Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Ana 14:39, 30 sie 2012

jotka napisał(a)

Jeden, ale jaki piękny Życzę aby w przyszłym roku obsypał sie cały takimi kwiatami

Aniu, podglądam, kibicuję Twoim poczynaniom ogrodowym, ale nie tylko Trzymam kciuki za zimowe przetrwanie wrzosów, bo ja już sobie ta roślinkę odpuściłam, ale dalej mi się podoba

Jolu, ja też liczę na bujniejsze kwitnienie za rok - a może jeszcze teraz pokaże kolejne?? walczę z CZYMŚ co go oplotło, myslałam że to on tak zdziczał ale okazuje się, że jakaś roślinka go calutkiego oplotła (tzn drugiego, bo są dwa koło siebie)...muszę ją delikatnie poodrywać i poodcinać od powojnika

Wrzosy mam trzeci sezon, wypadło chyba razem 5 szt, mam nadzieję, że teraz po tym przesadzaniu zdąrzą się zadomowić do zimy

Ana 14:46, 30 sie 2012

irena_milek napisał(a)
wspaniałe dzieło córci, takie szczegóły dopracowane

Irenko dziękuję w imieniu Matuski - upolowalam dziś dla niej gazetkę art attack i jest w siódmym niebie

A M zadzwonił, że jedziemy dziś po kamien i żwirek na rabatę przy tarasie i na wrzosowisko, więc szybki obiadek i dzieci siup do babci i jestem w gotowości Może Smętowice zahaczę po drodze i te nieszczęsne thuje dwie dokupię
Ana 14:47, 30 sie 2012

zuza12 napisał(a)
Aniu,
wyrasta Ci godna nastepczyni. Pomoc niebawem będziesz miała i pracownie tez musisz powiększyć, bo ciasno Wam będzie. Udanych zakupów życzę.

Już po zakupach żłobkowo-przedszkolnych, ale zaraz kolejne - tym razem ściśle ogrodowe
Ana 14:48, 30 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)
Ja też małego do przedszkola muszę wyposażyć. Ale może jakiś fajny pomysł na worek masz?

Wlaśnie wieczorem będę kombinować i poszukam inspiracji wkleję na pewno, oki??
Milka 16:37, 30 sie 2012

Ana napisał(a)

wspaniałe dzieło córci, takie szczegóły dopracowane

Irenko dziękuję w imieniu Matuski - upolowalam dziś dla niej gazetkę art attack i jest w siódmym niebie

A M zadzwonił, że jedziemy dziś po kamien i żwirek na rabatę przy tarasie i na wrzosowisko, więc szybki obiadek i dzieci siup do babci i jestem w gotowości Może Smętowice zahaczę po drodze i te nieszczęsne thuje dwie dokupię

same fajne nowiny..powodzenia
monitka 21:32, 30 sie 2012

Ana wrzosowisko po liftingu bardzo ładne czy te trawki za thujami to z casto? specjalnie dzisiaj pojechałam obadać jakie są u nas ale nic do carexów podobnego nie było. Sama bida zapuszczona była...A jak tam zakupy ogrodowe? udane?

Dzieło córci NIESAMOWITE, ma talent!
AniaK 22:08, 30 sie 2012

Pięknie na wrzosowisku.Jak ja uwielbiam wrzosy właśnie o tej porze są najpiekniejsze.
A córcia no mówiłam zdolniacha, super to wymyśliła.
Ciekawe co tam ogrodowego zakupiłaś.
Już nie mogę się doczekać jak dzieci pójdą do szkoły, a wtedy zrobię objazd po ogrodniczych, zobaczę co tam nowego, tak dawno nie byłam
Ana 08:03, 31 sie 2012

Ania - to ja też się piszę na objazd po ogrodniczych od września

Kamyk zwieziony (ja pokaleczona i podrapana bo mi całkiem pokaźny stosik łupka spadł na nogę), a z rarytasików kupiłam WERBENĘ PATAGOŃSKĄ!!! Wielką, piękną, wytargałam ją prawie że panu z samochodu, bo wlaśnie przyjechała dostawa I tak mi się miło z szefem fajnie gadało o niej, o angielskich ogrodach, o nowościach, o sianiu, o modzie, o zimie....tylko mnie wzrok M ściągnął na ziemię

Moje przemyslenia to: Kamyk i byliny i kwiaty TYLKO w Rajkowie, krzewy i drzewa - Smętowice. no i oczywiście Makarewicz u nas kwiaty i byliny, bo widzę, że coraz więcej ma nowości i roślinki zawsze zdrowe
Mielismy jechać jeszcze do Smętowic po thuje, ale że w samochodzie było pół tony kamienia niemal i wielka werbena na tylnym siedzeniu to sobie darowaliśmy

Monitko - te małe między thujami a kostką to prawdopodobnie evergold i to je kupiłam w casto - kupiłam dwie mocno rozrośnięte donice i każdą podzieliłam na 3
popcorn 08:19, 31 sie 2012

Ana najlepszego na 400tkę - spóźniona jak zwykle... kolejnych w TYM stylu proszę!

Pokaż koniecznie kamien i werbenę!! Ale onana zimę do piwnicy, co?

pozdrówka!!
Ana 09:47, 31 sie 2012

popcarol napisał(a)

Pokaż koniecznie kamien i werbenę!! Ale onana zimę do piwnicy, co?

!!

Kamyk sobie czeka na zrobienie obwódki i na wyaypanie na rabatach - muszę jeszcze po turzycę podjechac zaraz do ogrodnika - bedzie jednak między kulkami przy tarasie - stawiam na bronze form

A werbena - mam ją zostawić w gruncie, ewentualie zakopczykować i sama się rozsieje, tylko może późno wschodzić i mam byc cierpliwa dla pewności zbiorę z paru główek nasionka i posieję wiosną...Teraz tylko szukam jej miejsca, chcę na skarpie, a ona jeszcze niezaplanowana - wiec muszę się wziąć w garśc i zacząć ją planować i to szybko Najwazniejszy jej punkt to ma być woda - od tego próbuję zacząć planowanie