Witam wszystkich zaglądających po dłuuuugiej przerwie

Kurcze tak dawno mnie nie było

że aż się stęskniłam

Co prawda podglądałam co tam u Was słychać, ale brakło już czasu żeby się odezwać

Postaram się wszystko nadrobić w miarę możliwości.
W moim ogródku niestety za dużo zmian nie było z braku czasu musiałam się ograniczyć do koszenia trawy i pielenia w gwizdku a raczej dookoła niego
Dokupiłam do niego też troszkę cebul zaplanowałam gdzie które posadzę a dziś nawet udało mi się posadzić czarne(56 szt) tulipany w lawendzie i czosnki (123 szt) przed Vanilkami. Zostały jeszcze iryski(250 szt) w kulkach bukszpanowych i białe(32 szt) i różowe (30szt)tulipany w runiance( miało być odwrotnie ale iryski chyba za małe do runianki).
Nie wiem czy dobrze zrobiłam, że już zaczęłam sadzić, ale czarne tulipany 'Queen of the night' źle znosiły trzymanie w domu więc zanurzyłam je przed sadzeniem w previcurze może dadzą radę. Drugie czarne 'Black parrot' miały za to bardzo ładne cebulki.
Czosnków nie mieszałam tylko posadziłam rząd cameleonów później 'Purple sensation' w dwóch rzędach co 15 cm i na koniec 'Gladiatory' 'Krzysztofy' i 'Giganteum'. Już nie mogę się doczekać wiosny
Mam zakaz wchodzenia do ogrodniczych i patrzenia na cebule w L, B, i A

do odwołania czyli pewnie do przyszłego roku. Jak zakwitną to sami będą prosić żebym kupowała