Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

justajusta 20:34, 14 kwi 2014

Straszycie tymi opuchlakami, dziewczyny co to za stworzenia?? U mnie nasadzeń, co kot napłakał, ale jak ostatnio kopałam nową rabatę, na której nie było nasadzeń, to trafiłam w ziemi na kilka białych robaków z czarnym tyłkiem. W googlach wyskoczyło, że to właśnie opuchlaki. Jakie szkody mogą wyrządzić? Acha, ostatnio też pieliłam szpaler z tui i tam też kilka znalazłam. Dodam, że za płotem nie mam jeszcze sąsiada, węc może stamtąd przylazły. Co z nimi robić??
ewa004 20:36, 14 kwi 2014

Justyna odpowiedz na Twoje pytanie na pewno Cię nie ucieszy
Madzenka 20:42, 14 kwi 2014

Ania ja bym nie oddawała tych cisów....
I nie licz, że w innych roslinach ktore kupiłaś nie miałaś opuchlaków..... Wszędzie są....
ana_art 20:46, 14 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
A no jak tak sprawa się ma w sumie to się nie dziwię ,bo ślipka masz piękne
ale wiesz, że żartowałam szczerze to spędziłam tam z pół godziny, rozmowa była spokojna ale stanowcza. Poszłam i nie pytałam czy mogę oddać, poszłam i powiedziałam że składam reklamacje na towar, który posiada wadę ukrytą w postaci szkodników, które są bardzo groźne. Opowiedziałam o nich, roztoczyłam delikatną wizję niezadowolonych klientów i tyle...
makijaż własnoręczny, kiedyś pracowałam w dużej firmie kosmetycznej w dziale sprzedaży, ale wizaż musiałam mieć zaliczony teraz tylko na okazje makijaż jest perfekcyjny, na co dzień tylko tusz
aga_szsz 20:47, 14 kwi 2014

A takie były ładne...amerykanckie

Zauroczyli
justajusta 20:49, 14 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
Justyna odpowiedz na Twoje pytanie na pewno Cię nie ucieszy

Nie strasz, bo zawału dostanę:-[
ana_art 20:50, 14 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ania ja bym nie oddawała tych cisów....
I nie licz, że w innych roslinach ktore kupiłaś nie miałaś opuchlaków..... Wszędzie są....

nigdy tej pewności nie ma... ale te cisy mają na prawde kiepski korzeń, według mnie były niedawno kopane stąd nabrzmiałe pączki, ale niektóre gałązki zaczynają przybierać inny odcień, pamiętam tę barwę... jutro rano postaram się zrobić zdjęcia.
ana_art 20:54, 14 kwi 2014

justajusta napisał(a)

Nie strasz, bo zawału dostanę:-[

https://www.ogrodowisko.pl/watek/17-opuchlaki poczytaj, ale zawału nie dostawaj
Jag_58 20:57, 14 kwi 2014

ana_art napisał(a)

nigdy tej pewności nie ma... ale te cisy mają na prawde kiepski korzeń, według mnie były niedawno kopane stąd nabrzmiałe pączki, ale niektóre gałązki zaczynają przybierać inny odcień, pamiętam tę barwę... jutro rano postaram się zrobić zdjęcia.

Ana też uważam ,że korzeń był kiepski przynajmiej tego którego pokazałaś na fotce
ana_art 20:58, 14 kwi 2014

Marzenko jak łatwo zauważyć, nie ma 'bezpiecznych' roślin i trudno wszystkie sprawdzać, ale żeby z premedytacją sadzić rośliny z widocznymi opuchlakami... i jeszcze z tak marną bryłą korzeniową... jestem fariatka ale nie aż taka