Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

eVka 08:59, 11 cze 2019

Przepięknie, zdjęcia najwyższej jakości. Przyjedź proszę do mnie obfocić ogród, bo moje komórkowe foty okropne...
mrokasia 09:32, 11 cze 2019

Wow, Kasia, jak pięknie u Ciebie! Tak romantycznie, klimatycznie, różano .
A zdjęcie po prostu przepiękne. Ale w pełni oddające urodę Twojego ogródka.
Kasia_CS 10:13, 11 cze 2019

Johanka77 napisał(a)

Fotki z rana jak śmietana!
Pięknie! Cudnie! Romantycznie!
Wbijam się na taras z koktajlem truskawkowym ❤️❤️❤️

Dziś nie kawusia ? juz wysyp truskawek, też muszę pokoktajlować my za to wczoraj gofry z bitą smietaną i truskawkami uskutecznialiśmy
Kasia_CS 10:15, 11 cze 2019

Anda napisał(a)
O właśnie, ja również przy porannej kawie się delektuję Cudowne róże i ogólnie pięknie

Dzięki Ewo!! Różyczki fajnie "przędą" Choć trochę tą rdzę udało się zatrzymać to się cieszę, jeszcze muszę z LO powalczyć, bo dziś zauważyłam rdzawe kropki, wrrr.

Robi się buszowato, ale wciąż w niektorych miejscach brakuje wypełniaczy - pusto po tulipanach
Zakrecona 10:29, 11 cze 2019

Kasiu cudowności po prostu, a do zdjęć masz niesamowite oko

Aż trudno uwierzyć, że tyle rodzajów róż się u ćiebie zmieściło
Kasia_CS 10:33, 11 cze 2019

BKosimkArt napisał(a)
Kasiu, że u Ciebie już w takim rozkwicie róże, u mnie dopiero zaczynają... zawsze mnie to dziwi że niby to nie tak daleko a takie różnice są pogodowe...
Pooglądałabym na żywo... a nie tam kawa przy monitorze

A gdzie Twoja kimono??

no to zapraszam - Kasia się do mnie jutro przed południem wybiera, może masz też ochotę wpaść?

Kimono się zbiera do kwitnienia - 2 krzaki jako tako, jeden coś taki zdechlak po zimie, chyba za mało je okopczykowałam, widać, że to moje najbardziej wrażliwe na mróz róże, mimo że w takim zacisznym miejscu.
Kasia_CS 10:41, 11 cze 2019

MalgosiaW napisał(a)
Boskie zdjęcia robisz. No nie ujmując nic pięknie ogrodu. Jaki masz aparat? Jeśli mogę spytać. Ja to już robię zdjęcia takim przedślubnym, czyli wiekowym i łapię się na tym, że już komórka lepiej oddaje kolory

Jak sprawuje się róża Heidi Klum? Podoba mi się jej kolor i wielkość super, bo już nie mam miejsca dla dużych krzewów. Tylko odstrasza mnie opinia podatności tej różny na mącznika i czarna plamistość.

Dzięki Gosieńko!!

Ogród w obiektywie jest bardziej spójny - na żywo niestety trochę traci Ale co tam, jeszcze będą z niego "ludzie" Cały czas ewoluuje w miarę zadowalającym kierunku, tylko czasu brak - towar deficytowy u mnie w ostatnich dniach, bo Kaja z 2-3h drzemki w okolicach południa zrobiła sobie godzinną poranną, wrrr

Focę nikonem, zwykle 2 obiektywy wymiennie stosuję

Heidi KLum dopada mi trochę plamistość bliżej końca sezonu, ale jeszcze nigdy nie była "goła" - nastawiałam się, że będzie gorzej. W tym roku trochę miała rdzy, ale opryskiwałam ją mlekiem z sodą (mimo, że się okazało, że to metoda na mączniaka, nie na rdzę) i obrywałam chore listki i pomogło.

Ma perfekcyjny kształt kwiatów, głęboki kolor, który z czasem płowieje w taki wyblakły fioletoróż
Kasia_CS 10:46, 11 cze 2019

effka napisał(a)
Przepięknie, zdjęcia najwyższej jakości. Przyjedź proszę do mnie obfocić ogród, bo moje komórkowe foty okropne...

Oj Ewula, nie zawstydzaj mnie :*

A masz jakiś aparacik? Może trzeba się z nim przeprosić ? Jak kiedyś będę miała możliwość bycia u Ciebie, to fotki masz jak w banku Muszę do Ciebie zajrzeć, bo jak nadrobiłam ostatnio zaległości, to znowu mam jeszcze większe.. aż strach wchodzić. Pomysł oczka wodnego się przeniósł na rodkową chyba o ile zdążyłam się z innego wątku zorientować. Ale to doczytam
Kasia_CS 10:47, 11 cze 2019

mrokasia napisał(a)
Wow, Kasia, jak pięknie u Ciebie! Tak romantycznie, klimatycznie, różano .
A zdjęcie po prostu przepiękne. Ale w pełni oddające urodę Twojego ogródka.

Dzięki Kochana, na żywo ocenisz
Kasia_CS 10:49, 11 cze 2019

Zakrecona napisał(a)
Kasiu cudowności po prostu, a do zdjęć masz niesamowite oko

Aż trudno uwierzyć, że tyle rodzajów róż się u ćiebie zmieściło

Wiesz jak to jest.. roślina sama Ci się pod obiektyw pcha, to jak jej nie sfocić normalnie dzieci moje mają mniej zdjęć ale co zrobić, jak dzieci nie chcą "pozować". No może nie oczekuję, że będą pozować, ale mogłyby nie uciekać sprzed obiektywu z prędkością światła zanim ostrość choćby zdąży się ustawić

Róż obecnie mam 50 a jeszcze są w planach