Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Nett 15:10, 31 sty 2017

Oooo, świdośliwy, wielopniowe, nie za duże pieknie by wyglądały. Sylwia przemyśl poważnie to co Ania pisze.
anna_t 15:54, 31 sty 2017

regli napisał(a)

Druga wersja jest chyba bardziej realistyczna. Rabatę, bez jej przerywania, poprowadziłabym aż do tarasu kuchennego. Po to, żeby stworzyć wrażenie większej przestrzeni. Jeżeli już muszą być jakieś ciągi komunikacyjne, to zrobiłabym je raczej delikatne. Płyty chodnikowe luźno ułożone, plastry drewna, kamienie, ale nie typowy chodnik.

O O O o to mi chodziło, super pomysł z przesunięciem tej ściezki
sylwik69 19:15, 31 sty 2017

Aniu bardzo dziękuje za wizytęzgadzam sie że oś widokową mam nieatrakcyjną,ale to najszybsza i najprostsza droga z domu do budynku gospodarczego,który jest także biurem i siedzibą firmy.Coraz częściej patrząc w dal,szczególnie teraz zimą widzę swoje błędy.Tuje przed warzywniakiem nie były dobrym pomysłem,pojawia się nawet pomysł w mojej głowie aby przenieść je na koniec działki/tam gdzie widok na boisko szkolne/ ale jak je teraz połączyć z ognikiem który jest tam na całej długości?czy to kolejny głupi pomysł,aby tylko na tym widocznym z tarasu odcinku wpleść tuje?a moze lepsze byłyby wiśnie nigra wystające z ognika?czym przesłonić warzywniak aby był delikatny?
Podsuwasz mi pomysł z wielopniowymi... zastanowię się,poczytam,to burzy moją dotychczasową koncepcję...
anna_t 19:24, 31 sty 2017

szkoda ze nie możesz zmienić tej ścieżki..ładniej by było ale ok
nie znam ognika, on jest zimozielony? chcesz go formować na szczelny zywopłot zaslanijący to boisko?
nad wielopniowymi pomysl, śś są ażurowe i nie duże, ładnie by klimacik stworzyły delikatnie przesłaniając biuro
ten żywoplot z choiny będzie na calej długosci południowej granicy?a co jest zywoplotem na pólnocnym froncie?może tam te tuje?
sylwik69 16:42, 01 lut 2017

anna_t napisał(a)
szkoda ze nie możesz zmienić tej ścieżki..ładniej by było ale ok
nie znam ognika, on jest zimozielony? chcesz go formować na szczelny zywopłot zaslanijący to boisko?
nad wielopniowymi pomysl, śś są ażurowe i nie duże, ładnie by klimacik stworzyły delikatnie przesłaniając biuro
ten żywoplot z choiny będzie na calej długosci południowej granicy?a co jest zywoplotem na pólnocnym froncie?może tam te tuje?

Aniu! ognik jest zimozielony i podobnie jak irga ma ładne czerwone koraliki,już jest formowany.Choinę chciałabym na całości południowej strony,ale bierzemy pod uwagę częściowe wyrównanie terenu i przysypanie rowu/mamy na to zgodę/,więc ta koncepcja może ulec zmianie i po rozmowie z Januszkiem wiem,że nie nastąpi to w tym roku choiny muszą poczekać
Na północnej stronie jest tylko wąski pas ziemi i rosnie tam 5 Amonagaw.Tuje przechodzą przez siatkę od sąsiada,tam tylko trzeba dopracować szczegóły.
sylwik69 18:28, 03 lut 2017

Mam pytanie w jakiej odległości od krawężnika sadzi się żywopołot cisowy?
sylwik69 20:41, 07 lut 2017

Dziś kupiłam nasiona warzyw i pojemniki do wysiewu..Oprócz hiacyntów w domu nic nie wskazuje nadejścia wiosny.Większość wątków uśpionych od grudnia a wydawałoby się,że zimą będzie większa aktywność.
A ja nadal nie mam konkretnego planu na wiosnę.Prace budowlane typu ocieplenie elewacji i być może kostka brukowa wstrzymają zapewne moje zapędy
11:26, 10 lut 2017
sylwik69 napisał(a)

Dziękuję,ale na rabacie obok mam już w szpalerze 5 Amanogaw i to chyba nie będzie zbyt dobrze wygladać

Witam się u ciebie, odpowiedziałam tylko na pytanie, nie zagłębiałam się w twój ogród. Fakt masz racje, popytaj dziewczyn, widzę, że masz dobrych doradców.

Będę podglądać
sylwik69 11:33, 10 lut 2017

MonikA napisał(a)

Witam się u ciebie, odpowiedziałam tylko na pytanie, nie zagłębiałam się w twój ogród. Fakt masz racje, popytaj dziewczyn, widzę, że masz dobrych doradców.

Będę podglądać

Już długo to wałkujemy.Dziewczyny radzą wielopniowe i Danusia także.Poleca śliwe wiśniową Nigra w pasie,kilka sztuk,tylko nie umiem sobie wyobrazić tego nasadzenia.Czy ktoś posiada taką wielopniową Nigrę?
12:16, 10 lut 2017
Widzę jednak i Danusia pomaga
Będzie pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies