Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

siaaska 12:48, 06 sie 2012

Ja za bardzo się nie znam ale fajnie tam będzie wyglądał chyba wiąz, będzie się wyróżniał na tle tarasu... Z pewnością nic bordowego bo się za bardzo zleje... Miłorząb chyba później wypuszcza listki...
Myślisz że drzewo w tym miejscu będzie dobre? Może lepiej coś na pniu... Nie jest za blisko tarasu?

Moja pomoc i tak na nic się nie zda... ale chociaż swoje zdanie mam Ktoś jeszcze pewnie zaglądnie i doradzi lepiej
BEATA_S 12:50, 06 sie 2012

A jaka to strona ?
Ana 12:53, 06 sie 2012

południowa, slońca duuuuzo...

Wlaśnie dlatego, że tło jest ciemne 9teraz z ciegielka, to chcę coś żółto-zielonego....nie wiem juz sama...ale bardziej skłaniam się ku wiązowi jednak...

Lecę zmierzyć rabatę
tengel27 12:54, 06 sie 2012

siaaska napisał(a)
Ja za bardzo się nie znam ale fajnie tam będzie wyglądał chyba wiąz, będzie się wyróżniał na tle tarasu... Z pewnością nic bordowego bo się za bardzo zleje... Miłorząb chyba później wypuszcza listki...
Myślisz że drzewo w tym miejscu będzie dobre? Może lepiej coś na pniu... Nie jest za blisko tarasu?

Moja pomoc i tak na nic się nie zda... ale chociaż swoje zdanie mam Ktoś jeszcze pewnie zaglądnie i doradzi lepiej

Myslę podobnie. Drzewo z czasem może chyba być za duże. A może jakieś kwitnące krzewiszcze?
BEATA_S 12:57, 06 sie 2012

Ojjj, to wiąza na takiej wystawie odradzam... będzie go przypalało i będzie niezbyt atrakcyjny.. hmmm
Bynajmniej u mnie tak się dzieje, on chyba najlepiej radzi sobie w półcieniu.
Wg mnie lepszy byłby miłorząb i taki koronkowy
Ana 12:58, 06 sie 2012

Hm...a w takim razie co polecicie? Krzewu nie chcę, chcę, żeby to była raczej uporządkowana rabata - poczochrane będa tu tylko trawy....
Thuja aurea szczepiona na pniu? Moze jakaś sosenka na pniu?...coś żółtego iglastego jest?
Ana 12:59, 06 sie 2012

Dzięki Beatko - nowlaśnie tak czytam na wiązowym wątku, że lubi go przypalac...ale z kolei w półcieniu nie wybarwia się już tak ładnie na żółto....

Czyli jednak szukac kolumny iglastej tu? albo coś iglastego na pniu?
nieszka 13:01, 06 sie 2012

Ja w tym roku posadziłam tego własnie wiąza na stronie podudniowej ale wydawlo się jakby miał od nadmiaru słońca lekko poparzone listki.
Chyba nie jest za duzy drzewem ale żeby rósł tak naprawdę kolumnowo to trzeba go by przycinac troszkę.
Nie wiem czy bym się też nie składniała ku jakiemuś drzewku na pniu...
siaaska 13:02, 06 sie 2012

Może żółta trzmielina na pniu? Tylko ona nie iglasta.... albo tuja aurea nana... Nie wiem czy jest na pniu... ???
popcorn 13:02, 06 sie 2012

Ana jaki ladny taras!!!! Juz za chwilé bédziecie tam lezec na lezaczkach!!
A moze zoltolistny milorzab? U moich tesciow pare domow dalej rosnie chyba to, takie zwarte, srednicy moze 50 cm, zolte caly rok, a juz 5-metrowe drzewko -cudne!!