Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogródek frontowy

Ogródek frontowy

Kindzia 08:45, 25 sie 2016

Odpoczywaj. Po powrocie zajmiesz się nawozami i innymi takimi...
hindsight 09:08, 25 sie 2016

Wróbelku, jakie masz winorośle? Poproszę o listę odmian, bom bardzo zafiksowana na tym punkcie

Bardzo się frontówka zmieniła od wiosny! Super! Fajnie się ogląda takie zmiany, nadzieja rośnie
Toszka 09:30, 25 sie 2016

hindsight napisał(a)
Wróbelku, jakie masz winorośle? Poproszę o listę odmian, bom bardzo zafiksowana na tym punkcie

Bardzo się frontówka zmieniła od wiosny! Super! Fajnie się ogląda takie zmiany, nadzieja rośnie

Dominiko, czy ty wiesz o co prosisz Wróbla?
Lista 1000 odmian?
Biedny Wróbel...
hindsight 11:42, 25 sie 2016

W ogrodzie ma 1000 odmian?

Już doczytałam. Ja myślałam, że tata ma winnicę gdzie indziej, a wróbel ma kilka w ogrodzie to Wróbel, nie wypisuj już

Mozesz tylko napisać, które są twoje ulubione odmiany deserowe
wrobelki 20:04, 25 sie 2016

Dominiko masz wiadomość ☺ jestem na urlopie jak wróce do domu to wstawie parę moich ulubionych odmian i pokaże Ci jak wyglądają teraz u mnie kamczadki.
Kasiu odpoczywamy oczywiście ☺ odezwę się jak wrócę

Toszko nie zanudzalabym Was spisem ale obiecuję ponudzic obrazkowo
roma2 20:51, 25 sie 2016

Wróbelku kochany, odpoczywaj sobie. A potem Cię dopadniemy
Toszka 22:57, 25 sie 2016

wrobelki napisał(a)

Toszko nie zanudzalabym Was spisem ale obiecuję ponudzic obrazkowo

Nie o zanudzenie się martwiłam, tylko wyobraziłam sobie jak siedzisz i wypisujesz 1000 odmian... wprawdzie po 22 i można by juz pisać co w tym czasie (wypisywania 1000 odmian) można by np. z eMem robić
wrobelki 18:26, 06 paź 2016

Witam wszystkich zaglądających po dłuuuugiej przerwie Kurcze tak dawno mnie nie było że aż się stęskniłam Co prawda podglądałam co tam u Was słychać, ale brakło już czasu żeby się odezwać Postaram się wszystko nadrobić w miarę możliwości.

W moim ogródku niestety za dużo zmian nie było z braku czasu musiałam się ograniczyć do koszenia trawy i pielenia w gwizdku a raczej dookoła niego
Dokupiłam do niego też troszkę cebul zaplanowałam gdzie które posadzę a dziś nawet udało mi się posadzić czarne(56 szt) tulipany w lawendzie i czosnki (123 szt) przed Vanilkami. Zostały jeszcze iryski(250 szt) w kulkach bukszpanowych i białe(32 szt) i różowe (30szt)tulipany w runiance( miało być odwrotnie ale iryski chyba za małe do runianki).

Nie wiem czy dobrze zrobiłam, że już zaczęłam sadzić, ale czarne tulipany 'Queen of the night' źle znosiły trzymanie w domu więc zanurzyłam je przed sadzeniem w previcurze może dadzą radę. Drugie czarne 'Black parrot' miały za to bardzo ładne cebulki.
Czosnków nie mieszałam tylko posadziłam rząd cameleonów później 'Purple sensation' w dwóch rzędach co 15 cm i na koniec 'Gladiatory' 'Krzysztofy' i 'Giganteum'. Już nie mogę się doczekać wiosny
Mam zakaz wchodzenia do ogrodniczych i patrzenia na cebule w L, B, i A do odwołania czyli pewnie do przyszłego roku. Jak zakwitną to sami będą prosić żebym kupowała
anbu 18:34, 06 paź 2016

Wrobelku piękne zakupy
Gdzieś była, jak Cię nie było
wrobelki 18:43, 06 paź 2016

Oj po powrocie z urlopu sama nie wiedziałam jak się nazywam i w co ręce włożyć dopiero teraz mam pierwszy wolniejszy tydzień więc mam nadzieję że nadrobię choć trochę forum Wasze wątki tak zasuwają że jak widzę po parę setek postów do nadrobienia to może na wiosnę się wyrobię

Edit: Do ciepłych krajów się na zimę nie wybieram więc będę planować rabata kratkowa dojrzała w mojej głowie, ale chce ruszyć z dwoma skarpami