Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:48, 10 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Aniu, właśnie te kuleczki. Co to jest. Mam to. Dziewczyny mówiły, że nawóz ale ja nie używam takich nawozów?
Ewa wykopałam z 6 żurawek a tych kuleczek było może z 5szt malutkie żółte, trochę podobna do nawozu. Ja takiego nawozu też nie używam, ale widziałam nie raz w szkółkach taki nawóz nawet na wierzchu ziemi w donicy. TE kulki jednak wydawały mi się mniejsze od tych nawozowych. Dzisiaj jak przyjechałam z pracy wykopałam jeszcze jedną żurawkę która naprawdę dobrze siedziała w ziemi i na pierwszy rzut oka była ok, otrzepałam ziemię i w korzeniach (jeszcze ładnych) były trzy larwy.
ana_art 22:50, 10 mar 2014

Marudzicie, że moje oczy Wam się nie podobają, podumam i jutro zmienię awatar na kwiatkowy
Zielona 22:56, 10 mar 2014

Ejże!!!! Oczy przepiękne przecież!!! W dodatku make-up profesjonalny jak w katalogu

Nie chcę żadnej niepewności w Tobie siać. To jest tak, jak ze szczepionkami dla Dzieci... też zawsze pytam czy lodówki włączone w przychodni i czy awarii np nie było.... A gwarancji na to, jak dotarły do lodówki w przychodni nie mam przeciez...
ANIA 08:04, 11 mar 2014

ana_art napisał(a)
Padam na twarz
Pozmieniałam rabatę od tarasu, wysypałam korą - zdjęcia dla porównania zrobię jutro. Potem wziełam się za bukszpanową obwódkę, wykopałam kilka roślin z rabaty i przestawiałam bukszpany kilka razy a w efekcie końcowym zrobiłam troszkę inaczej. Niestety nie dokończyłam bo zabraklo mi bukszpanu...
Udało mi się zrobić jedno zdjęcie, potem już nie miałam głowy do zdjęć, a jak skńczyłam to zrobił się zmrok.
A kupiłam dzisiaj razem z trawami trzmielinę szczepiona na kiju i dopiero wieczorem zorientowałam się że jak mi pakowali torby do samochodu to o niej zapomnieli ;((( Pojade w poniedziałek, mam nadzieje że szef zauważył że jej nie wziełam bo to była ostatnia sztuka...
tak planowałam

a w efekcie końcowym chcę ten dolny zawijas zrobić wiekszy, aż za ten świerk szczepiony. Mniejwiecej coś takiego

Jak myślicie dobra decyzja?

BARDZO DOBRA. Rabata w zmodyfikowaneym kształacie jest harmonijna i patrzy się na nią ze spokojem.
ana_art 09:05, 11 mar 2014

ANIA napisał(a)

BARDZO DOBRA. Rabata w zmodyfikowaneym kształacie jest harmonijna i patrzy się na nią ze spokojem.
bardzo nieaktualne
Selly 10:18, 11 mar 2014

No właśnie już myślałam, że wpadliśmy w jakąś pętlę czasu.
No ale skoro temat niespodziewanie wypłynął, to nadarza się okazja do zadania pytania:
Jak tam, będziesz zmieniać swoją frontową rabatę w tym sezonie? Masz już na nią jakiś pomysł? Czy zostaje tak jak jest?
Jagodaa 10:19, 11 mar 2014

Anetko, pewnie to już wyjaśniałaś.... ale zanim znajdę to jesień mnie zastanie.

Chcę kupić siarczan potasu i zastanawiam się ile, dlatego powiedz mi, proszę, ile razy trzeba zastasować go do bukszpanów?
ana_art 10:27, 11 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Anetko, pewnie to już wyjaśniałaś.... ale zanim znajdę to jesień mnie zastanie.

Chcę kupić siarczan potasu i zastanawiam się ile, dlatego powiedz mi, proszę, ile razy trzeba zastasować go do bukszpanów?
wydaje mi się że względem potrzeb... Ja kupiłam ale jeszcze nie używałam bo parę dni temu pryskałam promanalem, ale może jutro czy pojutrze podleje. Wydaje mi się że to sprawa indywidualna, jak będziesz widziała potrzebę ponownego podlania to użyjesz. Ja w tamtym roku stosowałam chyba dwa razy jak nie jeden bo w sezonie daje nawóz albo do buksów albo florowit i to w zupełności wystarczy u mnie.
ana_art 10:29, 11 mar 2014

Selly napisał(a)
No właśnie już myślałam, że wpadliśmy w jakąś pętlę czasu.
No ale skoro temat niespodziewanie wypłynął, to nadarza się okazja do zadania pytania:
Jak tam, będziesz zmieniać swoją frontową rabatę w tym sezonie? Masz już na nią jakiś pomysł? Czy zostaje tak jak jest?

no muszę zmienić bo mnie dalej wkurza (co widać po fotach - omijam to miejsce aparatem) tylko dalej nie wiem co i jak
Mala_Mi 11:28, 11 mar 2014

Odpowiedz u mnie.... co wiedziałam napisałam. U mnie temperatura ziemi +3,3 stopnia.
Żółte kulki są nawozem.. a szkliste..widać , że żywe to opuchlak, podobne trochę do jaj ślimaków.... Kulka opuchlaka jest dużo mniejsza. I szklista, a nawóz jest matowy. Jedne i drugie "pryska"