Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 21:14, 12 lis 2018

A tu jeszcze trochę DZISIEJSZYCH kwiatków:

Zana 21:18, 12 lis 2018

effka napisał(a)
Piękny dołek kompostowy, aż miło popatrzeć samo złoto będZie na wiosnę.
Jak ekspres spakowany to rzeczywiście finito, ale jesień i tak nas ciągle rozpieszcza. Ja jutro dopiero będę sadzić choiny kanadyjskie
Cudne te ostatnie roślinne zakupy, hortensje bardzo oryginalne.

Ja to bym ten ekspres jeszcze zostawiła, ale eM się już uparł i nie było rady. A ja myślałam, że choiny już posadzone. Muszę zajrzeć co tam się u Ciebie wyprawia.

zoja 21:20, 12 lis 2018

Sliczna ta hortensja
Zana 21:35, 12 lis 2018

Zoja no i ważne dla mnie, że nie rośnie bardzo wysoka. Na razie zadołowane. Kurcze, jak pomyślę ile mam zadołowanych roślin i wiosną trzeba będzie to wszystko powsadzać, a tu miejscówki jeszcze nie gotowe, to trochę mi gorzej. A tak się pilnowałam z kupowaniem, no to sobie na koniec sezonu poszalałam.
eVka 21:54, 12 lis 2018

Zana napisał(a)

Ja to bym ten ekspres jeszcze zostawiła, ale eM się już uparł i nie było rady. A ja myślałam, że choiny już posadzone. Muszę zajrzeć co tam się u Ciebie wyprawia.

W przyszłym tygodniu już zimno, więc chyba eMek dobrze zrobił
Choiny biedne czekają tygodniami, dopiero dzisiaj ta ściana została skończona, zostało jeszcze jej pomalowanie ale już malować bedziemy przy posadzonych choinach. Dłużej czekać nie mogę.

Cudne zdjęcie
inka74 22:04, 12 lis 2018

Fajna ta Little Quick Fire. Widzisz, Lucy pilnowałaś z zakupami a sama co... ))))
Zana 22:29, 12 lis 2018

Ewa no już nadrobiłam u Ciebie. Szalejesz Kobieto, oj szalejesz.

Iwonka oj ciiiii. Swoją drogą to ciekawe czy Lucy się sama upilnowała bez mojego nadzoru kontrolnego.

I zawilce kwitną

April 07:52, 13 lis 2018

Pogoda jak początkiem października
Przesadziłam jeszcze rododendrona, a co... Twoje zakupy nie dziwią, sama omal nie kupiłam dwóch hortensji. Ale właśnie powstrzymała mnie ta masa zadołowanych doniczek, czekających na rabaty.
Ja z rabat już nie sprzątam, kołderka niech zostaje. Wypieliłam trochę chwastów i zebrałam resztki papryki. Też zamykam sezon. Choć został mi obornik do rozłożenia pod róże. Śmierdząca robota.
Drzewa które straciłam, połowa była w planach do usunięcia więc bez wielkiej tragedii, poza ceną usługi
tulucy 10:01, 13 lis 2018

Lucy była twarda i się pilnowała ogrodowo.
Ciuchowo za to nie bałdzo ale co to tam, w końcu człowiek jak już wychodzi z tego ogrodu, to musi jakoś wyglądać
Zana 12:28, 16 lis 2018

April napisał(a)
Pogoda jak początkiem października
Przesadziłam jeszcze rododendrona, a co... Twoje zakupy nie dziwią, sama omal nie kupiłam dwóch hortensji. Ale właśnie powstrzymała mnie ta masa zadołowanych doniczek, czekających na rabaty.
Ja z rabat już nie sprzątam, kołderka niech zostaje. Wypieliłam trochę chwastów i zebrałam resztki papryki. Też zamykam sezon. Choć został mi obornik do rozłożenia pod róże. Śmierdząca robota.
Drzewa które straciłam, połowa była w planach do usunięcia więc bez wielkiej tragedii, poza ceną usługi

Wiesz co? Podliczyłam właśnie moje zadołowane doniczki i wyszło mi... 46 sztuk!!! Najpierw naliczyłam 43, ale przypomniałam sobie jeszcze o trzech, które TY własnoręcznie wręcz wcisnęłaś mi do łapek. Sama jestem w szoku jak ja tego tyle nazbierałam???.
Przypomniałaś mi o oborniku pod róże, dzięki. W tym roku dostaną obornik i kompost na dokładkę. Jak patrzę na niektóre prognozy to może za tydzień można by było już zakopczykować. Chciałabym już szczerze mówiąc mieć to z głowy.