Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Cleo 21:55, 10 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Tez mialam kiedys dużo żurawek......

I co? Tez przez robale się wykruszyły?
Margarete 22:12, 10 mar 2014

Piękny krokusy.... u mnie powolutku zaczynaja sie pojawiac ale na początek żółte w róznych odcieniach od kremowego do prawie pomarańczoewgo, czekam aż wyjdą i moje fioletowe.
Jutro u siebie "przelecę" żurawki i sprawdzę. Już je obierałam ze starych lisci i nic złego nie zauwazyłam, ale utro polecę do ogrodu i pociagnę.....piszesz że jak łatwo wyjdą z ziemi to już pewne że podchlały im korzenie te opuchlaki tak ?
ana_art 22:14, 10 mar 2014

Przez te opuchlaki zapomniałam powiedzieć że przylecialy ptaki śpiewały mi cudnie, fotka kiepska bo z tel z ogromnym przybliżeniem
ana_art 22:18, 10 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Tez mialam kiedys dużo żurawek......
w tej chwili mam pi razy oko ok 200szt...
ana_art 22:20, 10 mar 2014

Zielona napisał(a)
Czytam o tych opuchlakach już w tylu miejscach, że zaczynam się zastanawiać, czy nie jest jednak tak, jak podaje Marzena... że wchodzą do ogrodów z zainfekowanymi roślinkami... Ja wiem, że Twoje żurawki mają więcej niż jeden sezon, ale może jednak jakaś inna roślina je "zaraziła"... Chyba będę zaglądała w korzenie wszystkim roślinkom przywożonym ze szkółek

PS Nicienie chyba powinny być przechowywane w lodówce? Sprzedający dają na to jakąś gwarancję? Złe przechowywanie powoduje, że "nie działają". Słyszałaś coś o tym?
tak czytałam, myślałam że to oczywiste, zasiałaś ziarnko niepewności. Znowu wyszła moja zgubna ufność do ludzików....
ana_art 22:21, 10 mar 2014

malkul napisał(a)
Współczuję tych paskud u Ciebie Mus to wytępić.
Śliczny kolor krukusików
też je lubię te krokuski dają fajny efekt
ana_art 22:22, 10 mar 2014

malkul napisał(a)
Współczuję tych paskud u Ciebie Mus to wytępić.
Śliczny kolor krukusików
też je lubię te krokuski dają fajny efekt
ana_art 22:24, 10 mar 2014

Margarete napisał(a)
Piękny krokusy.... u mnie powolutku zaczynaja sie pojawiac ale na początek żółte w róznych odcieniach od kremowego do prawie pomarańczoewgo, czekam aż wyjdą i moje fioletowe.
Jutro u siebie "przelecę" żurawki i sprawdzę. Już je obierałam ze starych lisci i nic złego nie zauwazyłam, ale utro polecę do ogrodu i pociagnę.....piszesz że jak łatwo wyjdą z ziemi to już pewne że podchlały im korzenie te opuchlaki tak ?
niestety, nie chcę siać fermentu gdyby co
Pszczelarnia 22:39, 10 mar 2014

ana_art napisał(a)
wygrzebałam też dzisiaj takie pojedyncze żółte kuleczki, takie mniejsze od nawozu, jak ścisnęłam to się rozprysły. Jutro obrobie wszystkie żurawki z tej rabaty przy RH

Aniu, właśnie te kuleczki. Co to jest. Mam to. Dziewczyny mówiły, że nawóz ale ja nie używam takich nawozów?
Mirka 22:42, 10 mar 2014

Nie mogę się do nowego avatarka przyzwyczaić jest szansa do starego powrócić?