Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Annak 15:16, 18 kwi 2019

Zapomniałam napisać, że bardzo mi się podobają te nowe obrzeża, świetnie oddzielają rabatę
Kasia_CS 21:28, 18 kwi 2019

asiak napisał(a)
Kasiu pięknie tulipanowo u Ciebie

Dzięki Asieńko! Ostatnio sąsiadka z góry zawołała do mnie, że cudowne te ładny tulipanowe (a miała na myśli EE)
eVka 21:33, 18 kwi 2019

Kasia_CS napisał(a)

Dzięki Asieńko! Ostatnio sąsiadka z góry zawołała do mnie, że cudowne te ładny tulipanowe (a miała na myśli EE)

Jakie to miłe prawda jak ktoś obcy docenia naszą pracę
Kasia_CS 21:38, 18 kwi 2019

MalgosiaW napisał(a)

Queen of the night - no patrzcie, też miałam sporo. I też mikre zostały i białe

Tak wychodzą głównie liście, co w fazie zasychania denerwuje mnie najbardziej.

Ale mimo to na jesieni planuję posadzić odrobinę tulipanów, bo jednak dzięki nim wiosna jest weselsza w ogrodzie. I więcej krokusów, szafirków i narcyzów - bo je lubię zwłaszcza białe

Ja jakoś z czasem się pogodziłam - czy same liście zasychające, czy liście po kwitnących tulipanach - wyglądają tak samo a może coś z nich będzie w przyszłym roku?

Jasne, choć troszkę dosadź, bo od razu buzia się śmieje wiosną do tych kolorków
Kasia_CS 21:44, 18 kwi 2019

Zuzka25 napisał(a)
Piękny ogród A jakie tulipany rozkwitają Ci na przed ostatnim zdjęciu? Chyba mam takie same, one są niższe ?

Zuzia
, tam wsadziłam miks pełnych tulipanów - na pewno są tam purple pion, były też jakieś angelique, casablanca, blue diamond. Ogólnie z przewagą dla purple pion
Kasia_CS 21:46, 18 kwi 2019

Makusia napisał(a)
Widok kanapowy bardzo zacny!

Dzięki Makuś Dzisiaj już się stjuningował, bo do donic stojących na tarasie blisko trzmielin na pniu doszły lilaczki na pniu Bloomerang Dark purple Będzie pachnąco
Kasia_CS 22:02, 18 kwi 2019

effka napisał(a)
Oj fajny widok z kanapy, piękne grafy fastigiata, uwielbiam je o tej porze roku

Dzisiaj sobie usiadłam na kanapce z Kają i po prostu patrzyłam wokoło
Kasia_CS 22:06, 18 kwi 2019

Annak napisał(a)
Kasiu, jakiś czas temu pisałaś o odżywce do tulipanów, nie mogę znaleźć nazwy, a Asia (Działeczka Asi) napisała mi, że moje tulipki, które wypuściły po jednym listku mają słabe cebulki, więc może bym im coś podsypała..

Wiesz co, wzięłam w końcu pierwszy z brzegu nawóz do cebulowych (akurat była Yara i na nią się zdecydowałam). ALe widziałam z różnych firm - biopon, agrecol..
Kasia_CS 22:07, 18 kwi 2019

Annak napisał(a)
Kasiu, jakiś czas temu pisałaś o odżywce do tulipanów, nie mogę znaleźć nazwy, a Asia (Działeczka Asi) napisała mi, że moje tulipki, które wypuściły po jednym listku mają słabe cebulki, więc może bym im coś podsypała..

Wiesz co, wzięłam w końcu pierwszy z brzegu nawóz do cebulowych (akurat była Yara i na nią się zdecydowałam). ALe widziałam z różnych firm - biopon, agrecol..
Annak napisał(a)
Zapomniałam napisać, że bardzo mi się podobają te nowe obrzeża, świetnie oddzielają rabatę

Będę musiała jeszcze dokupić te listwy, bo nieskończone były te obrzeża i tak już zostawione na ten rok.. ale spełniają swoje zadanie - polecam
Kasia_CS 22:25, 18 kwi 2019

effka napisał(a)

Jakie to miłe prawda jak ktoś obcy docenia naszą pracę

oj tak, bardzo Nakręca do działania