Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 22:08, 06 maj 2019

To zestawienie kolorystyczne było dla ruderowej zamysłem od samego początku, to wszystko tam już było, dokupuję tylko języczek, bo było ich za mało. I jarzmianek mam za mało, ale jeszcze poczekam. Dam szansę tym, które mam, chociaż akurat taka jakaś odmiana, która bardzo w liście idzie a mało kwitnie. Jak mnie w tym roku zeźlą to w przyszłym wymienię.
Gruszka_na_w... 22:19, 06 maj 2019

O języczkach marzyłam, kiedy miałam w ogrodzie patelnię. Z żalem porzuciłam myśl o ich posiadaniu, A teraz to już brak na nie miejsca.
Przewidziana gama kolorystyczna bardzo do mnie przemawia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anpi 22:27, 06 maj 2019

Ja też mam rabatę fioletowo - biało - żółtą
Fajniutkie te kwiatuszki,co wyskoczyły przy brzozie,to jakieś zawilce?
Też marzę o choć jednej cisowej kuleczce,u nas niestety nie znalazłam,może na wyjeździe w jakiejś szkółce trafięTy kupowałaś na miejscu,czy zamawiałaś przez internet, muszę się dokładniej wczytać Po ile są takie kulki,one mają że trzydzieści cm.średnicy?
Zana 22:37, 06 maj 2019

Haniu jeszcze myślę, żeby dodać białe pierwiosnki japońskie powtykane tu i ówdzie, ale waham się. No i nie napisałam, że na tyłach jest sześć sztuk hortensji Lime Rickey w szpalerze przed ostrokrzewowym żywopłotem. One najpierw są białe, ale nie tak czysto białe jak anabelki, a potem robią się limonkowe. Mam nadzieję, że to się wszystko jakoś razem zgra.

Aniu tak to jakieś zawilce przywędrowały do mnie. Ja bardzo lubię połączenie żółtego z białym. Kulki kupowałam w podwarszawskiej szkółce, stacjonarnie. Nooo drogie były, jeśli jesteś zainteresowana to wyślę Ci priv. Mają ok. 40 cm średnicy, takie akuratne są
Helen 22:47, 06 maj 2019

Zawilce wiosenne podobno lubią się rozsiewać, też mam jednego i liczę na więcej.

A mogę zapytać o cenę kulki cisowej?
Resztę usunęłam, żeby nie psuć atmosfery
Zana 22:49, 06 maj 2019

Helen napiszę tak: to baaaardzo korzystna cena w porównaniu do tego ile ja za swoje zapłaciłam.
Helen 22:52, 06 maj 2019

Ok, o nic już nie pytam. Chyba będę się zaopatrywać u tego ogrodnika.
Kasia_CS 23:21, 06 maj 2019

Ale się dzieje u Ciebie ja też dziś porobiłam co nieco, głównie na polu użyźniania gleby, której chyba nie ruszałam w tym miejscu od "nowości" i tylko posadziłam kiedyś rośliny. I zadolowalam magnolię z naszych zakupów

Jordanek pięknie się prezentuje w tym świetle
kwartet 23:54, 06 maj 2019

No Anula ty mnie nie dobijaj chociaż jeedno zdjęcie takie normalne wstaw.
Nacykałam u siebie z lewa na prawo nawet wydawało mi się że niektóre ładne,właże do ciebie i co?Ino liściem się nakryć i niewychylać zbytnio.
Ruderowa przemawia do mnie ,oj przemawia a słoneczna pokaże się za chwilę bo na niej jest mniej struktury( taka raczej bylinowa)
Ale że co limit wyjazdów wyczerpałaś na ten rok?Bo wiesz ja to się ciebie jednakowoż spodziewam u siebie.
A takie tulipany Iza ma ,mówiła że china girl się zwą.
tulucy 07:13, 07 maj 2019

Ania Kwartet Ty weź się nie kryguj tylko wyłaź spod tego liścia i pokazuj zdjęcia