Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 20:21, 22 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)
Narobiłaś się, stara... No ale efekt jest niesamowity, teraz możesz leżeć i podziwiać

Tiaaaa leżeć, ha, ha, ha! Teraz to ja kochana będę ubiegłoroczny dół zakopywać. I eM zaczął nowy wykop pod ścieżkę wzdłuż domu. Tempo ma takie, że do zimy może zdążymy.
Zana 20:24, 22 maj 2019

Alicja169 napisał(a)
Pochwał tyle, że już miejsca nie ma na kolejne Ale wpycham się - też mi się podoba, ta czystość rabat, ten czarnoziem a na nim ta cudna zieleń
Satysfakcja gwarantowana

Pochwał faktycznie dostatek, ale i tę przyjmiemy. Rabaty czyste, bo jeszcze chwasty nie zdążyły się tam rozlokować, kwestia czasu zapewne. No i mech. Chyba trzeba będzie korą na razie wysypać. Dziękuję.
Zana 20:31, 22 maj 2019

kwartet napisał(a)
Anula ty to fuszerki odstawić nie umięsz ,jak to się wszystko spiętruje,to kolejki się będą ustawiać.
Puki nie zarośnięte i ziemie widać wszystkie będą do tej ziemi wzdychać ( my to jednak stukniete jesteśmy)Mój jak mu opowiadam ogrządkach że tu tak a tu tak to taki bez zrozumienia,ale jak mu przełoże to na jego kabelki to zaraz załapuje sens
Tak sobie pomyślałam że przy płocie trzeba rozciągnąć baner z takimi urokliwimy ruinkami .
Kurka wodna co to są za fistaszki nad tą ramką do pisania i gdzie wy znajdujecie te buźki( walenie głową w stół tu następuje)

Eeee tam, żebyś Ty wiedziała ile jest u mnie fuszerek. Dziewczyny były to widziały.
A mój to już się zaczyna w grządki wciągać. I jakoś zaczyna się interesować co się jak nazywa. Ale największym hitem jest to, że kupił sobie aparacik i teraz swoje fotki roślinek cyka. No padłam. Mówię mu, żeby sobie ten swój trawnik cykał, co go tak bronił jak niepodległości (już się poddał). Szczególnie, że trawnik po eMowym nawożeniu nader urozmaicony jest w odcieniach zieleni trawnikowej. Jest co focić.
Zana 20:33, 22 maj 2019

BKosimkArt napisał(a)
Uwielbiam te Twoje cieniste zakątki.

Cmok

Poznajesz?

Zana 20:36, 22 maj 2019

Właśnie zauważyłam, że pominęłam jedną stronę wpisów, jest ich tyle, że się normalnie pogubiłam!
Zana 20:38, 22 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

O kurczę,że aż tak to nie wiedziałam
Piękne te Twoje nowe rabaty
Ogród z dużymi drzewami to jest to ,uwielbiam nie tak jak u mnie patelnia

Tak duże drzewa bezapelacyjnie tworzą niepowtarzalny klimat w ogrodzie. No nie wyobrażam sobie ich nie mieć. Nawet chętnie bym jeszcze podosadzała, no ale ogród jednak ciut za mały.
Wiola Twoje buki jak podrosną to też dadzą inny odbiór całości. A o ile dobrze pamiętam to glediczję miałaś sadzić.
Zana 20:42, 22 maj 2019

malgol napisał(a)
Ogród chwalę niezmiennie więc dla odmiany pochwalę ziemię...no takiej pięknej to dawno nie widziałam wyobrażam sobie jak rosliny w niej mlaszczą

I nawzajem z tym chwaleniem. Oj Gocha, urobienie ziemne tego kawałka to kosztowało mnie czasu i mordęgi, oby mlaskały. I rosły.
Zana 20:43, 22 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Nooo, ja taką ziemię widziałam całkiem niedawno, w worku .

Ale to nie u mnie.
Zana 20:44, 22 maj 2019

KasiaBawaria napisał(a)
Mnie tez zachwycila ta czarna ziemia. Taka masz u siebie czy to z worka?Jakiej firmy?Cudnie wyglada.

Tak Kasiu, kupuję workowaną, ale nie marketową. To ziemia od lokalnego producenta z dodatkiem kompostowym i obornikiem.
Tu dodatkowe dzięki dla April za namiar.
Zana 20:57, 22 maj 2019

Anda napisał(a)
Piękne rośliny, kompozycje, cudne zdjęcia Wszystko mi się podoba.

Ewa, a nie mogłabyś się do czegoś przyczepić?. Wiesz, takim Twoim fachowym oczkiem zerknąć, że może by jednak coś poprawić.