Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

sylwik69 12:24, 10 lut 2017

MonikA napisał(a)
Widzę jednak i Danusia pomaga
Będzie pięknie

Oj tak bardzo jestem Jej wdzięczna.Wspaniała kobieta!a ja szczęśliwa...
Moniko może będzie okazja się spotkać na Gardenii?
12:54, 10 lut 2017
Bardzo chętnie, ale ja na razie uwiązana w domu jestem
Gardener27 20:08, 12 lut 2017

Witaj Sylwio
Czasu mi trzeba by wgryźć się w Twój wątek ale z tego co widzę ogród dopiero powstaje. Nasze forum jest kompendium wiedzy i inspiracji więc dobrze trafiłaś.
Pytałaś u mnie o strzyżone formy ze szmaragdów. Jak najbardziej to dobra/tańsza alternatywa dla cisa. Moje graniastosłupy bo tak je prowadzę mają 5 lat i wysokość 70 cm, tnę je dwa razy w sezonie.
Pozdrawiam
sylwik69 18:43, 13 lut 2017

Gardener27 napisał(a)
Witaj Sylwio
Czasu mi trzeba by wgryźć się w Twój wątek ale z tego co widzę ogród dopiero powstaje. Nasze forum jest kompendium wiedzy i inspiracji więc dobrze trafiłaś.
Pytałaś u mnie o strzyżone formy ze szmaragdów. Jak najbardziej to dobra/tańsza alternatywa dla cisa. Moje graniastosłupy bo tak je prowadzę mają 5 lat i wysokość 70 cm, tnę je dwa razy w sezonie.
Pozdrawiam

Bardzo Ci dziękuję
polinka 18:54, 13 lut 2017

sylwik69 napisał(a)

Już długo to wałkujemy.Dziewczyny radzą wielopniowe i Danusia także.Poleca śliwe wiśniową Nigra w pasie,kilka sztuk,tylko nie umiem sobie wyobrazić tego nasadzenia.Czy ktoś posiada taką wielopniową Nigrę?

Sylwia, jak masz problem z dostaniem wielopniowej Nigry to możesz posadz kilka do jednego dołka. Renia w taki spoób posadziła graby kolumnowe
sylwik69 19:32, 13 lut 2017

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/132/1326921/original.jpg

Propozycja Danusi: zasłonić bud.gospod. śliwami wiśniowymi Nigra.Radzą mi najlepsi...a ja mam opory...jedno wielopniowe drzewo widzę oczami wyobrażni ale kilka już nie bardzo..
Proszę przekonajcie mnie!
sylwik69 19:39, 13 lut 2017

polinka napisał(a)

Sylwia, jak masz problem z dostaniem wielopniowej Nigry to możesz posadz kilka do jednego dołka. Renia w taki spoób posadziła graby kolumnowe

Polinko!ile tych drzewek tam widzisz? ta prosta przed gospodarczym to 4,30m potem rabata zakręca.Czy za drzewami sadzić jeszcze żywopłot?
sylwik69 13:26, 15 lut 2017

A jednak to mają być Nigry na pniu! ale co z moimi bukami kolumnowymi w obwódkach bukszpanowych? w tej wersji to zupełnie się gryzie
Efffa 09:52, 20 lut 2017

A mnie przyciagnal tytul wątku, taki optymistyczny,idę sie wgryźć w wątek.
ren133 10:20, 20 lut 2017

sylwik69 napisał(a)

Propozycja Danusi: zasłonić bud.gospod. śliwami wiśniowymi Nigra.Radzą mi najlepsi...a ja mam opory...jedno wielopniowe drzewo widzę oczami wyobrażni ale kilka już nie bardzo..
Proszę przekonajcie mnie!

Jeśli chcesz zasłonić cały ten budynek i kolor bordowy jest ok propozycja Danusi jest super żywopłot też potrzebny bo w grę wchodzi Nigra szczepiona tak? więc nie może być łyso od dołu ...
Wielopniowe są boskie ... sama mam 5szt i planuję kolejne 4szt ale jako solitery lub do stworzenia przestrzennej rabaty ... raczej nie do zasłonięcia czegoś ... ale to tylko moje zdanie