Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 11:46, 27 sie 2017

No i teraz muszę to jakoś ogarnąc na nowo

Od razu napiszę, że z traw nie chce jakiś mega rozrastających się, może miniatury- tu akurat mam na myśli rozplenice. Ale szczerze mówiąc nie napalam się na nie.

Ale chce bardzo trawy typu hakone, carexy montana, evergold/-illo, nie pamiętam które
Kasia_CS 18:54, 27 sie 2017

Tymczasem u mamy..
Haha, próbuje zdjęcia dodac i nie moge

Oo, coś się ruszyło
Kasia_CS 22:35, 27 sie 2017

Jeżowkowo

Powojnik Piluu i hibiskus

Kasia_CS 22:45, 27 sie 2017

Mieczyk abisyński - bardzo go lubię mnie już drugi rok z rzędu nie zakwitł- jakieś lewe cebulki... I hibiskus
inka74 07:44, 28 sie 2017

Kasiu a nie myślałaś może żeby z całego tego paska zrobić jedną większą rabatę ze ścieżką z płyt? Pergole świetnie by się tu wpisały jako elementy ozdobne i filary całości. Taki wąski kawałek ciężko się kosi i jeszcze pytanie ile tam jest słońca? Obok płot sąsiada. Ma tam tuje lub zamierza mieć? Bo jak ma lub będzie miał to warto róże wybrać dobrze radzącą sobie w cieniu np. James Galway.

U mnie Giardina się nie sprawdziła. Drugi rok jest różą przy ziemi. Może 30 cm ma. Coś jej nie pasuje w tym miejscu. Jeszcze rok jej dam czasu na poprawę.
Kasia_CS 20:20, 28 sie 2017

Iwonko, pomysł jest bardzo fajny. Zreszta ja chciałam gdzieś zrobić ścieżkę z plyt, jedyny minus jest taki, ze tu ścieżka prowadzilaby trochę donikąd a z drugiej strony.. czy musi gdzieś prowadzić ?

Sąsiad nie zamierza nic sadzic. Slonce tam jest od rana i koło 14-15 całość chowa się juz w cieniu budynku.
jolanka 20:51, 28 sie 2017

Oooo, Giardina i u Iwonki taka mała? A myślałam, że coś źle zrobiłam i dlatego tak marnie u mnie rośnie Miałam ja przesadzać.
Kasiu, pokazalam i opisałam u siebie
inka74 20:54, 28 sie 2017

Może do hortensji po prostu prowadzić
A ile miejsca na róże...lub inne chciejstwa
Kasia_CS 21:08, 28 sie 2017

No na dużo poza te pergolowe róże miejsca nie zostanie już pewnie, bo to będzie miejsce dojścia do wszystkich ogrodniczych pierdół i trzeba będzie mieć miejsce, żeby je "wydobyć z czeluści" więc na szerokości pewnie nie podzialam. Ale za to jak róże się rozrosną to byłoby i tak już tam pewnie gęstawo
patrycja 10:18, 29 sie 2017

Kasia_CS napisał(a)
Jeżowkowo

Ocean jeżówek, pięknie
Urzekło mnie to zdjęcie