Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

sylwia_slomc... 23:40, 25 lip 2016

Super kaktusiarnia
kerii 23:50, 25 lip 2016

Właśnie złapałam bakcyla hortkowegoi mam zamiar ich dosadzać i dosadzaćjestem na etapie zastanawiania się jakie i z czym posadzić, żeby na wiosnę nie było łyso oglądam, szukam, podpatruje może się z tego coś urodzi

A dalie taki jakiś gatunek mi się ostał co rośnie jak oszalały, oczywiście nn jak większość roślin u mnie (tzn. dla mnie nn) troszkę kurzego papu dostały a wczoraj jeszcze pokrzywami podlałam a niech mają.
Miałam ich kiedyś więcej w różnych kolorach ale poległy w przechowywaniu. Nie lubiłam ich specjalnie bo zawsze był problem z podwiązywaniem, pokładały się, łamały i to wykopywanie. Teraz żałuje, że się wytraciły Człowiek z wiekiem do wielu roślin dorasta.
kerii 23:58, 25 lip 2016

Psiarnia wyczesana i wypieszczona śpi

wrobelki 00:08, 26 lip 2016

Ja chorobę horkową też mam już kombinuję gdzie jeszcze dosadzić i jakie odmiany
Cudne psinki
kerii 00:18, 26 lip 2016

Wrobelki u Ciebie w przed ogródku już widać któreś stadium choroby) ja mam dopiero lekkie objawy)
wrobelki 00:25, 26 lip 2016

Teraz mam 9 szt 2 następne w planie za dwa tygodnie mam nadzieję że dostanę. W przyszłym roku dojdzie chyba 5 szt ale takich co z różem nie będą miały nic wspólnego bo pójdą pod róże pnące czerwone z rozplenicą ( jeśli obecna ładnie przezimuje) i jeszcze czymś, ale muszę przemyśleć skłaniam się ku szałwii białej lub hostą jakąś zielona lub limonkową Mam całą zimę na przemyślenie i myślę że jeszcze będę kombinować z minion razy
kerii 00:44, 26 lip 2016

Ja jak na razie mam 4 bukietowe i się zastanawiam jakie to są kupowałam je kilka lat temu i kilka ogrodowych w donicach, oczywiście też nn
Ale wzięło mnie na obsadzanie pod tujami. W tym roku na wiosnę je podcięłam, żeby było jakoś tak przestronniej i mnie nosi żeby je tam jakoś wkomponować. Najlepiej by mi pasowały jakieś takie, które wcześnie zakwitają, szukam, podglądam. U mnie proces tworzenia i wymyślania dość długo trwa A i tak potem przesadzam.
wrobelki 01:07, 26 lip 2016

Ja wszystko szybko zawsze chce i czasami nawet nie zdążę przemyśleć do końca. Tak było z azaliami kupiłam "ceglate" bo tak mnie naszło teraz bym już wymieniła na 'maruszke' lub na jakąś białą
MARIA 19:45, 26 lip 2016

Witam
Ta trawka to moim zdaniem proso włosowate ,roślina jednoroczna.
Miałam ją w tamtym roku , ale wtedy nie wiedziałam ,że jest jednoroczna.
Na wiosnę nie wyrosła niestety
Pozdrawiam.
Mam nadzieję ,że pomogłam
Piesy superaśne

kerii 21:25, 26 lip 2016

Dziękuje Mario trafiłaś idealnie moje wygląda identycznie jak to w necie. Moja tamtego roczna też zginęła ale zostawiła po sobie mnóstwo młodych