Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Domi 11:06, 20 sie 2011

Chciałabym Ci polecieć tulipanki pasujące do przyszłych różanych nasadzeń. Tę odmianę odkryłam w zeszłym roku i jestem nią zachwycona: tulipan późny ANGELIQUE (45 cm, kwitnie w kwietniu i maju) w kolorze delikatnego różu. Przesyłam parę fotek robionych wiosną.

nika 19:45, 20 sie 2011

A ja Ci życzę wspaniałego wypoczynku i cudownej pogody nad Zatoką Pucką
Ana 22:35, 20 sie 2011

Dominika piekne są!!!

[b]Nika
dzięki

Safoya[/b] - dzięki za Twoje "typy" do różanki, po powrocie się tym zajmę

Justynko, moje hortensje nadal nie zakwitły, dziś je wkopałam - jedna na docelowe miejsce, a jedną tylko tymczasowo, bo w doniczce nie przeżyłaby tygodnia beze mnie Pomysł był spontaniczny - i dodatkowo miejsce znalazly też żurawki i żuraweczka Sweet Tea - a posadziłam je za huśtawką - tam gdzie było miejsce przygotowane dla Gracillimusa...no ale koncepcja się zmieniła - brakuje jeszcze kory, żeby zasłonić węża od nawadniania, ale to już za tydzień...

Drugą bukietową NN posadziłam w szpalerze - oj będzie rewolucja po powrocie, bo zmieniam też zamysł hortensjowej rabaty trochę...

Ana 22:41, 20 sie 2011

posadziłam tez dzisiaj obwódkę z lawendy przy drugiej różance (no teraz nie wygląda najlepiej, nie ma kostki, żwirku), pomiędzy lawendę powtykałam lobelię, która zdobiła stół tarasowy - też nie miałaby szans bez podlewania więc ją wsadziłam chwilowo w ziemię )

I jeszcze dosadziłam z przodu rabaty hortensjowej jedną żurawkę Marmelade i turzycę Evergold

Za nimi docelowo będzie stożek z cisa podsadzony 3 kulami z bukszpanu...chyba
I chyba zlikwiduję koło, a na pewno zabiorę stamtad ten biały kamyk i midrzewia dam na słoneczko

Ana 22:43, 20 sie 2011

Na koniec kwitnące jednoroczne zasiliłam jeszcze nawozem (burzą kwiatów), wszystkie bukszpany podlałam topsinem na grzyba (II seria), resztę mocno podlałam samą wodą, sprzątnęłam taras, donice zestawiłam z tarasu, żeby łapały deszczówkę, mamie zostawiłam instrukcje w razie braku opadów...i lecę kończyć pakowanie i spać

Miłego tygodnia!! i nie zapomnijcie o mnie
Sebek 22:43, 20 sie 2011

A w jaką ziemię sadziłaś lawendę?

A koło jakoś mi tam nie pasuje...
Sebek 22:43, 20 sie 2011

Wspaniałej wycieczki
Ana 22:47, 20 sie 2011

Dzięki Sebcio

No mi też nie pasuje, więc będę zmieniać tam sporo po powrocie!! Oby urlop podsunął mi nowe rozwiązania - zamierzam zwiedzić Hortulusa wracając no i bedę w ogrodach zamkowych buszować

Lawendę posadziłam w mieszankę kwiatowej (ph 6), trochę rodzimej i duużo piachu
Joanka 22:48, 20 sie 2011

Udanego urlopu

Nie zapomnimy Ano o Tobie, bądź pewna.

I czekamy na fotorelację z zamku...... ze szczegółami
jotka 22:51, 20 sie 2011

Wypoczynku Aniu życzę i miłych wrażeń