Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Brzozowadzie... 21:27, 08 maj 2019

No pięknie, proszę Pani. I baardzo ciekawi mnie ta żółto-biała rabata, oj bardzo. Bo ja żółte NARAZIE lubię tylko liście Ale mam obawy, że moje gusty zaczynają skręcać w niebezpieczne tereny...
U mnie podmarzło mini kiwi, aż mi żal, bo pierwszy raz ma zawiązane owocki, zobaczymy, czy coś z niego będzie w tym roku. I oregano chyba dostało po nosie, aż się zdziwiłam.
Anulko, może mi podpowiesz, niektóre moje kulki cisowe mają takie żółto-pomarańczowe przyrosty, a nie takie żywozielone jak u Ciebie. Zastanawiam się, czy im czegoś brakuje, czy jakiś grzyb...
kwartet 21:50, 08 maj 2019

Agata różne odmiany cisa mają przyrosty w różnych kolorach,są zielone rudawe,cytrynkowe.
Kasia_CS 22:10, 08 maj 2019

Ja mam wlasnie takie z rudawymi przyrostami
Gruszka_na_w... 22:16, 08 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Ja mam wlasnie takie z rudawymi przyrostami

U mnie czysty gatunek (Baccata) mają takie. Fastigiaty i Wojtki mają zieloniutkie. Mam jeszcze takie baardzo wolno rosnące i one pączkują żółtawo.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
inka74 22:40, 08 maj 2019

Zana napisał(a)
A w nagrodę za ciężką tyrkę w weekend zamówiłam sobie języczki Przewalskiego (na ruderową), jeżówki Hula Dancer i zatrwian szerokolistny na słoneczną. No znowu będę upychać
tia, a ja moje języczki oddałam. Wiecznie ślimaki mi je zjadały. Trzeba było mówić...
mrokasia 22:46, 08 maj 2019

Mnie w języczkach najbardziej podobają się liście. Kwiaty musiałabym usuwać bo nie lubię żółtych . Ale liście są boskie.
Brzozowadzie... 23:01, 08 maj 2019

Dziewczyny Wielkie dzięki! Uspokoiłyście mnie,bo właśnie zaobserwowałam, że na jednych mam takie ładne cytrynowe, a na innych jakby chore, żółknące, a widzę, że to norma
Kasiu, właśnie dojrzałam u Ciebie na przyrostach dokładnie takie jak u mnie barwy, więc jestem spokojna
Gosiek33 05:59, 09 maj 2019

Języczka Przewalskiego piękna, tylko wielka rośnie. Posadziłam mniejszą - Britt Marie, rośnie w słońcu i daje piękną ciemną plamę liści - kwiaty ma lekko pomarańczowe. Niestety ślimaki ją wielbią. Jednak nawet podziurawione stanowią ładny akcent w ogrodzie. Może wezmę się za jakieś opryski ekologiczne w tym miejscu.
Zauważyłam, że ślimaki zimują w ziemi i najmocniej okupują miejsce z którego wylazły
Helen 20:45, 10 maj 2019

Anulka, jak będziesz mogła, to wejdź do mnie i podpowiedz
Gardener27 21:46, 10 maj 2019

Ulalla … jakie tu zmiany nowe rośliny, nowa wizja, nowe rabaty
Ciekaw jestem ogromnie jak to się będzie wszystko prezentować w sezonie.
Warunki zapewniłaś optymalne, dobra ziemia, system nawadniania, dużo miłości i wszystko będzie rosło jak na drożdżach.

Widzę że masz u siebie paprocie a mnie ostatnio coś na nie bierze, myślałem o posadzeniu ich do donic. Możesz jakąś odmianę niezbyt wysoką mi polecić ?