Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

kerii 00:01, 18 paź 2017

Najzwyklejszy klon też zaczyna nabierać kolorów

a tak przy okazji może ktoś mi doradzi jak go ciąć, żeby miał taką fajną kulistą koronę

kerii 00:11, 18 paź 2017

Na tarasie wspomnienie lata trochę zmarnowane po ksawerym i lekko przysuszone ostatnimi ciepłymi dniami.

Ponieważ teraz rzadko korzystam z tarasu więc jesiennych ozdób typu dynie i wrzosy u mnie brak.

zawitka 07:57, 18 paź 2017

Klonowi obetnij wszystkie wystające gałęzie i czubeczki małych gałązek będzie będzie kulką i się zagęści a na wiosnę jak puści listki to te same malutkie nowe przyrosty uszczykuj ;d wzmocni się pień będzie gtubszy a kulka będzie gęsta stań dalej i zobaczysz które trza wyciąć ;d
wrobelki 09:07, 18 paź 2017

Śliczne Sumaki Co robisz z wilcami na zimę? Ja kupiłam jednego na próbę w tym roku tylko limonkowego i jestem bardzo z niego zadowolona Mówiła mi Pani w ogrodniczym żeby na zimę do piwnicy dać i w przyszłym roku będzie fajny. Ciekawa jestem czy to podziała.
kerii 16:36, 18 paź 2017

zawitka napisał(a)
Klonowi obetnij wszystkie wystające gałęzie i czubeczki małych gałązek będzie będzie kulką i się zagęści a na wiosnę jak puści listki to te same malutkie nowe przyrosty uszczykuj ;d wzmocni się pień będzie gtubszy a kulka będzie gęsta stań dalej i zobaczysz które trza wyciąć ;d

A to teraz jeszcze mam go sekatorem potraktować ? czy dopiero na wiosne
Magleska 20:33, 18 paź 2017

Z klonem nie pomogę ,nie wiem kiedy ciąć prawidłowo .... ja tnę jak mi coś nie pasuje w drzewie ,ale raczej na wiosnę zanim liście puszczą i końcem sierpnia i wrzesień też tnę

.. ile masz cudnych kolorów w ogrodzie .... uwielbiam taką jesień .....tylko później te liście do grabienia
sylwia_slomc... 23:25, 18 paź 2017

kerii napisał(a)
Najzwyklejszy klon też zaczyna nabierać kolorów

a tak przy okazji może ktoś mi doradzi jak go ciąć, żeby miał taką fajną kulistą koronę

Zależy od tego jakiej wielkości docelowej oczekujesz Ja tnę drzewa luty -marzec jak mrozu nie ma.
jak chcesz gęsta kule to bym z tych młodych przyrostów zostawiła może z 10-15cm resztę ciachnęła, nad oczkiem wychodzącym na zewnątrz
zawitka 10:12, 19 paź 2017

Przytnij na wiosnę żebyś była pewna że mu nic nie będzie ale ja swoje tnę kiedy widzę że coś mi się nie podoba a uszczykuję na wiosnę
Nowalijka 10:37, 19 paź 2017

Ja nie znam się na klonach zupełnie ale przyszłam podziwiać Twoje hortensje. Pięknie przebarwiają się. To oznaka pięknej jesieni. Właśnie zrobiłam u siebie rabatę z hortensjami bukietowymi, troche obsadziłam trawami. Zamierzam dosadzić czerwone żurawki. Ale wszystko jeszcze u mnie malutkie. Daleko im do Twoich hortensji.
Aurelllia 22:04, 22 paź 2017

Kerii co tak cichutko u Ciebie ? Macham