Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 12:45, 05 cze 2019

adkawi napisał(a)
Piękne Kadry Kasiu i krzyski jakie wypasione.Ja swoją LO muszę przesadzić na przyszły rok na bardziej słoneczne miejsce.Teraz rośnie w półcieniu i za dużo kwiatków nie ma.Kasiu czy będziesz jeszcze ciąć swoją hakuro?

Hakuro to będzie pewnie cięta jeszcze ze 3-4 razy

Z tymi Krzyśkami to ciekawie jest - to są drugosezonowe cebulki. Jak je wykopałam jesienią, żeby sprawdzić jak się mają, czy w ogóle się nie podzieliły przypadkiem, to okazało się, że są ciut mniejsze niż były wsadzane. Bałam się, że może nic z nich nie będzie, a tu proszę. No może 2 nie dały razkwitnąć, ale nie widać

LO u mnie faktycznie ma dużo słoneczka, ale i rośnie u mnie chyba 3 pełne sezony, 4ty zaczęła, więc i dorodna
Kasia_CS 12:47, 05 cze 2019

mrokasia napisał(a)
Kasiu, prześlicznie u Ciebie. Moje kolory . Różano .

Oj Kasia Kasia, nie wiem, kiedy ja Ciebie w weekend ugoszczę - chyba, że w sobotę po południu jakoś jeszcze będziesz w okolicy Niedziela znów odpada

Kasia_CS 12:53, 05 cze 2019

Zana napisał(a)
Kasiu, pięknie. No tak śliczne zdjęcia, że trzy razy obejrzałam.
Przepiękne masz naparstnice bladoróżowe, ja mam z siewek ciemnofioletowe a chciałabym białe albo takie różowe. Mus zakupić. Widzę, że trzcinniki już zaczynają kwitnąć, moje coś się ociągają.
Śliczna jarzmianka Venice, kiedyś miałam, ale jakoś zaginęła. Ona chyba nie rośnie wysoka? Ocaliłam właśnie od zagłady jedną sadzonkę Moulin Rouge, wykopałam z kąta, podzieliłam na cztery. Nie liczyłam, że dadzą radę, ale ku mojemu zaskoczeniu wszystkie cztery mikro sadzonki zakwitły, skromniutko co prawda, ale cieszą.

Róże, no cóż można napisać, no piękne

I Kajeczka załapała się na fotkę, takie maleństwo to sama słodycz

3 razy?! Zaskoczonam

Mogę się siewkami naparstnic podzielić, bo się znów rzęsa pojawiła - co prawda już zmieniły kolor i są takie lilaróż (swoją drogą niezłe z nich kameleony!) albo nasionkami jak będą. Mam nadzieję, że białe gdzieś mi się wysiały, bo miałam i sypałam w zeszłym roku. Siałam też mocniejszy róż.

Ja z jarzmiankami jeszcze się nie zaznajomiłam na tyle, żeby dobrze u mnie rosły - chyba na zbyt słonecznyh miejscach je miałamd o tej pory. Moje Venice z doniczek wysadzę w mniej patelniane miejsce.

Różyczki się kłaniają
Kasia_CS 12:55, 05 cze 2019

mirkaka napisał(a)
Zdjęcie z naparstnicami niesamowite kolorystycznie, urzeka

Ach jak żal, że zmieniły kolor mi te naparstnice - najpierw wyglądały jakby były specjalnie dobierane kolorystyczne do pąków Queen of Sweden teraz obie są inne - królowa zróżowiała, naparstnice poszły w lila Obawiam się, że to tylko w tym roku takie będą, bo to od mamy i były już upasione - ja tak upaść roślin nie potrafię

Np ostróżki u mnie w ogóle nie dają rady - kwitną słabo albo wcale..
malgol 12:57, 05 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)
Ech no mnie to nikt nie zapyta A róż przerobiłam już milion pięćset

No pytam, pytamDawaj jakies do cienia bo wszystkie słoneczne miejsca mam obsadzone czymś innycm.MW w donicy siedzi bo już w gruncie miejsca zbrakło
Kasia_CS 13:00, 05 cze 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ach, napatrzę się u Ciebie na te wszystkie Minervy, LO i inne, mojej ziemi róże nie lubią, niestety. Choć Artemis i Ilse wyglądają obiecująco.
I śliczna ta dziewczynka, co tam biega przy trzcinnikach

No to trzymajmy kciuki za Artemis i Ilse a ta nowa pnąca jak tam? A Ascot?

Dziewczyneczka uroczo przemierza trawnik
Kasia_CS 14:49, 05 cze 2019

Johanka77 napisał(a)
Ale ślicznie!!!
I jaka fajna Kwiatuszka tam pędzi

Hihi, to moja najpiękniejsza w całym ogrodzie różyczka
Kasia_CS 14:51, 05 cze 2019

Zakrecona napisał(a)
Piękne naparstnice, a córeczka już całkiem ogródkowa

Jestem naparstnicami zachwycona! Moje z siewek to skromniachy niestety.. A Kajeczka się garnie to babrania w ziemi, na razie tylko w ramach brudzenia się i jedzenia
Kasia_CS 14:51, 05 cze 2019

Kasya napisał(a)
Mała ogrodniczka najpiękniejsza

hihi, uwielbiam ją
Kasia_CS 14:53, 05 cze 2019

sylwik69 napisał(a)
Romantycznie nie ma się wrażenia,że mieszkasz w bloku...bluszcz tworzy ścianę,róże oplatają ogrodzenie i tarasik bardzo stylowy

Blok w miarę omijam na zdjęciach to i nie rzuca się to w oczy A swoją drogą jak ogródek przyblokowy, bo tak go trzeba nazwać, to jest naprawdę spory zwykle ma się do dyspozycji kilkanaście do kilkudziesięciu metrów. A jaka sztuka taki mały zagospodarować! Chyba bym nie wiedziała jak, bo mam za dużo chciejstw...