Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Alicja169 22:40, 21 maj 2019

Pochwał tyle, że już miejsca nie ma na kolejne Ale wpycham się - też mi się podoba, ta czystość rabat, ten czarnoziem a na nim ta cudna zieleń
Satysfakcja gwarantowana
kwartet 08:45, 22 maj 2019

Anula ty to fuszerki odstawić nie umięsz ,jak to się wszystko spiętruje,to kolejki się będą ustawiać.
Puki nie zarośnięte i ziemie widać wszystkie będą do tej ziemi wzdychać ( my to jednak stukniete jesteśmy)Mój jak mu opowiadam ogrządkach że tu tak a tu tak to taki bez zrozumienia,ale jak mu przełoże to na jego kabelki to zaraz załapuje sens
Tak sobie pomyślałam że przy płocie trzeba rozciągnąć baner z takimi urokliwimy ruinkami .
Kurka wodna co to są za fistaszki nad tą ramką do pisania i gdzie wy znajdujecie te buźki( walenie głową w stół tu następuje)
jolanka 08:50, 22 maj 2019

Ania, buski to :
naciskaj najpierw : potem ) to wyjdzie Ci
Jak przyjadę to Ci pokaże wszystkie
kwartet 09:55, 22 maj 2019

Dziękować dobra kobieto,ja to chyba tylko z łopatą się dobrze rozumiem.
BKosimkArt 10:10, 22 maj 2019

Uwielbiam te Twoje cieniste zakątki.
eVka 10:44, 22 maj 2019

Przepięknie, no normalnie mucha nie siada. Kontast zieleni roślin z czarną żyzną glebą jak u Monty Dona! Ale mi się podoba!
Poppy 10:51, 22 maj 2019

Zana napisał(a)

Teraz czekam jak to będzie dalej wyglądało, jak się zgrają tawułki, jarzmianki, języczki i hortensje na tyłach rabaty.
Co do głębokości, to ja tę rabatę co roku poszerzałam. Teraz jest już kształt ostateczny, więcej trawnika nie da się po prostu zabrać. Ona w najszerszym miejscu ma prawie pięć metrów (o ile mnie pamięć nie myli).

Nadrabiam, a jest co, bo jak zwykle rozkladaja mnie i kompozycje, i zdjecia!
Brakowalo mi Twojego spojrzenia na ogrod Kwartecika, nie dziwie sie, ze zaprasza Cie na kolacyjke Jeszcze Ande powinnyscie zaprosic do kompletu, o!

Wlasciwie to wlazlam dopytac o amelanchier/swidosliwe. Lamarcki masz, tak?
Bo u mnie chyba tez na niej stanie U mnie chyba nie zaryzykuje z amelanchier lamarcki, zastanawiam sie nad ballerina (ale stracila AGM), Amelanchier x grandiflora 'Robin Hill' (ale chyba rosnie zbyt szybko i wybujale), byc moze Amelanchier ovalis 'Edelweiss' bylby lepszy. Tak patrzylam na Twoja piekna ruderowa, wyobrazilam sobie za 10 lat te Twoje swidosliwy, to docelowe ew 8 metrow i u Ciebie sie to wpisze pieknie, u mnie fawela za blisko, a musze, tzn chce sie zaslonic, bo nowe okno sasiedzkiej rozbudowy ogarnia mi ogrod po calosci. Ty sie najwyzej pozbedziesz jednej nigry Doczytalam tez, ze te duze, wielopniowe mozna redukowac/odmladzac przez wyciecie pojedynczych konarow, one pozniej i tak odrastaja nowe.

Podkreslilam w Twoim tekscie wyzej to prawie 5 metrow. Myslalam, ze masz tam z max 3-3.5 Chcialam sie pokarmic nadzieja, ze moja cienista sie uda lepiej, ale chyba poleglam, bo ja mam tylko 7 szerokosci calego ogrodka Do tego cien budynku, a nie swietlisty, jak u Ciebie,buu.
Tiarelle sa piekne u Ciebie, ja mam tylko zwykla, biala, ale mam zamiar poszerzyc asortyment z czasem Kupilam jeszcze tellime grandiflore, mysle ze u Ciebie tez by pasowala! na liscie mam jeszcze tolmiee.
Ciekawa jestem Twojej Ligularii, troche egoistycznie, ha ha, bo tez mam od zeszlego roku taka mniejsza, i druga, przewalskiego. Mam zamiar jakos je skomponowac ze swiecznica Kigeszome odrzucilam, bo za duza. Choruje jeszcze na gillenie, moze Tobie tez podpasuje, Ewa/Anda tez ma. Uwazam, ze za malo doceniana bylina, i polecam kazdemu.

A ziemie masz taka, ze oko bieleje, nawet w workach takiej nie ma
tulucy 11:26, 22 maj 2019

A propos cienia - znalazłam dziś ciekawą bylinę znoszącą całkowity cień - nazywa się toto cudo "czerpatka kanadyjska" - byłam nabyłam oczywiście celem wypróbowania.
Helen 18:08, 22 maj 2019

Poppy napisał(a)

Brakowalo mi Twojego spojrzenia na ogrod Kwartecika, nie dziwie sie, ze zaprasza Cie na kolacyjke Jeszcze Ande powinnyscie zaprosic do kompletu, o!

Anulka, koniecznie pokaż relację
Po kolejnym weekendzie z Twojego ogrodu również
Zana 20:20, 22 maj 2019

AnnaMS napisał(a)
Cudny leśny klimacik , a jeszcze jak wszystko podrośnie no to miodzio
No pięknie

Aniu, dziękuję za wizytę i pochwały. Te wszystkie rośliny na ruderowej to nie są nówki sztuki, niektóre mają już kilka lat, ale rosły w tak piaszczystych warunkach, że nie miały szans rozwinąć skrzydeł. Może teraz dadzą trochę czadu.