Ana zaglądam do Ciebie, piękny taras i te cegiełki dodały to COŚ ...jest bardzo przytulnie ... a co do tej inspiracji ... nie rezygnuj z kulek bukszpanowych ... można kupić sadzonki małe i połączyć 5 razem i przyciąć na kulkę ...a będzie elegancko z bukszpanem ... róże okrywowe są śliczne i bezproblemowe ...też planuję ich zakup ..będzie uroczo ...
Agatka ma rację ... zimą kule będą wystawały i miały czupryny ze śniegu ... na taras nie będziesz wychodzić
no dooobra...rozwazam Kule (ale zamiast bukszpanu raczej thuja danica albo golden globe), lawenda i biale róże...aspirin czy drobne biale the fairy? I pamiętam coś, że były takie niskie...Św. Tereska?
Aha- tylko patrz na wzrost - bo one nie powinny za bardzo poza te kule wystawać i poza lawendę, bo je zdominują. A tu chodzi o taką równowagę, jak na tym Twoim zdjęciu
Ana - bomba!!! Pięknie Wam wyszło ! W kwiatowych objęciach to już w ogóle będzie cudnie wyglądał
Co do wyboru raczej nie doradzę bo ja bym brała wszystko - nie mam umiaru jeśli chodzi o ulubione rośliny Lawenda na tej "patelni" to świetny pomysł - i ten zapach na tarasie...
no to mam znów zagwozdkę...teraz nie dość, że muszę wybrać odmianę, to jeszcze muszę się bić z myslami czy kupowac teraz w pojemnikach czy jesienią kopane...jesienią taniej...ale teraz jeszcze by oczy cieszyły
Ana - zobacz jakie są ceny. Te okrywowe zazwyczaj nie są specjalnie drogie. A na tej rabacie to kilka sztuk pewnie się zmieści do spółki z kulami i lawendą. A kwitną cały czas więc masz jeszcze co najmniej 3 miesiące widoków