Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

anna_t 10:27, 13 paź 2017

Podobne do ice dance, robię teraz coś w podobie u siebie tylko że z danicami bo mam ich chorera 15szt :/
Mnie też te projekty bardzo inspirują
AniMa 11:07, 13 paź 2017

Przyszło mi to na myśl, ale czy ID sie tak pokładają????
Danici uwielbiam - szybko przyrastają, ładniutki krąglutkie. U siebie też mam jako żróżnicowanie kulkowe. Podobnie trzmielina A Ty nie lubisz?
kasja83 08:37, 16 paź 2017

AniMa napisał(a)

Asiu w sezonie na schodach zawsze mam dodatkowe donice - w tym roku były po 1 na każdym stopniu - jedna ze stipą i ipomea a druga z trawą cytrynową i agapantami. Agapanty już schowane a te z ipomea ściągnięte bo mi wichura całe poniszczyła....
Na razie przejście jest ok. Patrzyłam wczoraj jak możliwie poszerzyć tę rabatę od tarasu....tam jest spad i może to nieciekawie wyglądać - jakby roślinki krzywo rosły ...na razie nie robie tam też obrzeża, bo od strony trawnika byłoby za wysoko i przy koszeniu niewygodne (chyba, ze zrobię skośnie)...

Miałam dokładnie te same rozkminki przy tarasowych skosach. A u mnie spad jeszcze większe...heeeh marzenie moje wchodzenie z tarasu prosto na trawnik.
AniMa 08:41, 16 paź 2017

kasja83 napisał(a)

Miałam dokładnie te same rozkminki przy tarasowych skosach. A u mnie spad jeszcze większe...heeeh marzenie moje wchodzenie z tarasu prosto na trawnik.

Ja u Ciebie a Ty u mnie
U Ciebie gabion rewelacyjną robotę zrobił....u mnie niestety tak się nie dało...ale za kilka lat to co jest już wsadzone zrobi swoje...Moja mama wczoraj się zachwycała Jeszcze wczoraj wsadziłam tam tulipany...nie mogę wiosny sie doczekać
Faktycznie wychodzenie z trasu na trawkę jest super milusie dla bosych stóp...
AniMa 08:46, 16 paź 2017

Przy tarasie cebule tulipanów wsadzone, na froncie też...razem 150 sztuk....zostały mi tylko czosnki na boczną rabatę przy wykuszu i na właśnie się tworzącą za placem basenowym...coś ok. 200 sztuk
3/4 prac na tej rabacie zrobione...najgorsze zdzieranie darni...
eM płacze nad trawą...Ja sie cieszę...
Dodatkowo zapowiadają cały tydzień pięknej pogody Mam już ogrodowy plan na każdy dzień do listopada
Potem poszukam dobrego masażysty i cała zimę będę odpoczywać
Basilikum 13:10, 16 paź 2017

ja tez juz jestem ciekawa wiosny u Ciebie
Pszczelarnia 15:01, 16 paź 2017

Bez zębów lepiej - ogrodowi.

Może faktycznie dołożyć jeszcze tej rabaty w stosunku do schodów - tarasu?

Są tam i danici - kule i stożek z bukszpana?

Pszczelarnia 15:02, 16 paź 2017

AniMa napisał(a)
(...)
Dodatkowo zapowiadają cały tydzień pięknej pogody Mam już ogrodowy plan na każdy dzień do listopada
Potem poszukam dobrego masażysty i cała zimę będę odpoczywać

O, brzmi ciekawie. Lubię plany.
Dominika11 20:22, 16 paź 2017

widzę, że jakieś zmiany się szykują u ciebie
anna_t 22:33, 16 paź 2017

AniMa napisał(a)
Przyszło mi to na myśl, ale czy ID sie tak pokładają????
Danici uwielbiam - szybko przyrastają, ładniutki krąglutkie. U siebie też mam jako żróżnicowanie kulkowe. Podobnie trzmielina A Ty nie lubisz?

lubie bo tak jak piszesz bezproblemowe i ladne ale teraz mam chińskie kombinacje jak je po ogrodzie rozmieścić a kupilam je zainsirowana podjazdem Borbetki