Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Pszczelarnia 00:22, 17 wrz 2014

Ana, nabrać dystansu do wszystkiego, po prostu. Z perspektywy czasu i doświadczeń. Nie jako rywalizacja i wyścig. Ale odległość pozwalająca widzieć dalej i głębiej, taki dystans. Ups, idę spać, bo rozrabiam .
ana_art 00:24, 17 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ana, nabrać dystansu do wszystkiego, po prostu. Z perspektywy czasu i doświadczeń. Nie jako rywalizacja i wyścig. Ale odległość pozwalająca widzieć dalej i głębiej, taki dystans. Ups, idę spać, bo rozrabiam .

nieeee ale ja też idę spać bo za 'chwilę' trzeba wstać by dzieci rozwieźć do szkół i wrócić na 8 na senas (Jaś chory wiec domuje)
ana_art 00:24, 17 wrz 2014

dubel, więc napisze jeszcze, ze Ewa jesteś dla mnie oazą spokoju i mądrości życiowej. A jak zamykam oczy to widzę Ciebie w kapeluszu na tej zielonej murawie w Anglii. Taka angielska dama
HIHIHI przypomniało mi się że ostatnio koleżanka zaprosiła mnie na FC do 'szkoły dam" i oczywiście pierwsze o kim pomyślałam to byłaś TY to tak na marginesie
gardney 00:41, 17 wrz 2014

Moim zdaniem Maja powinna do Ciebie przyjechać byłby to odcinek zzapierający dech w piersiach. Franek słuszną uwagę poczynił hihi
Powiedz mi, czy Red byron u Ciebie zimuje czy dosadzasz? Bo wyglądają na przezimowane. Czy któreś z twoich traw musisz uzupełniać czy raczej przeżywają zimę? Powiedzmy poprzednią bo ta była ciepła.
A powiedz która z twoich rabat jest w cieniu masz taką? Rosną Ci jakieś trawy w cieniu? Bo mi się marzą w takim miejscu...
Zakochałam się w twoich trawach

Ja mam mei tai do noszenia swojej MArysi nie wpadłam na to żeby ją zawiązać i lecieć do ogrodu. trochę boję się że małej nie będę widzieć no ale chyba spróbuję. Do tej pory wsadzałam ją do wózka ale szybko jej się to nudzi. Miałam chustę ale sprzedałam chyba niepotrzebnie... Jakoś mnie denerwowało motanie. próbowałaś kiedyś mei tai? Ogród - wyższa szkoła jazdy malucha nosić przy schylaniu i takich ruchach we wszystkie strony. Boję się że w mei tai nie będzie na tyle stabilna żeby nie wylecieć. MAsz jakieś doświadczenia?
Aneczka 00:45, 17 wrz 2014

Wspaniałe zdjęcia porównawcze ... i to wszystko z 4 dzieci ... podziwiam cię Aniu i dziękuję za nadzieję i siłę którą mi dajesz Ja z 3 dzieci i nadal jestem na początku tworzenia swojego ogrodu... Ale twój wątek dodaje powera, więc jestem dobrej myśli, póki gorsze dni mnie nie dopadną
Donia72 00:52, 17 wrz 2014

Ana, a ja myślałam, że masz dużo większą działkę?Tyle masz roślinek i tak fajowo posadzonych i jakoś tak pasujących do siebie, że sprawiają wrażenie ogromnego ogroduPięknie masz i tyleGratuluje
bdan 07:33, 17 wrz 2014

ana_art napisał(a)

Zaraziłam też ogrodem mojego M, który jak jest w domu to robi obchód, ogląda, zna nazwy roślin, podziwia że coś zakwitło, urosło... moje dzieci również. Rano w niedziele wspólnie oglądamy Maję w ogrodzie. Ostatnio Franek bardzo mnie zaskoczył gdy zapytał czy ta Pani (Maja) mogła by tak i do nas przyjechać, na co Maks powiedział nieee mamy za mały ogród

I to jest fajne, że tak razem
U nas też harmonogram poranka niedzielnego Maja wyznacza
Szkoda, że tylko raz w tygodniu jest i tak krótko.

Mam nadzieję, że doczekamy się odcinka z Twojego ogrodu.
Milena7770 07:41, 17 wrz 2014

Ana no jestem w szoku zmian i to w ciągu dwóch lat. Ja jestem na początku swojej przygody z ogrodem, czasem mi ręce opadają jak coś padnie, zostanie wyżarte, ale jak widzę, że każdy z czymś walczy i mimo to ma piękny ogród to staję do walki. Uczę się tych wszystkich chorób, środków na nie, niczym lekarz robiący specjalizację . Ale wiem już co nie co, choć to jeszcze tyle do opanowania. Twoja działka robi wrażenie dużo większej. Masz po prostu bosko, ale to już pisałam. Jako, że i mój ogród podobnych rozmiarów jest szansa, że za dwa trzy lata będzie wyglądał podobnie.

A teraz mam pytanie inne, bo Ty już doskonale wiesz co z czym łączyć. Chodzi o to, że znajomi, rodzina, sąsiedzi widząc, że tworzę ogród z dobrego serca podrzucają mi to i owo ( rośliny różnej maści). A ja nie chcę mieć wszystkich roślin świata, takiego miksa więc podaję dalej ewent. Ale wczoraj wracam z pracy i pod garażem stoją wykopane jukki. Co z nimi robić ? Sadzić ? Z czym ewent ? Bo one są takie ostre, surowe jak nie mają kwiatów.
Pszczelarnia 07:52, 17 wrz 2014

Ana, to ja muszę więcej fot zamieszczać z garami i słoikami, szpadlem oraz tonami prania i prasowania.
agniecha973 07:57, 17 wrz 2014

No wiesz, Ewa! Tak zburzyć obraz DAMY! Hi hi...