić z przekwitniętymi " świeczkami " świecznicy? Obciąć tylko gdzie? Buziaki

Paulinko, ja tez nie zawsze piszę, a ostatnio nawet nie miałam czasu podglądać. Ciężki ubiegły tydzień za mną. Świeczki zostaw na razie, może Ci się wysieją. Ja mam właśnie siewkę z zeszłego roku, tylko nieszczęśliwie wykiełkowała, bo w kępie miodunki. Na razie zostawiłam, ale gdzieś ją będę musiała przenieść.
Zana 16:06, 24 wrz 2018

BKosimkArt napisał(a)

O matko, ja też mam ten problem z dębęm sąsiadów... oni go uwielbiają a ja szczerze niecierpię...

Ha, ha ja do swojego dębu też pałam sprzecznymi uczuciami. Z jednej strony go kocham, bo taki wielki, dostojny. A z drugiej strony go przeklinam, bo zacienia dużą przestrzeń no i te liście jesienią to dramat.